. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > OMÁČKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 152 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ďalšie >>

OMÁČKY

Tekvicová omáčka:-)))



POTREBNÉ PRÍSADY

stredne veľká tekvica,2-3 stredné zemiaky,2 vajíčka,smotana,múka na zahustenie,1/2 zeleninového bujónu,soľ,korenie,olej

POSTUP PRÍPRAVY

-z tekvice vydlabeme dužinu,tekvice ošúpeme a nastrúhame na väčšie slížiky
-na olej dáme tekvičku smažiť,zakryjeme a podusíme
-pridáme nakrájané zemiaky a dusíme ďalej
-podlejeme vodou,osolíme,okoreníme,pridáme 1/2 zeleninového bujónu
-múku v smotane rozmiešame
-vajíčka rozbiť do misky a nožíkom rozkrájať žĺtka
-keď sú zemiaky uvarené,lyžičkou naberáme kúsky surového vajíčka a dáme zavariť do omáčky
-na koniec vlejeme smotanu,necháme prevrieť a rýchlo spapkáme::mňam,mňam

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Darina R. (dadulka19) ID 8655 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.4.2012, 20:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Pravá boloňská omáčka podľa starého Horácia



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g mletého mäsa (viď bližší popis v postupe) - 250 g kuracích pečienok - 1-2 dl polosladkého červeného vína - 1 veľká cibuľa - stopkový alebo buľvový zeler (trochu viac ako cibule) - 250 ml mäsového vývaru (bujón) - 500 g paradajkového pyré - soľ, cukor - olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík som okukala z telky, kde to varil jeden taliansky šéfkuchár. Ten tvrdil, že ho má od 80-ročného Horácia, ktorý dlho pracoval v stredotalianskej krčmičke. Existuje vraj veľa variácií boloňskej omáčky, ale táto je vraj originálna a najchutnejšia. No proste, nechali sme sa zlákať - a bola famózna!!! Určite odporúčam vyskúšať aj ako slávnostnejšie jedlo pre návštevy, ale treba si naozaj dať záležať na kvalitných surovinách.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Silvia M. (sikovnica) ID 5882 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 17.6.2015, 11:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Smotanovo-šampiňónová omáčka, knedlík



POTREBNÉ PRÍSADY

maslo * hladká múka * mlieko * smotana na varenie * šampiňóny * soľ

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 17.6.2008, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Čučoriedková omáčka na lievance



POTREBNÉ PRÍSADY

1 pohár zaváraných čučoriedok (ja kupujem tie v Lidli), šľahačková smotana alebo smotana na varenie 250ml, maizena alebo hl.múka

POSTUP PRÍPRAVY

Cucoriedkovy kompot (cely aj so stavou) vylejeme do kastrola a privedieme k varu, do smotany zamiesame jednu zarovnanú lyzicu maizeny a poriadne rozmiesame, aby neboli hrudky a vlejeme za staleho miesania do vriaceho cucoriedkoveho kompotu, ak nam moc zhustne pridame trosku mlieka, ak je riedka, tak si rozmiesame do trochy vody este lyzicku maizeny a pomaly prilievame, kym nedosiahneme pozadovanu hustotu omacky, ked treba este mozme dosladit. Je vyborna na LIEVANCE: do pol litra mlieka dam tri vajicka,cukor, trosku soli, muku aby vzniklo hustejsie cesto ako na palacinky a pridam pol kocky drozdia a necham nakysnut. Potom robim lievance na zazracnej panvici...to je ta, co ma taky poklop co sa otoci:)lievance su vacsie....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 11.1.2011, 21:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Brokolicová omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

brokolica, cesnak, bujón, smotana, múka alebo škrobová múčka

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu uvaríme v osolenej vode.
Pripravíme si bujón, pridáme uvarenú brokolicu a pretlačený cesnak.
Potom rozmixujeme, necháme zovrieť a pridáme smotanu zmiešanú s trochou múky alebo škrobovej múčky. Za stáleho miešania prevaríme.

Ideálna omáčka k cestovinám.

Tip: Na cestoviny postrúhame syr Niva, prelejeme omáčkou, dozdobíme kúskom petržlena alebo inou zeleninkou, príp. syrom a môžeme podávať. ;)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Peťka B. (Korinna) ID 45364 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.2.2012, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Omáčka z hlivy ustricovej



POTREBNÉ PRÍSADY

hliva ustricová, cibuľa, olej, korenie, soľ, smotana, múka

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté hlivy pokrájame na drobno, pridáme k cibuľke opraženej na oleji a ešte chvíľku spolu opekáme.
Pridáme soľ a korenie.
Keď sú hlivy upražené, zalejeme ich zátrepkou zo smotany a múky.
Všetko spolu povaríme a dochutíme.

Odporučená príloha: knedľa

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Peťka B. (Korinna) ID 45364 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 16.1.2018, 2:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Šóška - prívarok k mäsku



POTREBNÉ PRÍSADY

šóška, asi je to po slovensky šťavel, ale nie som si istá, sú to také zelené listy podobné špenátu, ale ani tým si nie som istá, smotana, soľ, cukor, maslo, hl. múka na zahustenie, poprípade aj mlieko na zriedenie, xixixi

POSTUP PRÍPRAVY

zo šóšky vyrežeme strednú tvdrú stonku, nakrájame na menšie kúsky, zalejeme trochu vodou , jemne posolíme a krátko povaríme, potom v sladkej smotane , alebo aj v šľahačkovej rozmiešame 1-2PL múky a zahustíme šóšku, prevaríme a na zjemnenie pridáme asi 1cm plátok masla, necháme ho roztopiť, kto chce môže prisladiť cukrom, ale je sa to aj také kyselkavé. Je to bombastická omáčka k rôznym druhom mäsa.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (37) posledné: 23.4.2013, 11:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Ríbezlová smotanová omáčka - najfantastickejšia



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček ríbezlí, 1,5-2dcl vody, 4PL kryštálového cukru, 1dcl mlieka, 1PL hladkej múky, 250ml šľahačkovej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Očistíme si ríbezle. Ja som mala mrazené. Dáme variť do vody spolu s cukrom asi 5-10 minút. Keď sa cukor rozpustí stiahneme plameň vlejeme pomaly šľahačkovú smotanu a prevaríme. Medzitým si zmiešame múku s mliekom a zahustíme omáčku, necháme prevrieť a hotovo. Podávame s rôznymi druhmi mäsa. Nám to babka podávala s vareným mäskom a plnkou z polievky a s varenými zemiakmi. Robila ju aj z jablčok, no ojedli sme sa jak .....Tak toľko z môjho detstva. No moje deti sú asi po mne, včera sa nevedeli dojesť a mladšia dcéra až dvakrát ďakovala za fantastický obedík.

Mäsko som len kuracie prsia posolila, okorenila mletým bielym korením a opiekla na panvici a hotovo.
A samozrejme zemiaková kaša.

Dala som to k omáčkam , lebo v tomto recepte neide o prípravu mäsa , ale o podľa mňa kráľovnú všetkých ovocných omáčok.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 22.1.2016, 13:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

ŠPENÁT



POTREBNÉ PRÍSADY

špenát
maslo
šľahačková smotana
hladká múka + voda
cesnak
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Rozmrazený špenát + smotana = priviesť do varu potom pridať hladkú múku rozhabarkovanú vo vode a vliať opäť priviesť do varu a pridať cesnak.
Dochutiť maslom a soľou. Podávame s volskými okami a zemiakovou kašou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Beata A. (neurologia) ID 34700 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Falosna majoneza vyborna



POTREBNÉ PRÍSADY

2 na tvrdo uvarene vajicka,150 ml mlieka,sol,1Kl praskoveho cukru,3Pl oleja,troska octu

POSTUP PRÍPRAVY

vsetko smiesame mixerom a nechame par hodin odstat v chladnicke.Podavame k na kocky uvarenym zemiakom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lenka H. (SAMaLENKA) ID 33552 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 152 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu