končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 343 (zobrazuje sa 161-170) | << predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,35 ďalšie >> |
ČO DOM DAL |
FRANCUZAKY_OBLIZAKY*****POTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky,vajíčka,domáca klobáska-nie tvrdá ako kameň,kyslá smotana-radšej2-3,soľ-vegeta,mleté čierne korenie,trocha masti-oleja,1-2 strúčiky cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky vyumývame a v šupke ich uvaríme -nie rozvaríme.Hrniec so zemiakmi šupneme do dresu a poriadne ochladíme studenou vodou.Ošúpeme.Vajíčka uvaríme na tvrdo v osolenej vode,lepšie sa šúpu.Klobásku pokrájame na kolieska ,ak máme nejaké zbytky (mäkkej salámy,šunky,udeného),pridáme tiež a na troche oleja oprážime.Môžeme pridať troška červenej papriky.Pekáč vymastíme zľahka masťou a vysypeme strúhankou.Dávame vrstvu zemiakov pokrájaných na kolieska alebo pretlačíme cez mriežku,,osolíme,okoreníme,pridáme opraženú klobásku-mix je ešte lepší.Na to pokrájané ako do šalátu vajíčka a následuje zemiaková vrstva,osolíme,okoreníme.Pekáč šupneme do horúcej rúry,15-20 minút necháme piecť.Vytiahneme-pozor na popáleniny.Kyslé smotany rozmiešame s vajíčkami-surovými,trocha osolíme,ocesnakujeme a prelejeme zemiaky v pekáči.Dáme zapiecť,aby chytili zvrchu kôrku-nie zhorieť. POZOR,ak chcete,aby držali tvar,vajíčkami a smotanou nešetríte. Podávame s kyslou uhorkou,čalamádou,cviklou.Skúste,neoľutujete. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 6.2.2012, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Knedle z chleba...POTREBNÉ PRÍSADY Recept je velmi jednoduchy, i ked krajanie rozkov zaberie trochu casu. ...........Na 8-10 gul potrebujeme......2dcl tepleho mlieka...... 2rozmiesane vajicka....... lyzicka soli......mozme pridat petrzlen.vnat........trochu majoranu..........15-20 rozkov,moze byt aj starsi chleba......... asi tri lyzice oleja....... 1 lyzica hlad.muky....... slepaci bujon/pri priprave/...... nozik, doska na krajanie a mrazak kde nasledne knedle vlozime:-) POSTUP PRÍPRAVY - rozky, prip. chleba nakrajame na malicke kococky, velkosti aj 1x1 cm. Takto pokrajame vsetky rozky. - zoberieme za dve hrsti najkrajanych rozkov a oprazime dozlatista na oleji, az kym nie su chrumkave - takto oprazene kocky z rozkov pridame do ostastnych nakrajanych rozkov. Dalej pridame muku, mlieko a v nom rozmiesane vajicka, sol, petrzlen vnat alebo majoran, ale len trochu. To potom dobre zmiesame rukami /davame pozor, lebo oprazene kocky su este horuce/. Nakrajane rozky by mali zmensit objem minimalne o polovicu. Stlacame a hnietime asi 5-10min. - umyjeme si ruky a tvarujeme knedle/gule. Dobre stlacame, gula by mala mat velkost aby sa zmesila medzi dve dlane, nie prilis velke, aby pri vareni neboli vnutri surove. S umytymi rukami sa lepsie pracuje s tymto cestom. Takto tvarujeme vsetky gule a dame do mraznicky zamrazit. Tie moje su uz zamrezene/na obrazku/. Malo by vyjst cca 10 gul. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Zuzana C. (Zuzanka1985) ID 132815 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 23.1.2010, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Čo so starým pečivom / zapečená rýchla večeraPOTREBNÉ PRÍSADY Pár kusov starších rožkov, aj niekoľkodňové môžu byť (alebo bageta, toastovy chlieb...čo sme nespotrebovali, kým bolo čerstvé a mäkké), 15 dkg šunky, 10 dkg údeneho a 10 dkg neúdeného syra (nakrájaný na plátky), 1 kyslá smotana a 4-5 vajec. Na ochutenie mletá rasca, trocha MČK, soľ alebo vegeta, trocha provensalskeho korenia alebo aké máte radi, olej na vymastenie plechu. Uvedené množstvá sú na klasický veľký plech s vyšším okrajom. POSTUP PRÍPRAVY Nejako sa nám nepomíňalo pečivo, tak som dnes zužitkovala na takúto rýchlovku: vymastiť plech olejom (aj po bokoch), nahusto poklásť na dno rožky/bagetu pokrájané na kolieska (asi 1cm hrubé), na to plátky šunky (aby sa prekrývali pri okrajoch), na to syr aby sa prekrýval (striedame údený a neúdený). V miske vymiešať kyslú smotanu a vajcia, ochutiť koreninami a naliať na ostané, poroztierať, aby bola rovnomerne pokrytá celá plocha. Dáme zapiecť do rúry (vyhriata na 200 stupňov) cca 8 minút, potom znížime na cca 170 stupňov a dopečieme (povrch by mal byť mierne zhnednutý) - môj celkový čas zapekania bol cca 15 minút. Nakrájame na štvorce ako toasty a odávame ešte horúce so zeleninou (my sme k tomu mali rajčiny a červenú papriku), kyslou uhorkou, šalátom... Je to rýchle a mňamkové :-)! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Adriana L. (kikina) ID 231 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 6.2.2012, 21:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Moja prvaPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Klasický piškotovy korpus. Plnka pudingova vanilkova ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | JULIANA S. (chulieta007) ID 66083 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 19.1.2010, 22:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
smotanové plackyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kyslá smotana, 9 lzžíc hladkej múky, cibula, cesnak, vegeta, mčk 10 plátkov šunkovej salámy nakrájanej na kocky, 100g nastrúhaného syra, 3 vajcia, olej POSTUP PRÍPRAVY všetko zmiešať, lyžicou naberať masu a opiecť z obidvoch strán. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) andrea h. (ada179) ID 131877 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.2.2010, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Strúhaný tvarohový koláč s jablkami z vianočného pečivaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO : * caa 500g suchých vianočných zbytkov * 2 vajíčka * 2 PL kakao * caa 150g Hera * ........... NÁPLŇ : * 500g jemný tvaroh * 2 vajíčka * 1 vanilkový cukor * 1 PL solamyl * 3 PL pr.cukor * .............. jablká POSTUP PRÍPRAVY - i tak sa dá :))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (27) posledné: 14.1.2010, 21:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Rožková 4 poschodová pizza z pekárničky:-))))٭POTREBNÉ PRÍSADY 4-5 rožkov,2 vajíčka a všetko,čo máte radi na pizzi.Ja som dala klasiku:kečup,šunku,tvrdý syr,kukuricu,oregano. POSTUP PRÍPRAVY Tento spôsob falošnej pizze určite poznáte.No mne sa zdalo zbytočné rozohrievať trúbu kvôli jednej pizze,tak som to navrstvila do pekárničky.Pre tých,ktorý ju ešte nepoznajú(je ich asi už málo)pridávam postup. Rožky nakrájame na kolieska,máčame v rozmiešaných vajíčkach a ukladáme na dno jednu vrstvu.Polejeme kečupom,posypeme oreganom,dáme šunku,kukuricu,nastrúhaný syr.Druhú a ďalšie vrstvy rovnako.Piekla som ju 1 hodinu na programe č.12 pečenie:-)..Rez je vidieť"vo vnútri"receptíka:-)))) ...DOBRÚ CHUŤ..... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Darina R. (dadulka19) ID 8655 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 12.2.2012, 21:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Moje naj raňajky :-)))POTREBNÉ PRÍSADY biely jogurt, lyžica medu, ovocie, jemné ovsené vločky, oriešky POSTUP PRÍPRAVY isto to poznáte, u mňa toto jedlo vedie na raňajky :-) používam klasický biely jogurt (pre mňa naj je sabi), posekám ovocie aké nájdem doma, dám trochu medu, posypem semienkami (orieškami) a vločkami a niekedy aj troškou škorice.. a neviem sa dojesť :-D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 7.4.2010, 23:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
DOMACI SYR*****POTREBNÉ PRÍSADY Kravské mlieko,syridlo POSTUP PRÍPRAVY Kravské sladké mlieko-ja dávam10 litrov-zohrejeme asi na takú teplotu,aby sme si nepopálili ruku.Ja totižto rukou skúšam.V deci vody si rozriedime syridlo.Toho dáme za malú mocca lyžičku.Vlejeme do mlieka a zamiešame.Necháme stáť,nemiešame asi 15 minút.Mlieko za ten čas zhustne,vyzerá ako kyslé.Nožom po ňom prejdeme ako keby sme ho krájali a vyberáme sitkom do misy.Nakoniec scedíme.Na sitku necháme stiecť. POZOR so syridlom opatrne.Ak ho dáme priveľa,syr je vrzgavý a zapeká. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (84) posledné: 26.4.2014, 20:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
DOMÁCÍ JOGURTPOTREBNÉ PRÍSADY 755 ml polotučného mléka, 1 neslazeného kondenzovaného mléka 340 g. 4% Tatra, 150 g bílého jogurtu např : Bio-Bifidus Aktiv (v zeleném kelímku) či (Klasik) anebo (Holandia) apod... + 6 skleniček od přesnídávky. POSTUP PRÍPRAVY Rozdělíme 1 jogurt ACTIVIA do 6 skleniček ( asi 1 lžíce bílého jogurtu na skleničku ) Do misky nalijeme větší krabičku neslazeného kondenzovaného mléka 4% Tatra + 755 ml polotučného mléka, dobře promícháme, ohřejeme v mikrovlnce, aby bylo mírně teplé, a hned nalejeme do skleniček, řádně uzavřeme víčko, dobře protřepeme, ( pozor aby to nevyteklo, protože jinak se víčko přilepí, a nejde otevřít - pokud to proteče, je lepší suchou utěrkou skleničku utřít a znovu dobře zavřít, aby těsnila ) a dáme do jogurtovače na 4 hodiny. Pak vypneme jogurtovač a necháme skleničky úplně nevychladnou, pak dáme do ledničky zchladit. Výsledkem je jogurt dobrý a hlavně hustý, můžete si přidat jakýkoliv džem či nutellu anebo nastrouhanou čokoládu s oříšky nebo čerstvé ovoce s vanilkovým cukrem apod... 1 skleničku si necháme na další jogurtování. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Helena Z. (ZVK) ID 49606 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 3.2.2011, 10:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 343 (zobrazuje sa 161-170) | << predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,35 ďalšie >> |