. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,2380 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Závin s tvarohom a mandarínkami.



POTREBNÉ PRÍSADY

500g lístkového cesta, 500g jemného tvarohu, 20g zmäknutého masla, 150g práškového cukru, 2 vajcia, 1⁄2 ČL citrónovej kôry, 1 plechovka mandarínok, trocha hrozienok...

POSTUP PRÍPRAVY

Mandarínky scedíme. Tvaroh zmiešame s maslom, cukrom, vajíčkami a citrónovou kôrou, pridáme hrozienka. Lístkové cesto si rozdelíme na dve polovice, každú rozvaľkáme na pomúčenej doske do obdĺžnika a na polovicu cesta /po dĺžke/ natrieme polovicu plnky asi 2 cm od okraja, poukladáme polovicu mandarínok a preložíme cesto tak, aby sa nám okraje spojili. Kraj cesta potrieme vodou a jemne pritlačíme. Je dobré tento proces robiť priamo na plechu vyloženom papierom na pečenie, aby sme cestom nemuseli zbytočne manipulovať a plnka nevypadla. Takto naplníme aj druhú polovicu a pečieme na 200°C 25 -30 minút. Ešte teplý závin pocukríme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.2.2018, 22:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Špaldové tortilly



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 hrnčeka špaldovej múky 0,5 hrnčeka teplej vody 2 PL olivového oleja 1 ČL morskej soli

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny spolu premiešame kým nevznikne hladké cesto. Rozdelíme na 3-4 časti (podľa veľkosti panvice). Na pomúčenej doske ručne vytvarujeme prvú tortillu a dáme ju opiecť na suchej panvici 1 minútu z každej strany. Kým sa opeká prvá placka, vytvarujeme druhú a následne ďalšie.

Kto chce, môže upečené placky potrieť olivovým olejom, nakrájať na malé trojuholníky a dať piecť do rúry na 5-10 minút. Záleží na type rúry, je nutné ich sledovať, nakoľko prechod medzi zlatým opálením a spálením je veľmi rýchly. Vzniknú tip-top tortillové čipsy, akurát zdravšie ako originál. :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Iveta P. (ivusshik) ID 304736 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Tvarohové cookies s kúskami čokolády...



POTREBNÉ PRÍSADY

11⁄4 šálky hladkej múky,1⁄4 šálky kukuričného škrobu, 1⁄2 ČL kypriaceho prášku, 1⁄4 šálky zmäknutého masla, 250g jemného tvarohu,1 vajce, 1PL mlieka, 1⁄2ČL vanilkovej esencie, 11⁄4 šálky práškového cukru, 5PL čokoládových kvapiek...

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 250ml




Postup je ako vždy veľmi jednoduchý: múku, kukuričný škrob a kypriaci prášok zmiešame v miske. V druhej miske si vymiešame tvaroh a zmäknuté maslo, keď sa spoja pridáme vajce, mlieko, esenciu, vymiešame a pridáme cukor. Nakoniec vmiešame múčnu zmes a nasekanú čokoládu. Cesto dáme na min. 1 hod. do chladničky a potom odoberáme kúsok, z ktorého urobíme rýchlo guľku, sploštíme, poukladáme na papier na pečenie a pečieme na 190°C, 10 minút. Necháme na plechu vychladnúť a zavrieme do dózičky, kde sú pekne po ruke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Citrónové koláčiky...



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 200g sušienok, 3 PL rozpusteného masla... KRÉM: 500g ricotty, 75ml smotany na šľahanie, 125g kryštálového cukru, 3 vajcia, 1 Čl vanilkovej esencie, nastrúhaná kôra z 1 citróna...NA OZDOBU: lemon curd, šľahačka...

POSTUP PRÍPRAVY

Sušienky podrvíme, zmiešame s maslom a natlačíme do vhodných nádobiek /môžu to byť zapekacie misky alebo poháriky od džemu/. Poukladáme na plech a zapečieme v rúre na 180 °C, 6 minút. Navrstvíme krém , do pekáča nalejeme vodu /asi 2 cm/ a pečieme na 180°C, 40 minút. Necháme v pootvorenej rúre hodinku chladnúť, potom vyberieme necháme vychladnúť /v chladničke aspoň 6 hodín/, navrstvíme lemon curd https://www.mimibazar.sk/recept/54624-105501/lemon-curd a ozdobíme šľahačkou...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Slepačia polievka pre telo i dušu



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 sliepka, 3 litre voda, 1 petržlen, 2 ks mrkva, 1/2 celer, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 4 guľky nové korenie, 4 guľky čierne korenie, petržlenová, celerová vňať, soľ, 1 panák koňaku

POSTUP PRÍPRAVY

Slepačie mäso očistíme od tuku a kože (kto má rád masnú polievku tak nie) a spolu s kosťami vložíme do studenej vody. Pridáme očistenú zeleninu a koreniny a varíme do mäkka,aspoň 2 hodiny. Po uvarení mäsa aj zeleniny, to celé precedíme. Mäso a mrkvu pokrájame na kúsky a dáme do polievky. Polievku necháme povrieť a pridáme trofku vegety, zavaríme rezance. Na konci frcneme aj panák konaku, Potom vypneme a do polievky nakrájame zelenú vňaťku , dochutíme mletým korením. Ak polievku budú jesť aj malé deti, koreie ani koňak nedáme do celej polievky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Mária S. (atsi) ID 264015 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.2.2018, 6:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia s banánom - výbornéééé



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie potrebujeme : 600g kuracích pŕs pokrájaných na pásiky 2-3 PL rastlinného oleja 1 menšiu cibuľu 1 - 2 strúčiky cesnaku 300 g šampiňónov 1 chilli papričku 1 PL arašidového masla 2 banány 1 PL kokosového mlieka (z plechovky - hustá časť) 1 dl vody

POSTUP PRÍPRAVY

Na rozpálenej panvici na oleji opečieme z oboch strán banány pokrájané na hrubšie kolieska (cca 1 cm), vyberieme a uložíme do tepla. Vo výpeku opečieme cibuľu a cesnak pokrájané na drobno a šampiňóny pokrájané na plátky - vyberieme von. Vo výpeku sprudka opečieme kuracie mäso, chilli papričku pokrájanú na jemné prúžky, arašidové maslo a kokosové mlieko (moja invencia - v pôvodnom recepte nebolo, ale krásne zjemní chuť). Podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka .. nakoniec pridáme šampiňóny a banány, dochutíme soľou a korením, zľahka premiešame a podávame.

Banány tepelnou úpravou chytia inú chuť a spolu s arašidovým maslom a kokosovým mliekom vytvoria dokonalú harmóniu.

Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdete na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

CVIKLOVÉ HALUŠKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie potrebujeme : 600 g pyré z upečenej alebo uvarenej červenej repy (cvikla) 1 bielok 150 - 200 g múky (celozrnná, špaldová, polohrubá, hladká, ...) štipka soli na omáčku : 80 - 100 g syra s modrou plesňou 20 g parmezán cca 1,5 - 2 dl smotana alebo mlieko sušené oregano (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava je veľmi jednoduchá a nezaberie veľa času. Vlastne iba vareškou zmiešame pyré z červenej repy (rozmixovaná uvarená alebo upečená a očistená červená repa), múku (ja som kombinovala celozrnnú špaldovú s pšeničnou polohrubou), bielok (ja som použila žĺtok, ktorými zvýšil z iného receptu a myslím si, že aj maličké celé vajíčko by urobilo rovnakú službu) a soľ na konzistenciu klasického haluškového cesta. Halušky uvaríme v osolenej vriacej vode - keď vyplávajú navrch hneď ich vyberieme von - dlhším varením stratia farbu. Halušky sú jemnejšie ako klasické zemiakové, preto s nimi treba narábať opatrnejšie - ja som časť omáčky dala na dno taniera, naložila som halušky a navrch som dala zvyšok omáčky (ktorá tým ako chladla aj tuhla, ale na chuti jej to neubralo). K syru s modrou plesňou sa hodí oregano, tak ak máte radi kľudne posypte.

Syrovú omáčku robím veľmi jednoduchú, vlastne iba v smotane alebo mlieku rozpustím syr výraznej chuti a dochutím štipkou sušeného oregana - tak nám chutí najviac.

Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdete na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

FANTASTICKÉ CUKETOVÉ HALUŠKY - najlepšie aké som kedy jedla



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 3 porcie potrebujeme : 300 g cukety 1 vajce múka podľa potreby (cca 100 g - ja som použila hladkú) soľ 125 g bryndza 1 PL kyslá smotana alebo biely neochutený jogurt slanina alebo sušená šunka alebo opečená cibuľka (množstvo podľa chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

Cuketu nastrúhame najemno (ja som cuketu ošúpala, ale ak je mladá nie je to nutné, akurát budú halušky farebnejšie). Ďalej je postup rovnaký ako u klasických halušiek - pridáme vajce, soľ a múku podľa potreby a vymiešame cestíčko nie príliš tuhé. Hádžeme do vriacej vody, keď vyplávajú na povrch minútku povaríme a vyberieme von a premiešame s bryndzou a opečenou slaninou alebo sušenou šunkou. Ak je bryndza príliš tuhá, rozmiešam ju s kyslou smotanou alebo jogurtom a troškou vody v ktorej sa varili halušky. Sú skutočne dokonalé.

Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdete na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.8.2018, 23:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

RED VELVET CRINKLES



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cca 20 - 30 kusov (podľa veľkosti) potrebujeme : 1 väčšie vajce 75 g povoleného masla 175 g hnedý cukor 100 g krémový neochutený syr (Mascarpone, Philadelphia, Lučina) 240 g hladká múka (preosiata) 10 g kakao (preosiate) 3 g prášok do pečiva (preosiaty) červené potravinárske farbivo (ja som použila práškové, cca 1/2 ČL) práškový cukor na obalenie

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame si preosiate suché suroviny (múku, kakao, prášok do pečiva). V šľahači šľaháme cukor s maslom pokiaľ nezačne chytať bledú farbu, pridáme vajce, zašľaháme, postupne pridáme za stáleho šľahania krémový syr, šľaháme na nízkych obrátkach a pridávame sypkú zmes a potravinársku farbu. Hmotu dáme do chladničky na 1-2 hodiny. Po vychladení robíme guľky, ktoré nahrubo obalíme v práškovom cukre (zvyšný cukor neoklepávame) a ukladáme na pekáč vyložený papierom na pečenie - medzi jednotlivými guľkami necháme väčšie medzery, pretože koláčiky pri pečení zväčšia svoj objem. Pečieme 12 minút v rúre zohriatej na 175°C.

Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdete na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

MATCHA MAKRÓNKY plnené čokoládovo-pepermintovou ganache



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 32 kusov kompletných makróniek potrebujeme : na korpus - 190 g práškový cukor, 155 g mandľová múkarn1 kopcovitá PL Matcha prášok, 120 g bielky (ideálne nie z úplne čerstvých vajíčok, lepšie sa šľahajú a držia),rn95 g krupicový cukor, pár kvapiek citrónová šťava ... na náplň - 180 ml smotana na šľahanie, 90 g čokoláda a 70 g After Eight čokoláda (alebo 165 g čokoláda s vyšším percentom kakaa (aspoň 65 %), 45g maslo izbovej teploty

POSTUP PRÍPRAVY

Pekáče vyložíme papierom na pečenie, alebo použijeme podložku na makrónky Ja robím na podložke (jednotlivé kolieska jemne prstom potriem olejom), kto má pevnú ruku a dobré oko tak si vystačí aj bez podložky, ale moje kolieska bez podložky boli každé inej veľkosti . Mandľovú múku s tretinou práškového cukru premixujeme pár pulzami aby sa múka zjemnila, pridáme zvyšný práškový cukor, Matcha prášok, premiešame a 2-3x preosejeme cez jemné sito (ja asi nemám až také jemné, cesto nebolo úplne hladké).rnBielky šľaháme do hustej peny asi 1,5 minúty, pridáme krupicový cukor a vyšľaháme do hustej peny, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a šľaháme až pokiaľ nemá sneh tuhé a lesklé špičky.rnDo snehu ručne jemne postupne (asi na 3x) zapracujeme suchú zmes. Mala by nám vzniknúť hustá lesklá hmota, ktorá husto steká zo stierky či varešky. Na povrchu by sa mala vytvoriť stuha, ktorá s cestom splynie asi za 20 sekúnd.rnHmotu dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou a na pekáč alebo na podložku robíme kolieska s priemerom asi 4 cm (ja ešte nemám v oku koľko cesta treba dať, preto som dopĺňala a povrch nemám preto äplne hladký). Plechy pár krát buchneme o stôl aby sme zničili prípadné vzduchové bublinky v ceste. Plechy necháme stáť cca 25 - 30 minút, aby povrch koláčikov zaschol (na dotyk nesmie lepiť).rnPečieme v rúre vyhriatej na 150°C na druhej úrovni od vrchu rúry cca 13-14 minút, v polovici pečenia otočíme pekáč. Po upečení necháme čiastočne vychladnúť na pekáči (podložke) a dáme dolu (správne dopečené pôjdu úplne ľahko).rnNa náplň zahrejeme smotanu, dáme dolu z ohňa, pridáme posekanú čokoládu, minútku necháme stáť, pridáme maslo a vyšľaháme na hladkú hmotu. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu - ja som mala hmotu ešte dosť tekutú, tak som ju dala asi na pol hodinuku do chladničky.rnPomocou cukrárskeho vrecúška (ja som využila mikroténové vrecko z ktorého som odstrihla rožtek) naplníme a spojíme korpusy. Pred podávaním necháme 24 hodín odležať vo vzduchotesnej nádobe v chladničke - budú potom vo vnútri mäkké a zvonku chrumkavé.

Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdete na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,2380 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu