. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,2566 ďalšie >>

TORTY

Obrátený makovo - marhulový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g masla * 150 g cukru * 2 vanilk.cukre * 4 vajcia *stipka soli * 150 g hladkej muky * 4 lyzice nemleteho maku * 1/2 prasku do peciva * citronova kora z 1 citronu * 1 lyzica praskoveho cukru * 15-17 cerstvych marhul * 4 lyzice marhuloveho dzemu * 4 lyzice marhulovice

POSTUP PRÍPRAVY

Prv som mala obavy,co vznikne z kombinacie MAK+MARHULE,a vzniklo z toho jedno velke = Mmmmmmmmmmnaaaaaaam:):)
Priatel mi povedal,ze on marhule nelubi,ale tento kolacik u nas zmizol rychlostou blesku:):)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (49) posledné: 29.7.2013, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Punčová torta pre mamu



POTREBNÉ PRÍSADY

1. cesto /okrúhle/ 4 vajcia, 120 g pr.cukru, 120 g polohr.múky, trošku pr.do pečiva 2. cesto / na plech/ 6 vajec, 180g pr.cukor, 180g polohr.múka, trošku pr.do pečiva 3. cesto / na plech/ 6 vajec, 180g pr.cukor, 180g polohr.múka, trošku pr.do pečiva, červ. potr. farba rumová zálievka : 5-6dcl vody, 200g kr.cukor, 2dcl rumu krém: trocha masla, cukru, rozdrvené piškóty, rum MMF

POSTUP PRÍPRAVY

1. cesto žĺtky + cukor vymiešať, potom pridať múku s pr.do peciva a vyšľahané bielky. menšie množstvo, lebo nepotrebujeme veľký korpus, len prerezať na polovicu.
2+3 cesto postup ten istý, len do jednej pridať červ. farbivo

Korpus rozrežeme na polovicu. Spodnú časť natrieme džemom....piškóty si obe nakrájame narovnako....ja som ich narezala na výšku okrúhlej formy....asi 6-8cm....podla toho ako to vyjde na plechu, aby boli rovnaké pásy.....potrieme tiež džemom a prvý pás stočíme do slimáka....dáme do prostriedku spodného korpusu a potom striedavo tam pridávame ostatné pásy....čiže prvý je červený, tak hned za tým dáme biely....až kým nezaplníme celý spodný korpus....potom dáme naspäť tortovú obruč, aby sa to nerozpadlo, keď to budeme polievať rumovou zálievkou.....

rumová zálievka: povaríme vodu s cukrom, potom pridáme rum, zalejeme
celý vrch natrieme džemom a dáme tam vrchnú časť korpusu
musíme celé dobre zaťažiť a dať na noc do chladničky

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Marianna M. (marfic) ID 35792 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 13.1.2014, 11:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tvarohovo-šľahačková s čokoládovo-orieškovými bonbónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajíčok, 150 g kryštálového cukru, 120 g polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 2 mierne navŕšené lyžice kakaa, 0,5 dl oleja, 0,5 dl vody, 5 lyžíc vody k snehu***Plnka: 500 ml smotany na šľahanie (33%), 250 g nízkotučného tvarohu (vo vaničke), 50 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 stužovače šľahačky***na bonbóny a čokoládové kúsky: 3-4 čokoládové keksíky, asi dve hrste nesolených arašídov, 100 g čokolády na varenie, 4 lyžice kakaovej nátierky

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirovala som sa receptom v jednom staršom časopise – korpus som si upiekla po svojom, k šľahačke som pridala ešte tvaroh a miesto čokoládovo-orieškových bonbónov, ktoré už stačilo len nakrájať :) som radšej zvolila domáce, na spôsob Ferrero. Dúfam, že vás neodradím dlhším postupom, ak sa rozhodnete pre tieto bonbóniky a pripravíte si ich aj pár dní dopredu, príprava samotnej torty je potom už len bleskovou záležitosťou :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (72) posledné: 14.12.2013, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta z bielej čokolády



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 200g detských piškót, 90g roztopeného masla
Plnka: 350g bielej čokolády, 2 šľahačky, 1 väčšie balenie bieleho jogurtu, 1PL rumu, 8 plátkov želatíny, 200g banánov v čokoláde

POSTUP PRÍPRAVY

Piškóty rozdrvíme a zmiešame v mise s roztopeným maslom. Odložíme na pol hodiny do mrazničky. Potom zmes natlačíme do otváracej tortovej formy. Želatínu dáme napučať do studenej vody. Banániky nakrájame na väčšie kúsky. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a vzápätí v nej rozpustíme aj vyžmýkanú želatínu. Šľahačku vyšľaháme, pridáme jogurt, bielu čokoládu so želatínou, rum a nasekané banániky, ale iba tri štvrtiny, zvyšok necháme na ozdobu. Zamiešame a nalejeme zmes do tortovej fory. Ozdobíme zvyšnými banánikmi. Dáme do chladničky stuhnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Petra G. (Pat) ID 9688 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 23.11.2012, 15:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Čo všetko spraviť pre dobre upečený korpus


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Vajíčka ,cukor,múka atd.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som našla v knižke- ,mám ju moc rada sú tam skvelé veci. Keď že sa mi konečne podarilo rozhodla som sa napísať všetko čo o piškótovom ceste viem z tejto knižky takže:

Piškótový korpus s práškom do pečiva.

Spotreba surovín na formu s priemerom 26 cm.
4 žltky,180g krupicového cukru,1 balíček vanilínového cukru,4 bielky,3až 4 PL vody,150g hladkej múky, 100g maizeny/ nikdy som ju nepoužívala ale cesto sa mi zdalo pevnejšie/
3 zarovnané ČL prášku do pečiva.
Maslo a múka alebo strúhanka na vymastenie a vysypanie formy/ja som použila teflonovú fóliu/

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Evka Š. (Zigi222) ID 86477 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.4.2009, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nepečená torta s jahodami



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g piskoty,150 g masla, 100 g cukru, 0,5 l mlieka, 1 puding (vanilkovy alebo jahodový),lekvár,šľahačka,jahodový kompot.

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si puding,do hotoveho pudingu zašľaháme maslo a cukor,občas premiešame a necháme vychladnúť.Dno misy alebo vyššej formy vyložíme piškotami,pokvapkame zriedeným lekvárom a pokryjeme vrstvou pudingu.Na nu pokladáme jahody nakrájané na menšie kusky,dáme dalšiu vrstvu piškot,krému a ovocia.Povrch mučnika tvoria piškoty,ktoré prykrijeme alobalom.Nechame do druhého dna v chledničke.Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a jahodami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

vladimira S. (topanka) ID 44724 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 26.3.2009, 16:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nepečená krtkova torta č. 2



POTREBNÉ PRÍSADY

* 200ml uvareného capucína + 6 štvorčekov čokolády * 1 banánový puding * 400ml mlieko * 3 PL kr.cukor * 1 straciatela jogurt/150g/ * 1 kyslá smotana /250g/ + 1 vanilkový cukor * 3 banány * 1šľahačková smotana /250ml/ + 1 stužovač* čokoláda na strúhanie * piškóty *

POSTUP PRÍPRAVY

no - moje malé mi včera priniesli zo školy 2 banány a ja s hrozou v očiach, čo s nimi zasa urobím /lebo ako je u nás všeobecne známe - jedine pacnúť ich do koláčika, inak nehrozí, aby ich zjedli/ - tak som dnes dokúpila tretí banán :)) a tú tortu, kvoli ktorej ma už 2 mesiace otravovali - som im urobila. Inak, polka z nej už je fuč ... a to som ju dokončila pred hodinou aj s chladením

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (35) posledné: 16.4.2010, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Fotopostup - ako na krivú tortu - Topsy Turvy cake



POTREBNÉ PRÍSADY

naplnené korpusy ( toľko, koľko poschodovú chceme), krém na potieranie, slamky, podložka kartonová, poťahovka

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 6.3.2011, 17:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Ovocná želétorta



POTREBNÉ PRÍSADY

piškóta: 3 vajcia, 3 lyžičky hladkej múky, 3 lyžičky kr. cukru,2 malé lyžičky prášku do pečiva, soľ**** 750 ml bieleho jogurtu, 3 ks van. cukru, 2 ks Dr. Oetker jemne mletá želatina na sladké i slané použitie ***ovocie: banán, nektarinka, hrozno alebo iné podľa chuti a sezóny, 2 ks Haas Žel-Dort číry v prášku (želatína)

POSTUP PRÍPRAVY

V prísadách som uviedla cukor, tortu som však robila pre cukrovkára, takže vrelo môžem odporučiť použiť náhradné sladidlo a jogurt so zníženým obsahom tuku. Bolo to vynikajúce a osviežujúce, deti sa išli priam zadrhnúť a nektarinky s mierne kyslastou chuťou boli vynikajúcou voľbou! Túto tortu budem robievať oveľa častejšie, vyskúšajte aj Vy! Je hotová raz-dva...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 28.12.2009, 10:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Princezná na meniny



POTREBNÉ PRÍSADY

mramorovy korpus od Dasi: 375g hladkej muky, 6 vajec, 1 prasok do peciva, 360g praskoveho cukru, 150ml vriacej vody, 225ml oleja. Plnka: cokoladova, karamelova a vajecny konak.

POSTUP PRÍPRAVY

Uslahame bielka, pridáme polovicu cukru. v druhej mise šľaháme žĺtka s dalšou polovicou cukru, môžeme pridať vanilkový cukor. Postupne prilievame olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a vodu.
Nakoniec vmiešame sneh. Tretinu cesta dáme späť do nádoby, kde sme šľahali bielka a zafarbíme ho kakaom ( od oka cca 3PL , podla farby kakaa.)

Do vymastenej formy striedavo kladieme cesto po lyžiciach, dáme na stred formy jednu PL tmavú a na to 2PL svetlého cesta. Takto to stále opakujeme až do spotrebovania cesta. Nemiešame!!! Tento postup spôsobí to, že sa cesto pomalz rovnomerne rozieva a vytvorí po rozkrojení vrstvy alebo prúžky.

Pečieme ve vyhriatej rúre na 160-170 °C cca hodinu. Pozor, cesto má tendenciu uprostred napuchnúť, po upečení tortu hneď vyklopte, tým sa to urovná... mne sa to nestalo, ale pre pripad,ze by sa to niekomu stalo.

Po vychladnuti prekrojime na veeela casti a plnime kremom vasim oblubenym... Po naplneni, nanesieme tenku vrstvu kremu aj na boky, spravime si dieru pre babiku, dame na chvilu do chladnicky a potiahneme hmotou. Vsadime babiku, ktoru uz len doobliekame do zvysnej hmoty a dozdobime saty.. a uz sa len tesime...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (35) posledné: 21.10.2008, 15:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,2566 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu