. .. .. .. .. .. .
. .

Knedle z chleba... - RECEPT 22450

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ČO DOM DAL

ID 132815 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


Knedle z chleba...


[ recept č. 22450 zo dňa  ]


Knedle z chleba...


POTREBNÉ PRÍSADY

Recept je velmi jednoduchy, i ked krajanie rozkov zaberie trochu casu. ...........Na 8-10 gul potrebujeme......2dcl tepleho mlieka...... 2rozmiesane vajicka....... lyzicka soli......mozme pridat petrzlen.vnat........trochu majoranu..........15-20 rozkov,moze byt aj starsi chleba......... asi tri lyzice oleja....... 1 lyzica hlad.muky....... slepaci bujon/pri priprave/...... nozik, doska na krajanie a mrazak kde nasledne knedle vlozime:-)

POSTUP PRÍPRAVY

- rozky, prip. chleba nakrajame na malicke kococky, velkosti aj 1x1 cm. Takto pokrajame vsetky rozky.

- zoberieme za dve hrsti najkrajanych rozkov a oprazime dozlatista na oleji, az kym nie su chrumkave

- takto oprazene kocky z rozkov pridame do ostastnych nakrajanych rozkov. Dalej pridame muku, mlieko a v nom rozmiesane vajicka, sol, petrzlen vnat alebo majoran, ale len trochu. To potom dobre zmiesame rukami /davame pozor, lebo oprazene kocky su este horuce/. Nakrajane rozky by mali zmensit objem minimalne o polovicu. Stlacame a hnietime asi 5-10min.

- umyjeme si ruky a tvarujeme knedle/gule. Dobre stlacame, gula by mala mat velkost aby sa zmesila medzi dve dlane, nie prilis velke, aby pri vareni neboli vnutri surove. S umytymi rukami sa lepsie pracuje s tymto cestom. Takto tvarujeme vsetky gule a dame do mraznicky zamrazit. Tie moje su uz zamrezene/na obrazku/. Malo by vyjst cca 10 gul.

- Taketo knedliky pouzijeme ako nahradu za normalne knedle. Naucila som sa ich robit v Rakusku a su naozaj chutne.

-ked ich chceme podavat, musime ich nechat prevarit asi 15-20 min, vo vode s bujonom a trochou soli. Netreba ich rozmrazovat, mozme ich hned z mrazaku supnut do vriacej vody.

Vyborne su s cervenou kapustou a kacicou. Alebo k paradajkovej omacke s fasirkami. Mozte z nich spravit aj obycajnu knedlikovu polievku, ale na to treba mensie gulicky. Preto ja vzdy robim velke aj mensie do polievky. Ak nahodou nemate poruke knedlu, mozte spravit taketo. Su velmi chutne.
<< Zajačik | Knedle z chleba... | Šunkovo-syrové rožky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lenka S. (1Leni) ID 67070 (21.1.2010, 11:48)
(Y) aj my lubime tieto knedle,aj spenatove a s udenim maskom su skvele (zajic)
ODPOVEDAŤ
veronika r. (venora) ID 67574 (21.1.2010, 12:01)
jéj Leni a tie špenátové Semmelknodel :-) ako robíš? , s údeninkou a petržlenovou vňaťkou sme kedysi robievali, ale vyskúšala by som aj špenátové :-p
ODPOVEDAŤ
Lenka S. (1Leni) ID 67070 (21.1.2010, 14:20)
;-) my ich sice lubime , ale este som ich sama nerobila (pst) ,ale mam v jednej tirolskej kucharke recept, ak chces napisem ti ho (hello)
ODPOVEDAŤ
veronika r. (venora) ID 67574 (22.1.2010, 12:09)
Nó keď nemáš tou kuchárkou podloženú posteľ, tak napíš :-). Vyskúšam rada a ďakujem krásne (F)
ODPOVEDAŤ
Lenka S. (1Leni) ID 67070 (22.1.2010, 15:56)
:-D nahodou, okrem knedliciek som z nej uz kooopu veci vyskusala (smich)

SPINATKNÖDEL= 60dg stareho bieleho chleba /zemle/,cca 1/4 tepleho mlieka, 80dg spenatu, 2 strucky cesnaku,6dg masla, 1cibula, sol,cmk,muskatovy oriesok,4 vajicka, 2PL muky, 5dg slaniny, 2PL stuhanky, 5dg nastruhaneho syru.

Chlieb namocime do mlieka, cibulku-cesnak-spenat podusit, pridame k chlebu, pridame zvysne suroviny, a dobre premiesame, nechame odpocinut, vytvarujeme knedlicky, ktore hadzeme do osolenej vody na 20-30 min. /voda by uz nemala vriet/
Finito (hello)
ODPOVEDAŤ
veronika r. (venora) ID 67574 (23.1.2010, 20:13)
Leni si poklad, niekedy cez týždeň urobím :-) . . .aj keď by som si už mala robiť jídelníček :-D...tóóóľko toho mám v pláne a vždy tu šupnete niečo nové, šikovnice. Už asi nebudem pozerať (H)
ODPOVEDAŤ
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (20.1.2010, 15:49)
(Y) (Y) tieto knedlíky robieva aj moja mamina, tiež k tomu robí kyslú dusenú kapustu, ja som ich tiež kedysi robila ale deti boli ešte malé a +o( +o( - nechceli to jesť. Ďakujem za pripomenutie, určite urobím zase :-) :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (20.1.2010, 13:58)
Toto robievala moja babička. (Y) Pátrala som po recepte, ale márne. ;-) Vyskúšam a dám vedieť, či sú také isté. :-) :-) :-).... (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (Zuzanka1985) ID 132815 (upravené 20.1.2010, 12:10)
veru, rakuska babka u ktorej som tie knedle robila, nechcela tie nase ani vidiet. Tak som sa musela naucit robit taketo. Su naozaj chutne. Dakujem vsetkym za reakcie... (Y)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (20.1.2010, 9:08)
taketo knedliky robia aj Češi,dávaju dovnutra slaninku....špekové knedlíky a podava sa to s kyslou udusenou kapustou :-) :-) :-)a je to velmi dobre.Stacie 2 knedle na poricu,je to dost syte. :-) :-)
ODPOVEDAŤ
veronika r. (venora) ID 67574 (20.1.2010, 9:14)
No presne, veď česká a rakúska kuchyňa sú si veľmi podobné, bodaj by aj nie keď im po stáročia chodievali variť šikovné české gazdinky :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (20.1.2010, 9:05)
Nápadík je to dobrý (Y) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (20.1.2010, 9:02)
Ja si ruky umývam vždy :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (Zuzanka1985) ID 132815 (20.1.2010, 12:10)
to je jasne, ze sa s tym nebudes babrat spinavymi rukami ;-)...ide o to, ze s umytymi rukami sa tvaruju tie gule lepsie, nelepi sa na ne cesto (H)....
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (upravené 26.1.2010, 6:20)
myslela si mokré ruky,ja viem,ja zas čisté ako vtip,neber to tak tragicky :-D :-D :-D (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
veronika r. (venora) ID 67574 (20.1.2010, 8:56)
Áno presne tak, bez nich si Rakúsko ani neviem predstaviť :-D :-D :-D. Na tom sú snáď odchované všetky rakúske deti, dokonca sme to malým deťom podávali opečené s vajíčkom, no teraz nemyslím polročné deti (child4). A keď si do nich pridáte na kocočky pokrájané údené, tak máte tirolské knedle. A k nim už tiež len kapustička, ako odporúča Zuzka a olizujete sa :-).
Ďakujem Zuzka, pripomenula si mi staré zlaté rakúske časy (K)
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (Zuzanka1985) ID 132815 (20.1.2010, 12:14)
nemas za co, a ty si zila, pracovala v Rakusku? Je tolko receptov, ktore by som sa chcela naucit, napriklad Grussnudel, alebo Sterz.... neviem presne nazvy, toto ma babka o ktoru sa staram velmi rada, ale nikde nemozem zohnat tieto recepty..... Ale som rada, ze som ta tieto knedle u nej naucila robit, ked nebudem mat po ruke nase, pouzijem toto ako nahradu, ved v mraznicke sa miesto vzdy najde...... (X)
ODPOVEDAŤ
veronika r. (venora) ID 67574 (20.1.2010, 13:11)
No áno, viac krát som tam pracovala a žila :-) . Sterze sú rôzne, jeden je taký ako u nás lokša, len viac zemiakov a menej múky a vyprážajú to na masti, a potom je ešte nejaký s polentou( kukuričnou kašou), možno miesto múky tá polenta. ;-) A grusnudel sú skor asi griessnudel, to sú väčšinou také široké rezance s opraženou krupicou. Keby si niečo ešte potrebovala, alebo presnejšie, mrknem do môjho rakúskeho archívu :-D.
Tak zatím a veľa trpezlivosti pri tých Senioren von Osterreich ;-) ti želám
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu