končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ďalšie >> |
OMÁČKY |
Tekvicová omáčka:-)))POTREBNÉ PRÍSADY stredne veľká tekvica,2-3 stredné zemiaky,2 vajíčka,smotana,múka na zahustenie,1/2 zeleninového bujónu,soľ,korenie,olej POSTUP PRÍPRAVY -z tekvice vydlabeme dužinu,tekvice ošúpeme a nastrúhame na väčšie slížiky -na olej dáme tekvičku smažiť,zakryjeme a podusíme -pridáme nakrájané zemiaky a dusíme ďalej -podlejeme vodou,osolíme,okoreníme,pridáme 1/2 zeleninového bujónu -múku v smotane rozmiešame -vajíčka rozbiť do misky a nožíkom rozkrájať žĺtka -keď sú zemiaky uvarené,lyžičkou naberáme kúsky surového vajíčka a dáme zavariť do omáčky -na koniec vlejeme smotanu,necháme prevrieť a rýchlo spapkáme::mňam,mňam Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Darina R. (dadulka19) ID 8655 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 14.4.2012, 20:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Pravá boloňská omáčka podľa starého HoráciaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g mletého mäsa (viď bližší popis v postupe) - 250 g kuracích pečienok - 1-2 dl polosladkého červeného vína - 1 veľká cibuľa - stopkový alebo buľvový zeler (trochu viac ako cibule) - 250 ml mäsového vývaru (bujón) - 500 g paradajkového pyré - soľ, cukor - olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Receptík som okukala z telky, kde to varil jeden taliansky šéfkuchár. Ten tvrdil, že ho má od 80-ročného Horácia, ktorý dlho pracoval v stredotalianskej krčmičke. Existuje vraj veľa variácií boloňskej omáčky, ale táto je vraj originálna a najchutnejšia. No proste, nechali sme sa zlákať - a bola famózna!!! Určite odporúčam vyskúšať aj ako slávnostnejšie jedlo pre návštevy, ale treba si naozaj dať záležať na kvalitných surovinách. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Silvia M. (sikovnica) ID 5882 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 17.6.2015, 11:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Smotanovo-šampiňónová omáčka, knedlíkPOTREBNÉ PRÍSADY maslo * hladká múka * mlieko * smotana na varenie * šampiňóny * soľ POSTUP PRÍPRAVY ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 17.6.2008, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Čučoriedková omáčka na lievancePOTREBNÉ PRÍSADY 1 pohár zaváraných čučoriedok (ja kupujem tie v Lidli), šľahačková smotana alebo smotana na varenie 250ml, maizena alebo hl.múka POSTUP PRÍPRAVY Cucoriedkovy kompot (cely aj so stavou) vylejeme do kastrola a privedieme k varu, do smotany zamiesame jednu zarovnanú lyzicu maizeny a poriadne rozmiesame, aby neboli hrudky a vlejeme za staleho miesania do vriaceho cucoriedkoveho kompotu, ak nam moc zhustne pridame trosku mlieka, ak je riedka, tak si rozmiesame do trochy vody este lyzicku maizeny a pomaly prilievame, kym nedosiahneme pozadovanu hustotu omacky, ked treba este mozme dosladit. Je vyborna na LIEVANCE: do pol litra mlieka dam tri vajicka,cukor, trosku soli, muku aby vzniklo hustejsie cesto ako na palacinky a pridam pol kocky drozdia a necham nakysnut. Potom robim lievance na zazracnej panvici...to je ta, co ma taky poklop co sa otoci:)lievance su vacsie.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 11.1.2011, 21:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Brokolicová omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY brokolica, cesnak, bujón, smotana, múka alebo škrobová múčka POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu uvaríme v osolenej vode. Pripravíme si bujón, pridáme uvarenú brokolicu a pretlačený cesnak. Potom rozmixujeme, necháme zovrieť a pridáme smotanu zmiešanú s trochou múky alebo škrobovej múčky. Za stáleho miešania prevaríme. Ideálna omáčka k cestovinám. Tip: Na cestoviny postrúhame syr Niva, prelejeme omáčkou, dozdobíme kúskom petržlena alebo inou zeleninkou, príp. syrom a môžeme podávať. ;) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Peťka B. (Korinna) ID 45364 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 4.2.2012, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Omáčka z hlivy ustricovejPOTREBNÉ PRÍSADY hliva ustricová, cibuľa, olej, korenie, soľ, smotana, múka POSTUP PRÍPRAVY Umyté hlivy pokrájame na drobno, pridáme k cibuľke opraženej na oleji a ešte chvíľku spolu opekáme. Pridáme soľ a korenie. Keď sú hlivy upražené, zalejeme ich zátrepkou zo smotany a múky. Všetko spolu povaríme a dochutíme. Odporučená príloha: knedľa ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Peťka B. (Korinna) ID 45364 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 16.1.2018, 2:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Šóška - prívarok k mäskuPOTREBNÉ PRÍSADY šóška, asi je to po slovensky šťavel, ale nie som si istá, sú to také zelené listy podobné špenátu, ale ani tým si nie som istá, smotana, soľ, cukor, maslo, hl. múka na zahustenie, poprípade aj mlieko na zriedenie, xixixi POSTUP PRÍPRAVY zo šóšky vyrežeme strednú tvdrú stonku, nakrájame na menšie kúsky, zalejeme trochu vodou , jemne posolíme a krátko povaríme, potom v sladkej smotane , alebo aj v šľahačkovej rozmiešame 1-2PL múky a zahustíme šóšku, prevaríme a na zjemnenie pridáme asi 1cm plátok masla, necháme ho roztopiť, kto chce môže prisladiť cukrom, ale je sa to aj také kyselkavé. Je to bombastická omáčka k rôznym druhom mäsa. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (37) posledné: 23.4.2013, 11:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Ríbezlová smotanová omáčka - najfantastickejšiaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček ríbezlí, 1,5-2dcl vody, 4PL kryštálového cukru, 1dcl mlieka, 1PL hladkej múky, 250ml šľahačkovej smotany POSTUP PRÍPRAVY Očistíme si ríbezle. Ja som mala mrazené. Dáme variť do vody spolu s cukrom asi 5-10 minút. Keď sa cukor rozpustí stiahneme plameň vlejeme pomaly šľahačkovú smotanu a prevaríme. Medzitým si zmiešame múku s mliekom a zahustíme omáčku, necháme prevrieť a hotovo. Podávame s rôznymi druhmi mäsa. Nám to babka podávala s vareným mäskom a plnkou z polievky a s varenými zemiakmi. Robila ju aj z jablčok, no ojedli sme sa jak .....Tak toľko z môjho detstva. No moje deti sú asi po mne, včera sa nevedeli dojesť a mladšia dcéra až dvakrát ďakovala za fantastický obedík. Mäsko som len kuracie prsia posolila, okorenila mletým bielym korením a opiekla na panvici a hotovo. A samozrejme zemiaková kaša. Dala som to k omáčkam , lebo v tomto recepte neide o prípravu mäsa , ale o podľa mňa kráľovnú všetkých ovocných omáčok. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 22.1.2016, 13:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
ŠPENÁTPOTREBNÉ PRÍSADY špenát maslo šľahačková smotana hladká múka + voda cesnak soľ POSTUP PRÍPRAVY Rozmrazený špenát + smotana = priviesť do varu potom pridať hladkú múku rozhabarkovanú vo vode a vliať opäť priviesť do varu a pridať cesnak. Dochutiť maslom a soľou. Podávame s volskými okami a zemiakovou kašou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Beata A. (neurologia) ID 34700 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Falosna majoneza vybornaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 na tvrdo uvarene vajicka,150 ml mlieka,sol,1Kl praskoveho cukru,3Pl oleja,troska octu POSTUP PRÍPRAVY vsetko smiesame mixerom a nechame par hodin odstat v chladnicke.Podavame k na kocky uvarenym zemiakom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lenka H. (SAMaLENKA) ID 33552 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ďalšie >> |