končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 183 (zobrazuje sa 161-170) | << predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Kukuričny chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 240ml mlieka, 120gr masla, 1vacsie al 2 mensie jajka, 1čl soli, 1čl suš.droždia al 25gr suroveho,350gr hl.muky, 200g kukuričnej muky POSTUP PRÍPRAVY V uvedenom poradi dame do domacej pekarničky-dobrej pomocnčky a zapneme na program-ja program 2 rapid celkovy čas 2.45h a 750gr.Tak neviem aky je u vas je fajnovy pa OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 13.1.2009, 12:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
ZEMIAKOVÝ CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY Tento chlieb mam z casopisu zdravie. Je vyborny a iny sa u nas nepecie. Vyskusajte , kto ma doma pekarnicku. 300ml. vody, 500g. hlad muky T650, 2 stredne velke uvarene zemiaky, 1/2 kocky drozdia, 2 lyzicky soli, 1 lyzicka rasce (nemusi byt) POSTUP PRÍPRAVY Postup... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) sona s. (sona.s) ID 33527 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (26) posledné: 5.3.2013, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Paradajkový chlieb Jamieho Olivera pečený v konzerváchPOTREBNÉ PRÍSADY 30 g droždia, 30 g medu, vlažná voda, 0,5 kg polohrubej múky, 0,5 kg hrubej múky, 30 g soli, 1 kg paradajok, najlepšie čerešňových na vetvičke, 1 hlávka cesnaku, 1 hrsť bazalkových lístkov, soľ, čerstvo mleté čierne korenie (ja dávam čerstvo mleté korenie štyroch farieb), 1-2 sušené čili papričky, extra panenský olivový olej, 8 plechoviek POSTUP PRÍPRAVY Toto je veľmi efektný spôsob ako si upiecť chlieb, ktorý navyše aj skvele chutí. Nájdete v ňom kúsky paradajok a sladkého cesnaku. Jediné, s čím je trochu viac roboty sú konzervy. Obyčajné konzervy, na ktorých sú etikety nie sú pekné, takže ja som si cielene odkladala pekné konzervy s potlačou, napr. od olív, paradajkového pretlaku alebo paradajok. Horný okraj konzerv po otvorení ostane dosť ostrý, takže ho treba zatĺcť dohladka kladivkom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Aneta S. (ssassanka) ID 40362 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 7.3.2010, 15:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slnečnicový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY Na 1 bochník: 1 kocka droždia; 500 ml vlažnej vody; 1 kg pšeničnej celozrnnej múky; 1 ČL soli; 3 PL slnečnicového oleja; 50 g slnečnicových semienok; olej na vymastenie plechu POSTUP PRÍPRAVY Kvások pripravíme z droždia rozmiešaním v 500 ml vlažnej vody dohladka. Múku a soľ vysypeme do misy, prilejeme kvások, olej a vymiešame na hladké cesto. Podľa potreby pridáme múku alebo vlažnú vodu. prikryté necháme 45 minút na teplom mieste kysnúť. Cesto vymiesime na pomúčenej doske a pritom zapracujeme slnečnicové semienka (2 PL odložíme bokom). Bochník položíme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo do väčšej vymastenej chlebovej formy. Povrch posypeme zvyšnými semienkami a necháme ďalších 25 minút kysnúť. V rúre vopred vyhriatej na 220 st. C pečieme 60 až 70 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana Z. (zzuzana) ID 16174 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zemiakový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY Na 1 bochník: 200 g deň vopred uvarených zemiakov; 500 g polohrubej múky; 1 kocka droždia; 1 ČL kryštálového cukru; 300 ml vlažnej vody; 150 ml cmaru; 1 PL soli; 2 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Kvások pripravíme z rozdrobeného droždia, ktoré s cukrom rozmiešame vo vlažnom cmare dohladka. Zakryjeme a necháme 10 minút odstáť. deň vopred uvarené zemiaky ošúpeme a roztlačíme na kašu. Pridáme múku, soľ, 300 ml vlažnej vody, kvások a vypracujeme tuhé cesto, do ktorého miesením zapracujeme olej. Bochník uložíme do vymastenej formy a necháme na teplom mieste 30 až 40 minút kysnúť. Pečieme v rúre vopred vyhriatej na 200 st. C asi 1 hodinu. Upečený chlieb vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zuzana Z. (zzuzana) ID 16174 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ryžový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY Na 1 bochník: 250 g celozrnnej ryžovej múky; 150 g zemiakového škrobu; 100 g jemných ryžových otrúb; 400 ml vlažnej vody; 1 kocka droždia; 1 ČL trstinového cukru; 1 ČL soli; 1 ČL jablčného octu; 2 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Kvások pripravíme z rozdrobeného droždia, ktoré vymiešame s trstinovým cukrom v 100 ml vlažnej vody. Zakryté necháme 10 minút kysnúť. Zmiešame ryžovú múku, škrob, ryžové otruby a zmes osolíme. Pridáme kvások, ocot a 300 ml vlažnej vody a dôkladne vymiesime. Cesto uložíme do vymastenej formy a na teplom mieste necháme kysnúť ďalších 30 až 40 minút. Pečieme v rúre vopred vyhriatej na 200 st. C asi 1 hodinu. Upečený chlieb vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana Z. (zzuzana) ID 16174 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Cesnakovo-zemiakový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 200g Novalim-chlebová múka, 1 sušené droždie, 100g Promix-forte, 100g pohánkovej múky, štipka xantanovej gumy (aby sa chlieb tak nedrobil), 1 ČL cukru, 2 ČL soli, mletý kmín, 3 hrste obyčajných burizónov, 2-3 uvarené zemiaky (nastrúhané), 2 strúčiky cesnaku (rozpučené), 1 vajce, 250 ml vlažného mlieka alebo acidka (ja som zvykla trošku mlieka nahradiť tmavým pivom) , 3 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Tento recept nie je môj, ale jeden z mnoha dostupných na internete. Keď som zistila, že máme v rodine celiatika, stiahla som si z netu množstvo receptov. Skutočne neviem odkiaľ bol tento. Ale zo všetkých vyskúšaných, skutočne najchutnejší. Preto ho posúvam ďalej. Pečiem ho v Pekárni Panasonic, kde sa prísady dávajú poradí ako uvádzam v recepte. Najprv suché, potom mokré. Ostatné pekárne to majú tuším naopak. Pečenie: GLUTEN FREE ( 2 hod) , kôrka stredná ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) zuzana v. (tokaji) ID 16570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Cesnakový chlieb na plechuPOTREBNÉ PRÍSADY 1 KL oleja, 3 dl vlažnej vody, 2 KL soli, 0,5 kg hladkej múky, 1 KL kryštáľového cukru, 1/2 kocky droždia Na potretie 0,7 dl olivového oleja, 4-5 strúčikov cesnaku, soľ POSTUP PRÍPRAVY Pôvodný recept má na MMB Peťka G. ID 9688, ale má ho napísaný pre ručné miesenie. Ja som tento super chlebík dnes vyskúšala a prispôsobila som si dávku pre miesenie a kysnutie v pekárničke a cesto mi vyšlo :-) Takže píšem tento recept pre maminy, ktoré majú pekárničky, je to jednoduchšie. Postup je rovnaký ako v pôvodnom Peťkinom recepte aj sa pečie v rúre :-) Takže všetky ingrediencie nahádžeme do pekárničky v takom poradí ako je vyššie uvedené, t.j. 1KL oleja, 3 dl vlažnej vody, 2 KL soli, 0,5 kg hladkej múky, 1 KL kryštáľového cukru a navrch dáme rozmrvenú 1/2 kocky droždia a zapneme pekárničku na program miesenie a kysnutie. Ja mám pekáreň Moulinex, tak som ťukla program 11 v trvaní 1.30 hod. Medzitým si vymastíme a vysypeme múkou plech a v miske si zmiešame 0,7 dl olivového oleja s roztlačenými asi 5 strúčikmi cesnaku a soľou. Keď máme cesto vymiesené a vykysnuté, tak ho "presunieme" na vysypaný plech a rukami ho ponaťahujeme po celom plechu, ja som to robila tak, že som cesto ponaťahovala tak ako sa mi dalo a keď už bolo skoro po celom plechu, tie rožky išli ťažšie, tak som pomaly dávala olivovú zmes s cesnakom a tak pekne som cesto rozložila po komplet celom plechu. Olivová zmes s cesnakom ide navrch cesta a prstami ešte postláčajte do cesta, aby sa pekne olivová zmes po celom ceste "uložila". Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Denisa K. (zurka) ID 23860 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.7.2009, 0:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Arabský chlieb 2POTREBNÉ PRÍSADY 250 g hladkej múky, 1 lyžičku soli, tuk, 1,25 dl teplej vody. POSTUP PRÍPRAVY K múke pridáme tuk, soľ, teplú vodu a vymiešame jemné cesto. Prikryjeme, necháme 30 minút odstáť. Cesto rozdelíme na 8 častí, z každej vyvaľkáme placku a na sucho, na panvicu opečieme z oboch strán. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Mariana P. (mamina3) ID 33839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 13.2.2010, 23:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Arabský chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 15 g droždia, podľa potreby voda, soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Z droždia a niekoľkých lyžíc vody pripravíme kvások. Vo vyhriatej mise zarobíme múku zmiešanú so soľou, kváskom a teplou vodou na tuhšie cesto. Do cesta pridáme lyžicu oleja. Cesto potrieme olejom a necháme kysnúť asi 2 hodiny na dvojnásobný objem. Rozdelíme na 8 dielov. Z každého dielu vypracujeme placku asi 1/2 cm hrubú. Placky poprášime múkou a necháme prikryté 1/2 hodiny v teple. Pečieme vo vyhriatej rúre na vymastenom plechu 10 minút zhora navlhčené vodou (povrch potrieme vodou). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Mariana P. (mamina3) ID 33839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 2.11.2008, 9:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 183 (zobrazuje sa 161-170) | << predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ďalšie >> |