končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 150 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >> |
OMÁČKY |
JÁTROVÁ OMÁČKA +++POTREBNÉ PRÍSADY vepřová játra ,cibule,sůl,kmín mletý,kousek masoxu,pepř,majoránka,česnek,trošku červené papriky POSTUP PRÍPRAVY Osmahneme cibuli,přidáme játra na kostky, pepř,majoránku,česnek podlijem vodou a dusíme do měkka.Po uvaření přidáme kousek masoxu zahustíme.Příloha:knedla,rýž,brambory ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zdenka D. (kuchařinka) ID 170532 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Mexická SalsaPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g lúpaných paradajok vo vlastnej šťave, 1 cibuľa, 1-2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice nasekaného koriandru, 2 lyžice olivového oleja, soľ, 1-2 lyžice limetkovej šťavy (môže byť aj citrón), 1-2 lyžičky dochucovacej pasty Sambal Badjak POSTUP PRÍPRAVY Salsa: Všetky prísady hodíte do mixéra, zmixujete dohladka. V prípade, ak chcete hustejšiu variantu môžete chvíľu salsu povariť a nechať tak odpariť prebytočnú vodu. Necháte vychladiť a približne hodinu odležať v chlade. Potom môžete podávať. Tortilly so Salsou: Tortilla chips položíte do zapekacej misky. Polejete Salsou a posypete postrúhaným syrom. Necháte zapiecť pri teplote cca 180º C. Alebo tortilla chips môžete len namáčať v Salse. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denis Č. (adec01) ID 164460 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 3.2.2011, 8:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Provensálsky dressingPOTREBNÉ PRÍSADY Majonéza, provensalske bylinky, mlieko, cukor, ocot POSTUP PRÍPRAVY Majonézu si dáme do nejakej väčšej fľaše alebo shejku pridáme trošku mlieka (na rozriedenie tej majonézy čiže dať najprv menej ako veľ a mať ju potom moc riedku), bylinky cca2KL (na jednu malú fľašu majonézy), cukor, a ocot podla chuti......(ma to byť také sladšie čiže nie veľa octu).Zavrieme fľašu alebo shejk a chvíľu miešame, aby sa nám rozpustil dobre cukor. Ak sa vám zdá príliš hustý prilejte ešte trošku mlieka, po vymiešaní ochutnať a dochutiť podľa vlastnej chuti. Nechajte odstáť aspoň hodinku nech to prejde tými bylinkami. Vynikajúci na šaláty:)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ivana F. (seppi) ID 77209 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 13.11.2011, 22:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Zelená bylinková omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 350 g zmesi ľubovoľných čerstvých jarných byliniek ( napr. petržlenová vňať, pažítka, trebuľka, žerucha, šťavel, mäta, oregano atď.), 4 vajcia, 1 veľký citrón, 4 lyžice oleja, 2 lyžice horčice, 250 ml bieleho jogurtu, 250 ml kyslej smotany, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Bylinky prepláchneme a nakrájame nadrobno. Vajcia uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Do misky dáme šťavu z jedného citróna, pridáme olej horčicu, jogurt a kyslú smotanu. Zmes vymiešame a ochutíme soľou a korením. Do omáčky zľhaka zamiešame nasekané bylinky a na hrubšie kúsky nakrájané vajcia. Omáčku odložíme asi na 2 hodiny do chladu. Potom ju podľa potreby znovu dosolíme a dokoreníme. Môžme podávať s varenými zemiakmi v šupke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jarka Š. (hope26) ID 234033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
*♥*Talianska paradajková omáčka*♥* inšpirácia z Apetit...POTREBNÉ PRÍSADY Na 4 porcie: 1 mrkva, kúsok zeleru, 3 stonky sedana (stopkový zeler), menšia cibuľa, 1 strúčik cesnaku, konzerva paradajok, paradajkový pretlak, soľ, cukor, mčk, oregano sušené, 2 čL múky, trocha oleja POSTUP PRÍPRAVY 1) Na troche oleja speníme cibuľu pokrájanú nadrobno 2) Postrúhame (alebo pokrájame, ja som strúhala) mrkvu, zeler, sedano pokrájame na prúžky 3) Zeleninu šupneme k cibuli a trocha orestujeme. Pridáme soľ, mčk, oregano, cukor (neprehnať množstvá, dochutí sa vo finiši) Prikryjeme a len chvíľu dusíme. 4) Po chvíli pridáme pokrájané konzervované paradajky (ja som dala len 1/2 konzervy) a malý pretlak a ďalej dusíme pod pokrievkou. Môžeme doliať menšie množstvo vody. 5) Keď je zelenina dosť mäkká (čo je za chvíľu), pridáme zátrepku (asi pol deci vody + 2 čL múky- rozmiešame) 6) Povaríme 3 min. bez pokrievky (na stíšenom plyne). 7) Odstavenú omáčku dochutíme pretlačeným cesnakom, prípadne dosolíme alebo docukrujeme a čerstvo mleté čierne korenie. Môžeme pridať aj čerstvú posekanú bazalku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 11.4.2013, 10:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
KURBISKERNOILPOTREBNÉ PRÍSADY táto lahodná chuť Vás presvedčí o tom,že to bude hit Vášho LETA...nebojte sa ochutnať!!!! POSTUP PRÍPRAVY http://www.tekvicovyolej.sk OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 7.10.2008, 9:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
TATARSKA OMACKA Z MAJONEZY*****POTREBNÉ PRÍSADY Majonéza,troška bieleho vína,troška mlieka,kapary,1-2 kyslé uhorky,cibuľa,hríbiky v kyslom náleve,petržlenová vňať,citron,soľ,cukor, POSTUP PRÍPRAVY Majonézu,víno,mlieko a citronovú kôru a šťavu poriadne prešľaháme.Hríbiky bez nálevu nakrájame na drobno a pridáme k základu.Cibuľu a petržlenovú vňať posekáme na jemno,pridáme nastrúhané uhorky a šuchneme tiež na patričné miesto.Osolíme,dochutíme horčicou,zjemníme štipkou cukru. Poriadne vychladenú podávame ako sme zvyknutí. Chutí aj na preliatie varených zemiakov. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Domaca majonezaPOTREBNÉ PRÍSADY žltky, olej, sol, korenie, na dochutenie - citronova šťava, dijonska horčica, worcestrova omačka, tabasco - podľa vlastnej chute POSTUP PRÍPRAVY Opatrne oddelime zltky od bilekov, zltky potom v hlbsej miske osolime, pridame cierne korenie, potom metlickou, alebo mixerom na najvysom stupni slahame aspon 5 minut. Do zltkovej masy po kvapkach pridavame olej a stale slahame. Ked sa Vam zda velmi husta, pridame citronovu stavu alebo stipku cukru, potom pridavame ole tenkym pramienkom a stale miesame. Ked sa nam uz zda, ze jej mame tak akurat a aj jej hustota je tak akurat, pridame do zakladneho receptu trosku horcice, posekane uhorky, rozne vnate, tabasco alebo na hrubo mlete korenie roznych farieb. Takto doma urobena majoneza je naozaj SUPER!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Gabriela P. (helvetia) ID 13483 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Omáčky - sterilizáciaPOTREBNÉ PRÍSADY napr: tekvicová omáčka, špenátová a pod. POSTUP PRÍPRAVY Ahojte, milujeme tekvicovú omáčku, špenátovú, kôprovú.. a pod. Onedlho ideme na dovolenku, len tak "na blind", autom a babrať sa na dovolenke so šúpaním a strúhaním cukety nie je veľmi dovolenkové (aj keď varenie milujem), tak by som si rada pripravila tekvicovú omáčku doma. Myslíte, že sa nič nestane, ak si tekvicu udusím doma a zasterilizujem do pohára a tam ju už iba dohustím smotanou? A podobným spôsobom by som si dopredu predprípravila špenát (z mrazeného špenátového pyré)? Máte podobné skúsenosti alebo nápady? Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Petra R. (peckaa) ID 104643 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 19.7.2009, 22:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Chilli omacka s cesnakom a zazvoromPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/11/chilli-omacka-s-cesnakom-zazvorom.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:100g cervenych chilli papriciek,nakrajane na mensie kusky 2 struciky cesnaku,ocistene 10cm kusok cersveho zazvoru (50g),ocisteneho a nakrajaneho 1CL morskej soli 4CL slnecnicoveho oleja 2CL cukru stava z 1 limetky Postup:Vsetky ingrediencie si dame misky a pomocou mixera rozmixujeme do hladka. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 22.11.2015, 23:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 150 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >> |