. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 183 (zobrazuje sa 161-170)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Kukuričny chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

240ml mlieka, 120gr masla, 1vacsie al 2 mensie jajka, 1čl soli, 1čl suš.droždia al 25gr suroveho,350gr hl.muky, 200g kukuričnej muky

POSTUP PRÍPRAVY

V uvedenom poradi dame do domacej pekarničky-dobrej pomocnčky a zapneme na program-ja program 2 rapid celkovy čas 2.45h a 750gr.Tak neviem aky je u vas je fajnovy pa

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 13.1.2009, 12:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

ZEMIAKOVÝ CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento chlieb mam z casopisu zdravie. Je vyborny a iny sa u nas nepecie. Vyskusajte , kto ma doma pekarnicku. 300ml. vody, 500g. hlad muky T650, 2 stredne velke uvarene zemiaky, 1/2 kocky drozdia, 2 lyzicky soli, 1 lyzicka rasce (nemusi byt)

POSTUP PRÍPRAVY

Postup...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

sona s. (sona.s) ID 33527 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 5.3.2013, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Paradajkový chlieb Jamieho Olivera pečený v konzervách



POTREBNÉ PRÍSADY

30 g droždia, 30 g medu, vlažná voda, 0,5 kg polohrubej múky, 0,5 kg hrubej múky, 30 g soli, 1 kg paradajok, najlepšie čerešňových na vetvičke, 1 hlávka cesnaku, 1 hrsť bazalkových lístkov, soľ, čerstvo mleté čierne korenie (ja dávam čerstvo mleté korenie štyroch farieb), 1-2 sušené čili papričky, extra panenský olivový olej, 8 plechoviek

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je veľmi efektný spôsob ako si upiecť chlieb, ktorý navyše aj skvele chutí. Nájdete v ňom kúsky paradajok a sladkého cesnaku. Jediné, s čím je trochu viac roboty sú konzervy. Obyčajné konzervy, na ktorých sú etikety nie sú pekné, takže ja som si cielene odkladala pekné konzervy s potlačou, napr. od olív, paradajkového pretlaku alebo paradajok. Horný okraj konzerv po otvorení ostane dosť ostrý, takže ho treba zatĺcť dohladka kladivkom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Aneta S. (ssassanka) ID 40362 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 7.3.2010, 15:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Slnečnicový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 bochník: 1 kocka droždia; 500 ml vlažnej vody; 1 kg pšeničnej celozrnnej múky; 1 ČL soli; 3 PL slnečnicového oleja; 50 g slnečnicových semienok; olej na vymastenie plechu

POSTUP PRÍPRAVY

Kvások pripravíme z droždia rozmiešaním v 500 ml vlažnej vody dohladka. Múku a soľ vysypeme do misy, prilejeme kvások, olej a vymiešame na hladké cesto. Podľa potreby pridáme múku alebo vlažnú vodu. prikryté necháme 45 minút na teplom mieste kysnúť. Cesto vymiesime na pomúčenej doske a pritom zapracujeme slnečnicové semienka (2 PL odložíme bokom). Bochník položíme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo do väčšej vymastenej chlebovej formy. Povrch posypeme zvyšnými semienkami a necháme ďalších 25 minút kysnúť. V rúre vopred vyhriatej na 220 st. C pečieme 60 až 70 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana Z. (zzuzana) ID 16174 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zemiakový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 bochník: 200 g deň vopred uvarených zemiakov; 500 g polohrubej múky; 1 kocka droždia; 1 ČL kryštálového cukru; 300 ml vlažnej vody; 150 ml cmaru; 1 PL soli; 2 PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Kvások pripravíme z rozdrobeného droždia, ktoré s cukrom rozmiešame vo vlažnom cmare dohladka. Zakryjeme a necháme 10 minút odstáť. deň vopred uvarené zemiaky ošúpeme a roztlačíme na kašu. Pridáme múku, soľ, 300 ml vlažnej vody, kvások a vypracujeme tuhé cesto, do ktorého miesením zapracujeme olej. Bochník uložíme do vymastenej formy a necháme na teplom mieste 30 až 40 minút kysnúť. Pečieme v rúre vopred vyhriatej na 200 st. C asi 1 hodinu. Upečený chlieb vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zuzana Z. (zzuzana) ID 16174 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ryžový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 bochník: 250 g celozrnnej ryžovej múky; 150 g zemiakového škrobu; 100 g jemných ryžových otrúb; 400 ml vlažnej vody; 1 kocka droždia; 1 ČL trstinového cukru; 1 ČL soli; 1 ČL jablčného octu; 2 PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Kvások pripravíme z rozdrobeného droždia, ktoré vymiešame s trstinovým cukrom v 100 ml vlažnej vody. Zakryté necháme 10 minút kysnúť. Zmiešame ryžovú múku, škrob, ryžové otruby a zmes osolíme. Pridáme kvások, ocot a 300 ml vlažnej vody a dôkladne vymiesime. Cesto uložíme do vymastenej formy a na teplom mieste necháme kysnúť ďalších 30 až 40 minút. Pečieme v rúre vopred vyhriatej na 200 st. C asi 1 hodinu. Upečený chlieb vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana Z. (zzuzana) ID 16174 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Cesnakovo-zemiakový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

200g Novalim-chlebová múka, 1 sušené droždie, 100g Promix-forte, 100g pohánkovej múky, štipka xantanovej gumy (aby sa chlieb tak nedrobil), 1 ČL cukru, 2 ČL soli, mletý kmín, 3 hrste obyčajných burizónov, 2-3 uvarené zemiaky (nastrúhané), 2 strúčiky cesnaku (rozpučené), 1 vajce, 250 ml vlažného mlieka alebo acidka (ja som zvykla trošku mlieka nahradiť tmavým pivom) , 3 PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept nie je môj, ale jeden z mnoha dostupných na internete. Keď som zistila, že máme v rodine celiatika, stiahla som si z netu množstvo receptov. Skutočne neviem odkiaľ bol tento. Ale zo všetkých vyskúšaných, skutočne najchutnejší. Preto ho posúvam ďalej.

Pečiem ho v Pekárni Panasonic, kde sa prísady dávajú poradí ako uvádzam v recepte. Najprv suché, potom mokré. Ostatné pekárne to majú tuším naopak.


Pečenie: GLUTEN FREE ( 2 hod) , kôrka stredná

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

zuzana v. (tokaji) ID 16570 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Cesnakový chlieb na plechu



POTREBNÉ PRÍSADY

1 KL oleja, 3 dl vlažnej vody, 2 KL soli, 0,5 kg hladkej múky, 1 KL kryštáľového cukru, 1/2 kocky droždia
Na potretie 0,7 dl olivového oleja, 4-5 strúčikov cesnaku, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Pôvodný recept má na MMB Peťka G. ID 9688, ale má ho napísaný pre ručné miesenie. Ja som tento super chlebík dnes vyskúšala a prispôsobila som si dávku pre miesenie a kysnutie v pekárničke a cesto mi vyšlo :-) Takže píšem tento recept pre maminy, ktoré majú pekárničky, je to jednoduchšie. Postup je rovnaký ako v pôvodnom Peťkinom recepte aj sa pečie v rúre :-)

Takže všetky ingrediencie nahádžeme do pekárničky v takom poradí ako je vyššie uvedené, t.j. 1KL oleja, 3 dl vlažnej vody, 2 KL soli, 0,5 kg hladkej múky, 1 KL kryštáľového cukru a navrch dáme rozmrvenú 1/2 kocky droždia a zapneme pekárničku na program miesenie a kysnutie. Ja mám pekáreň Moulinex, tak som ťukla program 11 v trvaní 1.30 hod.

Medzitým si vymastíme a vysypeme múkou plech a v miske si zmiešame 0,7 dl olivového oleja s roztlačenými asi 5 strúčikmi cesnaku a soľou.

Keď máme cesto vymiesené a vykysnuté, tak ho "presunieme" na vysypaný plech a rukami ho ponaťahujeme po celom plechu, ja som to robila tak, že som cesto ponaťahovala tak ako sa mi dalo a keď už bolo skoro po celom plechu, tie rožky išli ťažšie, tak som pomaly dávala olivovú zmes s cesnakom a tak pekne som cesto rozložila po komplet celom plechu. Olivová zmes s cesnakom ide navrch cesta a prstami ešte postláčajte do cesta, aby sa pekne olivová zmes po celom ceste "uložila".

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Denisa K. (zurka) ID 23860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.7.2009, 0:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Arabský chlieb 2



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g hladkej múky, 1 lyžičku soli, tuk, 1,25 dl teplej vody.

POSTUP PRÍPRAVY

K múke pridáme tuk, soľ, teplú vodu a vymiešame jemné cesto. Prikryjeme, necháme 30 minút odstáť. Cesto rozdelíme na 8 častí, z každej vyvaľkáme placku a na sucho, na panvicu opečieme z oboch strán.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Mariana P. (mamina3) ID 33839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.2.2010, 23:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Arabský chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 15 g droždia, podľa potreby voda, soľ, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Z droždia a niekoľkých lyžíc vody pripravíme kvások. Vo vyhriatej mise zarobíme múku zmiešanú so soľou, kváskom a teplou vodou na tuhšie cesto. Do cesta pridáme lyžicu oleja. Cesto potrieme olejom a necháme kysnúť asi 2 hodiny na dvojnásobný objem. Rozdelíme na 8 dielov. Z každého dielu vypracujeme placku asi 1/2 cm hrubú. Placky poprášime múkou a necháme prikryté 1/2 hodiny v teple. Pečieme vo vyhriatej rúre na vymastenom plechu 10 minút zhora navlhčené vodou (povrch potrieme vodou).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Mariana P. (mamina3) ID 33839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 2.11.2008, 9:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 183 (zobrazuje sa 161-170)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu