končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 171-180) | << predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,165 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Špenátovo – šampiňónové košíkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 ks tortilly 15 - 20 ks väčších šampiňónov 1 bal čerstvých špenátových listov 180g syr Lučina (šalátová) 1 ks cibuľa čierne olivy alebo avokádo olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme ju na olivovom oleji. Pridáme nakrájané šampiňóny a necháme podusiť asi 10 minút. Zatiaľ si pripravíme tortillové košíky. Tortillu prekrojíme na polovicu, vytvarujeme ju do tvaru košíka a vložíme do maffinovej silikónovej formy. Do každej tortilly pridáme asi do polovice košíka špenátové listy. Keď máme šampiňóny udusené (odparila sa z nich voda) pridáme ich na špenátové listy. V miske si roztlačíme šalátovú Lučinu a pridáme ju do pripravených košíkov. Namiesto Lučiny môžete dať akýkoľvek nastrúhaný tvrdý syr. Takto pripravené košíky dáme zapiecť do rúry na 170 C cca. 10 min. Stačí ozaj iba chvíľku pokiaľ nevidíme, že okraj košíkov jemne zhnedol. Pred podávaním môžeme do košíkov pridať čierne olivy alebo na mesiačik nakrájané avokádo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Jana F. (muffin2) ID 260556 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 22.7.2013, 14:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Grenadír po našom - s nokedlami (recept bez papriky)POTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky, cibuľa a cesto na nokedle: 1 vajce 2 - 2,5 dl vlažná voda, soľ podľa chuti, 500 g polohrubá múka POSTUP PRÍPRAVY Vačšina z nás pozná recept s fliačkami a paprikou, no tu je niečo iné a tiež chutné :) treba vyskúšať, porovnať :) Z vajca, vody, soli a múky si vypracujeme cesto a cez "haluškovník" hádžeme do vriacej vody - to pozná asi každý kto robí halušky. Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kocky, trochu povaríme a potom ich osmahneme na cibulke - a potom zmiešame s nokedlami a je to! Tomuto receptu nechýbajú vôbec prísady ako paprika či slaninka, je dobrý takto, je ľahký a úplne super v lete. Perfektne sa k nemu hodí šalát a to konkrétne: klasický hlávkový šalát natrháme na kúsky do misky a zalejeme klasickým nálevom (voda, soľ, cukor, ocot) zmiešaným so sladkou smotanou. Dobrú chuť! :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jessica K. (Jess Keri) ID 113160 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 22.7.2013, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Výborný cuketový gulášPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg cukety (dlhy tucny macko:o) 2 kusy polodietnych parkov, dve mensie cibule, mleta cervena paprika, gulasove korenie, sol, vegeta podla chuti, hladka muka POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) kikuska t. (jasidielko) ID 56687 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 8.8.2013, 12:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Pečené nové zemiaky..POTREBNÉ PRÍSADY Nové zemiaky, mrkvy, maslo, mčk, soľ a cesnak podľa chuti... POSTUP PRÍPRAVY Nové zemiačky len umyjeme a aj so šupou ich nakrájame na kolieska, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, oslolíme, okoreníme, pridáme maslo alebo polejeme rozpusteným maslom kto chce može zameniť za oliváč...zamiešame vyklopíme na plech a pečieme na 180 - 200 do zlatova...dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 30.8.2015, 16:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Sójové predné..:o)POTREBNÉ PRÍSADY sójové slížiky, bujon, 1 vajce, kečup, horčica, mčk, gulášové alebo grilovacie korenie, cesnak, majoránka...vegeta alebo sol...trochu múky alebo solamylu...olej na smaženie... POSTUP PRÍPRAVY sójové slížiky dáme variť do vody s bujonom na 10 - 15 min tak ako píšu na sáčku...scedíme...necháme vychladnúť...v miske si rozmiešame 1 celé vajce s nastrúhaným cesnakom trochou oleja, horčice kečupu a pridáme koreniny podľa chuti...zahustíme 1 lyžicou múky alebo solamylu..pridáme vychladnuté slížky dobre premiešame ..necháme chvíľu odstát...a možme smažiť...ja som pod to ešte dala smažiť cibuľu....podávala som s ryžou zmiešanou s konzervovaným hráškom...polovica hrášku zvýšila...tak som ho zliala a zmixovala asi s tromi lístkami čerstvej maty, malou lyžičkou bieleho jogurtu soľou a korením...vznikla geniálna svieža hrášková príloha...dobrú chuť... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 15.7.2013, 8:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Plnená parenica.POTREBNÉ PRÍSADY parenice, plnka podla vlastných chutí ja som dala bambino, čerstvú bazalku, a sušené rajčiny... POSTUP PRÍPRAVY x OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapekané zemiaky s kukuricou a nivouPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, konzerva kukurice, niva, cesnak, kyslá smotana, mlieko, maslo, soľ, čerstvá bazalka POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky si uvaríme v šupke. Keď vychladnú ošúpeme a nakrájame na kolieska. Zapekaciu formu vymastíme maslom a dáme jednu vrstvu zemiakov, posolíme, posypeme kukuricou (kto má ako rád), dáme 1 strúčik cesnaku (pretlačený alebo nakrájaný), a posypeme nastrúhanou nivou a na toto všetko dáme kúsky masla. Toto vrstvenie opakujeme kým máme suroviny. Nakoniec to celé zalejeme smotanou, do ktorej sme pridali trochu mlieka a čerstvo nakrájanú bazalku. Zapekáme kým nie je vrch taký hnedo chrumkavý ,). Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Lenka M. (lelem) ID 118880 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 9.10.2013, 13:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Moja baklažánová musaka:-)POTREBNÉ PRÍSADY 1 veľký baklažán, 3 veľké paradajky, 200g syr Eidam, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 1 jarná cibuľka, štvrť hrnčeka šošovice, 1 mála lyžička kari korenia, čierne korenie, olivový olej, soľ a bazalku POSTUP PRÍPRAVY Baklažán umyjeme a nakrájame asi na 1cm kolieska. Vo veľkej mise ho okoreníme čiernym korením, kari korením a pretlačeným cesnakom. Kolieska nakoniec pokvapkáme olivovým olejom a necháme asi 10minút odležať na chladnom mieste. Medzitým premyjeme šošovicu, posolíme a dáme ju variť. Keď je šošovica makká (asi za 15minút varenia) scedíme ju. Nakrájame si paradajku na malé kúsky spolu s cibuľkami. Na plech, ktorý pokvapkáme olivovým olejom ukladáme kolieska baklažánu, na ne paradajky spolu s cibuľkou a navrch posypeme šošovicou. Keď je baklažán pokrytý, zmes posolíme a poukladáme naň zvyšné kolieska.ˇDáme vyhriať trúbu na 180 stupňov a zapekáme cca 25 minút, kým baklažán nezmäkne. Po vypnutí navrch nastrúhame syr a posypeme čerstvou bazalkou. Je to pestrá a lahká mňamka, ktorá sa hodí najmä v týchto horúcich letných dňoch. Dobrú chuť prajem! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Mirka S. (shea) ID 194711 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Feta, slaninka a cibuľka zapečené v kukuričnom cestePOTREBNÉ PRÍSADY 250 g polenty, 1 cibuľa, 3 jarné cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, feta syr, na kocky pokrájaná prerastenejšia slaninka, oregáno, olivový olej, soľ petržlenová vňať, pol litra mlieka, nastrúhaný syr (napr. Gouda) POSTUP PRÍPRAVY Inšpirovala som sa receptom zo stránky: http://delikatesy.etrend.sk/recepty-suroviny/ovci-syr-a-ine-dobroty-zapecene-v-kukuricnom-kolaci-5513 , ale som to upravila podľa svojich chuťových buniek, keďže ja moc papriku nemusím, tak som ju vynechala a miesto toho pridala slaninku. Pol litra mlieka s približne 1 litrom vody som dala do hrnca a nechala som zovrieť. Potom som si očistila cesnak a cibuľky, nakrájala mladú cibuľku na krúžky a klasickú cibuľu na kocky, slaninku som si tiež nakrájala na kocky a dala upiecť. Fetu som pokrájala tiež na kocky, hoci ona sa sama tak trochu mrvila. Rúru som si dala predhriať na 200 stupňov. V masti od slaninky som opiekla aj cibuľku. Keď mi voda s mliekom zovrela, pridala som do nej polentu, osolila, stiahla som úplne dole a rýchlo som miešala na stíšenom ohni asi 5 minút, aby mi neprihorela. Masťou zo slaninky som si vymazala tortovú formu. Do polenty som zamiešala odkvapkanú slaninu, cibuľu a na kocky pokrájanú fetu. Všetko som dobre zamiešala a naliala do tortovej formy. Následne som dala zmes zapekať do rúry. Po 30 minútach som vytiahla, pridala nastrúhaný syr na vrch, na kolieska pokrájané rajčiny, poliala som ich pár kvapkami olivového oleja a posypala oregánom a sušenou petržlenovou vňaťkou. Zapiekla som ešte na chvíľku, kým sa mi nerozpustil syr. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 27.9.2013, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Sójové kocky na paradajkáchPOTREBNÉ PRÍSADY 1 bal sójových kociek, 1 konzerva lúpaných krájaných paradajok (400g), 1 zavárané fazuľové lusky, 1 cibuľa, olivový olej, korenie podľa chuti, soľ POSTUP PRÍPRAVY Príprava zaberie približne 30 minút.***1. sójové mäso uvaríme podľa návodu na obale- 20 minút vo vriacej vode s korením, ja používam trochu vegety a čierneho korenia ***2. Na panvici speníme na olivovom oleji cibuľu, pridáme na kúsky nakrájané fazuľové lusky a opečieme asi 10 minút. Pridáme uvarené sójové mäso, okoreníme (4 farebné korenie, pálivá paprika, grilovacie korenie), osolíme a prilejeme paradajky aj so šťavou. necháme spolu povariť 10 minút. *** Podávame s cestovinou alebo zemiakmi. *** Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana R. (zuzuli90) ID 278741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 171-180) | << predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,165 ďalšie >> |