. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CHUŤOVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 171-180)<< predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,162 ďalšie >>

CHUŤOVKY

cesnakove hniezda


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana B. (janabotka) ID 204168 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Oškvarkové slimáky



POTREBNÉ PRÍSADY

8 v šupke uvarených stredne veľkých zemiačkov, 400 g polohrubej múky, 1 vajíčko, kvások z vlažného mliečka, cukru a kvasníc, cca 100 g palmarínu, 2 lyžičky soli.\r\nPLNKA: 400 g pomletých oškvarkov, 2 mleté cibuľky, trošku plnotučnej horčice, 1 lyžička vegety

POSTUP PRÍPRAVY

Z pretlačených zemiačkov, múky, vajíčka, kvásku, rozpusteného palmarínu a soli vymiesime hladké nelepivé cesto, ktoré necháme minimálne 1/2 hodinku kysnúť. Po vykysnutí rozdelíme na 3 bochníky, každý rozvaľkáme a naplníme plnkou. Na plnku zmiešame pomleté oškvarky s mletými 2 cibuľkami, troškou horčice a vegety podľa chuti .Stočíme do rolády a krájame na 2 cm hrubé slimáky. Na plechu necháme trošku podkysnúť a pečieme do zlatista.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana A. (adamatosimi) ID 97178 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Gougeres- bezlepkove



POTREBNÉ PRÍSADY

100ml vody\r\n100g masla - ja som dala palmarin, nakolko som robila bezlaktozovu verziu\r\n100g Promix UNI\r\n3 vajcia\r\n200g syru - najlepsie udeny( original by to mal byt Gruyère, Comté, alebo Emmentaler, ale kedze ponuka bezlaktozovych syrov je obmedzena, odporucam bergkase, alebo podobne chutiace syry)\r\nstipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je velmi jednoduchy- zaklad je odpalovane cesto. Vzdy som sa ho bala robit, ale je to naozaj velmi jednoduche a rychle.Do hrnca dame vodu a do nej roztopit na maly ohen maslo. Pre istotu som si dala aj platnicku pod hrniec,aby cesto neprihorelo, kedze mame plynovy sporak.Ked zacne maslova voda vriet, pomaly za staleho miesania do nej vsypeme muku. miesame az kym nam nevznikne cesto. Nasledne odstavime z ohna a dame do misky.Pridame 1 vajce, poriadne vmiesame, nasledne pridame 2. vajcie a potom aj 3. Vznikne nam kremove cesto. Vmiesame do neho nastruhany syr a trosku osolime (pozor, solime aj podla slanosti syra, aby sme cesto nepresolili).Vystelieme si plech papierom na pecenie, zoberieme 2 lyzice a robime male kopceky (pre menej skusenych- na jednu lyzicu naberieme trochu cesta, druhou lyzicou to cesto z prvej dostaneme/vylupneme). Je treba kopceky ukladat trochu od seba, pretoze sa nafuknu.Dame do predhriatej rury zapiect- teplovzdusna na 200stupnov. Pecieme 20-25min. az kym su neni ruzove. Podavame bud teple, alebo nechame vychladnut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Vanda V. (pandiatko) ID 205513 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.3.2013, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Meninová na želanie :)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Vajíčková nátierka, tvarohová s mrkvou a "obalená" syrovo-cesnakovou nátierkou :)

POSTUP PRÍPRAVY

:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Mini slaná torta pre mini rodinku :)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bryndzová nátierka, syrová s cesnakom, vajíčková, zeleninka na ozdobu a šunka, syr, salámka

POSTUP PRÍPRAVY

Pár chvíľ na nakrájanie domáceho chlebíka a prípravu nátierok, "zlepenie" ozdobenie a "hotovka" :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

rýchla plnená omeleta



POTREBNÉ PRÍSADY

2-3 vajíčka,salám,syr,zeleninu

POSTUP PRÍPRAVY

na panvicu dáme troška oleja.vylejeme ochutené rozmiesané vajička,otočíme,dáme salámu,syr,hrášok, kukuricu-zeleninu akú máme radi alebo čo máme v chladničke:D-preložíme na polovicu.posypeme syrom.polejeme kečupom,či tatarskou.podávame zo zeleninou-rajčiny,uhorky.cibula.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Erika j. (erikaPN3) ID 258622 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

MED A SKORICA


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

áca liečba medom a škoricou\r\nJÚL 17\r\nPublikoval(a) christianfreeman\r\nÚVOD\r\n\r\n¬ Zistilo sa, že zmes medu a škorice lieči väčšinu chorôb.\r\n¬ Med sa produkuje vo väčšine krajín sveta.\r\n¬ Ajurvédska, ako i yunani medicína po stáročia používa med ako dôležitý liek.\r\n¬ Dnešní vedci akceptujú med ako Ram Ban (veľmi účinný) liek na všetky druhy chorôb.\r\n¬ Med sa dá použiť na liečenie všetkých druhov chorôb bez vedľajších účinkov.\r\n¬ Dnešná medicína uvádza, že napriek sladkosti medu, pri správnom dávkovaní diabetikom neublíži.\r\n¬ Známy magazín Weekly World News (vydávaný v Kanade) z 17. januára 1995 uviedol zoznam chorôb, ktoré je možné liečiť zmesou medu a škorice, podľa výskumu západných vedcov.\r\nARTRITÍDA\r\n¬ Jednu časť medu rozmiešajte v dvoch častiach vlažnej vody a pridajte malú čajovú lyžičku mletej škorice. Vytvorte pastu a jemne ju vmasírujte do kože na bolestivom mieste.\r\n¬ Bolesť by mala vo väčšine prípadov ustúpiť behom 15 minút.\r\n¬ Pacienti trpiaci artritídou môžu každodenne požívať šálku horúcej vody s dvoma lyžičkami medu a malou lyžičkou mletej škorice.\r\n¬ Pri pravidelnom užívaní sa dá vyliečiť i chronická artritída.\r\n¬ V nedávnom výskume univerzity v Kodani sa zistilo, že pri liečení pacientov zmesou jednej čajovej lyžičky medu a polovičky čajovej lyžičky mletej škorice pred raňajkami, lekári zistili, že behom mesiaca z 200 liečených ľudí sa 73 bolestí úplne zbavilo. Väčšina z týchto pacientov nedokázala bez bolestí chodiť či inak sa pohybovať, no po terapii sa im uľavilo.\r\nVYPADÁVANIE VLASOV\r\n¬ Ľudia trpiaci vypadávaním vlasov či plešatením môžu pred kúpeľom aplikovať pastu z teplého olivového oleja, jednej lyžičky medu, čajovej lyžičky mletej škorice, nechať účinkovať cca 15 minút a potom vlasy omyť.\r\nZÁPAL MOČOVÝCH CIEST\r\nZmiešajte dve čajové lyžičky mletej škorice a jednu čajovú lyžičku medu v pohári vlažnej vody a vypite. Zmes ničí baktérie v močových cestách.\r\nBOLESTI ZUBOV\r\nSpravte pastu zo zmesi mletej škorice (1 čajová lyžička) a medu (5 čajových lyžičiek) a aplikujte na boľavý zub. Opakujte trikrát denne až do ustúpenia bolesti.\r\nCHOLESTEROL\r\n¬ Dve čajové lyžičky medu a tri čajové lyžičky mletej škorice zmiešané v 0.5 l čaju, podávanom pacientovi s vysokou hladinou cholesterolu, znižuje hladinu cholesterolu o 10 percent počas dvoch hodín.\r\n¬ Ako u pacientov s artritídou – pri pravidelnom požívaní 3krát denne, znižuje úroveň cholesterolu.\r\nPRECHLADNUTIE\r\n¬ Pacienti s bežným alebo vážnym prechladnutím by mali 3krát denne požívať zmes teplého medu s ¼ čajovej lyžičky mletej škorice.\r\n¬ Tento proces lieči najvážnejší kašeľ, prechladnutie a čistí nosné dutiny.\r\nNEPLODNOSŤ\r\n¬ Yunani a Ajurvédovia používajú med v medicíne na posilnenie mužského spermatu.\r\n¬ Na liečbu impotencie muži pravidelne užívajú dve lyžičky medu pred spaním.\r\n¬ V Číne, Japonsku a na Ďalekom Východe ženy, ktoré majú problémy s počatím, a na posilnenie maternice, po stáročia konzumujú mletú škoricu.\r\nŽALÚDOČNÉ PROBLÉMY\r\n¬ Med s mletou škoricou lieči bolesť žalúdka a žalúdočné vredy.\r\nPLYNNATOSŤ\r\n- Podľa štúdií z Indie a Japonska sa ukazuje, že med, spolu s mletou škoricou, znižuje plynnatosť a bolesť žalúdka\r\nOCHORENIA SRDCA\r\n¬ Zmiešajte med a mletú škoricu. Aplikujte na chlieb miesto džemu a pravidelne konzumujte na raňajky.\r\n¬ Táto zmes redukuje cholesterol v žilách a chráni pred rizikom infarktu.\r\n¬ Užívanie po infarkte napomáha vyhnúť sa riziku ďalšieho infarktu.\r\n¬ Pravidelné užívanie horeuvedeného procesu lieči stratu dychu a posilňuje činnosť srdca.\r\nIMMUNITNÝ SYSTÉM\r\n¬ Denné používanie medu a mletej škorice posilňuje imunitný systém a chráni telo pred baktériami a napádaním vírusmi.\r\n¬ Vedci zistili, že med obsahuje rôzne vitamíny a veľké množstvá železa.\r\n¬ Pravidelné užívanie medu posilňuje biele krvinky pri boji s baktériami a vírovými ochoreniami.\r\nTRÁVENIE\r\nTroška mletej škorice zmiešaná s 2 čajovými lyžičkami medu pred jedlom znižuje kyslosť a napomáha tráveniu ťažkých jedál.\r\nCHRÍPKA\r\nVedec v Španielsku dokázal, že med obsahuje prírodný ingredient, ničiaci baktérie chrípky a chrániaci pred ňou pacienta.\r\nDLHOVEKOSŤ\r\n¬ Čaj z medu a mletej škorice, pravidelne užívaný, spomaľuje starnutie.\r\n¬ Zmiešajte 4 lyžičky medu, 1 lyžičku mletej škorice v 3 šálkach vody a uvarte ako čaj.\r\n¬ 3-4krát denne vypite ¼ šálky, udržiava kožu čerstvú a spomaľuje jej starnutie.\r\n¬ Taktiež sa predlžuje dĺžka života a začnete sa cítiť mladší!\r\nAKNÉ\r\nVytvorte zmes z 3 čajových lyžičiek medu a 1 čajovej lyžičky mletej škorice. Aplikujte túto pastu pred spaním na akné a ráno ju zmyte vlažnou vodou. Po dvoch týždňoch každodenného užívania by malo akné úplne zmiznúť.\r\nKOŽNÉ OCHORENIA\r\nEkzém, lišaj a všetky typy kožných infekcií je možno liečiť zmesou medu a mletej škorice (pomer 50:50).\r\nÚBYTOK HMOTNOSTI\r\n¬ Každé ráno nalačno, polhodinu pred raňajkami, a v noci, pred spaním, vypite prevarenú zmes medu a mletej škorice.\r\n¬ Pri pravidelnom užívaní znižuje hmotnosť i u najobéznejších osôb.\r\n¬ Pravidelné užívanie neumožňuje tuku usádzať sa v tele, aj keď človek požíva vysokokalorické jedlá a nápoje.\r\nRAKOVINA\r\n¬ Nedávny výskum v Japonsku a Austrálii odhalil úspešnú liečbu rakoviny žalúdka a kostí.\r\n¬ Pacienti trpiaci týmito druhmi rakoviny by mali denne konzumovať jednu čajovú lyžičku medu a mletej škorice po dobu jedného mesiaca, trikrát denne, a pokračovať v onkologickej liečbe.\r\nÚNAVA\r\n¬ Nedávne štúdie ukázali, že obsah cukru v mede pôsobí na telesnú silu skôr pozitívne, než škodlivo.\r\n¬ Starší ľudia, požívajúci med a škoricu, sú oveľa čulejší a flexibilnejší.\r\n¬ Dr. Milton, ktorý v tejto otázke vykonával rozsiahly výskum, hovorí, že polovička čajovej lyžičky medu, rozpustená v pohári vody so štipkou škorice, požívané denne po umytí zubov, a poobede okolo tretej hodiny popoludní, kedy začína klesať telesná vitalita, behom týždňa túto vitalitu zvýši.\r\nZÁPACH Z ÚST\r\nMnohí ľudia v južnej Amerike ráno zmiešajú čajovú lyžičku medu a mletej škorice v horúcej vode, túto zmes používajú na kloktanie, aby bol ich dych čerstvý po celý deň.\r\nSTRATA SLUCHU\r\nZmes medu a mletej škorice (50:50) denne konzumovaná, pomáha v obnovovaní sluchu.\r\nAbout these ads\r\n\r\n\r\nPosted on 17. Júl 2009, in Žitie a prežitie and tagged backwoods home, frugal living, homestead, lepšie bývanie, prezitie. Bookmark the permalink. Komentáre (2).\r\n← John Silveira – Ako som začal s domácim vzdelávaním svojho dieťaťa Clifton Emahiser – Problém s Genesis 4:1 →\r\nPRIDAJ KOMENTÁR\r\nPa Sany Rose | 9. November 2011 o 13:27\r\nna znizenie hmotnosti neni vysvetlene ake mnozstvo medu a skorice a ako prevarit…..\r\n\r\nivka | 27. December 2012 o 09:45\r\nPrevarenie? veď vysokou teplotou (už nad 40 stupňov) sa zničia všetky hodnotné látky v mede\r\n\r\nPridaj komentár\r\n\r\n\r\nHľadať: \r\nKATEGÓRIE

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

eva t. (mimi1968) ID 114154 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 22.2.2013, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Zemiakovo-smotanove pagaciky



POTREBNÉ PRÍSADY

200g hladkej múky 150g masla 200g uvarených postruhanych zemiakov 1 žĺtok 20g droždia 2PL kyslej smotany soľ syr

POSTUP PRÍPRAVY

Polovicu múky spracujeme s maslom na hladké cesto.
Do druhej polovice múky pridáme prelisované zemiaky, žĺtok, droždie, ktoré rozmiešame v smotane, soľ a tiez vypracujeme hladké cesto, spojíme ich a spolu vyvaľkáme.
Preložíme na tretiny a odložíme na teplé miesto asi na 30 minút odstáť.
Potom ho vyvaľkáme asi na 2cm hrúbku. Poukladáme ich na plech a potrieme žĺtkom ,vložíme do vyhriatej rúry piecť. (na cca 30-40m minút pri teplote 190C).
Asi 10 minút pred dopečením ich vyberieme, posýpeme postruhaným syrom a do zlatista dopečieme.

Taketo prasiatka sa pokusime nabuduce spravit :o) potom pridame obrazok

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.3.2013, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Chlebový posúch ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g bielej múky * sušené droždie * 2 KL soli * 250 - 300 ml vody *..........rascu * klobásu *.....1 PL oleja * 3 PL mlieka *

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirácia z TV PAPRIKA. / Lorraine Pascale /

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.2.2013, 21:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Syrové taštičky



POTREBNÉ PRÍSADY

2ks lístkového cesto, 2 nivy, 2 tvrdé syry, 2 balenia trojuholníkových syrčekov, 6vajec , cesnak, soľ , rasca. červená paprika

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme variť 6 vajíčok , medzitým si do väčšej misky nastrúhame syry -z nich si odložíme aj na posypanie taštičiek, pridáme karičku, a nakoniec postrúhame aj vajíčka, riadne vymiešame.. pridáme červenú papriku, soľa pretlačný cesnak.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Erika U. (carolinnee) ID 19129 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 23.2.2013, 21:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 171-180)<< predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,162 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu