. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.488 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,149 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Plnené zemiaky bryndzou



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky, bryndza, oravská slanina, cibuľa, 2 PL kyslej smotany, soľ, čierne korenie, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky dáme variť v šupke. Po vychladnutí vydlabeme vnútro.
Použijeme ho do zmesi, ktorou potom zemiaky naplníme. Cibuľku nakrájame a dáme opiecť na panvicu.
Pridáme slaninku nakrájanú na rezance. Opečieme.
K vydlabnej časti zo zemiakov pridáme túto cibuľu so slaninku. Dáme ešte smotanu a dochutíme.
Poriadne premiešame a plníme zemiaky. Na záver posypeme čiernym korením a pečieme.
Na 200 stupňoch cca 30 min, resp. dozlata.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

andrea sečkarova (sveand) ID 44482 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 28.1.2014, 14:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Vynikajúci karfiol,ako vyprážaný.



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ks karfiol/stredne veľký/ 2 vajcia, soľ,1/2 hrnčeka hladkej múky,1/2 hrnčeka vody,olej,strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

Odporúčam Vám tento receptík. Je to vlastne vyprážaný karfiol bez vyprážania a hlavne bez pracného obaľovania. Skúste neobanujete



... viď postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 85 návštěvníkov)

Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 17.6.2017, 14:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Tekvicove lievance



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/11/tekvicove-lievance.html 3/4 poh hladkej muky 1/4 poh celozrnnej muky 2 PL hnedeho cukru 1 CL prasku do peciva 1 CL sody bikrabony 1/4 CL soli 1 CL mletej skorice 1/4 CL mleteho muskatove orieska 1/8 CL mletych klincekov 1/8 CL mleteho zazvoru 1 poh buttermilk alebo natural jogurtu 1 vajicko 1/4 poh tekvicoveho pyre 1/2 PL masla,roztopeneho a vychladnuteho

POSTUP PRÍPRAVY

V miske si zmiesame muky,cukor,prasok do peciva,sodu bikarbonu,sol,skoricu,muskatovy oriesok,klinceky,zazvor.
V dalsej miske si zmiesame buttermilk(jogurt),vajicko,tekvicove pyre,rozpustene maslo.Pridame si to k mukovej zmesi.Cesto bude hrudkovane ale vobec sa nelakajte.Je to uplne v poriadku.Lievance si osmazime na panvici (ktoru si natrieme maslom,olejom co len chcete ) a podavame s javorovym sirupom :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Focaccia - cesnaková



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, kocka droždia, 400 ml teplej vody, 80 ml olivového oleja, 4 - 5 strúčikov cesnaku, 1 lyžička soli, 1 lyžička rasce (nedrvenej)

POSTUP PRÍPRAVY

Droždie rozdrobíme v miske s teplou vodou, postupne prisýpame múku, soľ, rascu, pridáme olivový olej, pretlačený cesnak a miešame, kým nevypracujeme cesto. Ja som podľa potreby ešte trochu prisypala múky. Krásne hladké cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a urobíme dva bochníky, ktoré šupneme na plech s papierom na pečenie. Potrieme olivovým olejom, prstom urobíme jamky, olej cez jamky vsiakne do cesta, a posypeme rascou. Vložíme do horúcej rúry, rozpálenej na maximum, a pečieme asi 10 - 15 minút. Upečený chlebík potrieme olivovým olejom a necháme trochu vychladnúť. Pôvodný recept mám z knihy, bez cesnaku, ale som si ho trochu upravila, tento chlebík sa podáva s olivovým olejom, do ktorého sa focaccia namáča a zajedá olivami, syrom, prípadne potretá maslom. Ja ho napríklad podávam ako prílohu k cesnakovej polievke, alebo aj k pečenému mäsu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Denisa K. (zurka) ID 23860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.11.2013, 18:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zapekaný karfiol



POTREBNÉ PRÍSADY

Karfiol uvarený na ružičky, saláma (akákoľvek - diétna, šunková), tvrdý syr - Eidam - takých 15 dkg, 1 cibuľa, 2 vajcia, 1 pochúťková smotana, obyčajné maslo, trochu oleja (aj do zmesi, aj na vymazanie zapekacej misy), pažítka, petržlenová vňať, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Vo väčšej mise uvarený karfiol roztlačíme vidličkou, pridáme salámu a cibuľu pokrajanú na drobné kocky, pridáme asi lyžičku oleja a premiešame, potom šup dve vajcia, smotanu, trochu posolíme, prisypeme petržlenovú vňať a pažítku a nakoniec nahrubo nastrúhaný syr 3/4 alebo 2/3 :-) (zvyšok si necháme na posypanie), premiešame. Celú zmes dáme do vymastenej zapekacej misy, posypeme zvyšným nastrúhaným syrom a polejeme rozpusteným maslom (asi 2-3 lyžice), prikryjeme alobalom a dáme piecť, odhadom 30 - 40 minút a potom odkryté zapečieme aj z vrchu. Podávame so zeleninovým šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Denisa K. (zurka) ID 23860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 22.11.2014, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ZEMIAKOVO-HUBOVÝ KOLÁČ



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, múka, mlieko, vajcia, vegeta, soľ, droždie, pažítka, cibuľa, šampiňóny, syr, maslo, olej

POSTUP PRÍPRAVY

4 cibule a štvrť kila šampiňónov som nadrobno nakrájal a osmažil na panvici s deci oleja dozlatista. Kilo v šupke uvarených, očistených zemiakov som nahrubo nastrúhal, pridal štvrť kila hladkej múky, 10 deka nastrúhaného syra, 4 vajcia, lyžicu vegety alebo lyžičku soli, lyžicu sušenej pažítky, deci vlažného mlieka, pol kocky rozmrveného droždia, osmaženú cibuľku so šampiňónmi a olejom z panvice. Namiesto oleja môžete použiť roztopenú kocku masla. Všetko som riadne rozmiešal (cesto má byť poloriedke, lepkavé) a nechal hodinku kysnúť v miske-rýchlokyske. Po vyskysnutí som cesto vylial do vyššieho plechu a piekol v rúre pri teplote 180 stupňov 40-50 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 28.4.2015, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Hokaido placky



POTREBNÉ PRÍSADY

Tekvica - Hokaido, a to vydlabaná časť z tekvice, komplet vnútro, jedine jadierka povyberáme, 2 vajcia, rasca - celá, soľ, 4-5 strúčikov cesnaku, 1 cibuľa, hrubá múka

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je obdobný ako na haruľu, akurát namiesto zemiakov ide tekvica - oranžová. Môj prvotný nápad - pokus nastal, keď sme synovi do školy pripravovali Halloween-sku tekvicu, ostalo mi vydlabané vnútro a nevedela som, čo s tým, tak som s odstupom času 24 hodín, keďže som nechcela variť polievku, použila tekvicový zvyšok na tieto placky. Nech sa páči: Postup - vydlabané vnútro tekvice, a to komplet, len bez jadierok, my sme dlabali tekvicu lyžicou, takže to bolo také ako na rezance, menšie kusy, to som nechala v mise, také väčšie kusy som ešte dostrúhala, aby neboli také veľké kusy. Šup s tým do misy a pridať 2 vajcia, rascu, kto chce, môže majoránku, prelisovaný cesnak, cibuľu pokrájanú na jemno, soľ (osolíme trochu viac ako pri zemiakových plackách, nakoľko tekvica je sladšia). Nakoniec pridáme hrubú múku, kto ako chce, hustejšie, redšie cesto. Napokon vyprážame na horúcom oleji, vypražené placky ukladáme na servítku, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Tieto placky sú také jemnejšie ako zemiakové, až sa rozpadajú v rukách, chutné sú aj za studena. Ak má niekto cuketku doma navyše, môže tiež pristrúhať. Dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Denisa K. (zurka) ID 23860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Kokosovo javorova granola



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept aj s obrazkovym postupom najdete na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/10/kokosovo-javorova-granola.html 3 poh ovsennych vlociek 3/4 poh mandli(neochutenych ) 1/4 poh kokosovych lupienkov 1/2 poh nastruhaneho kokosu 1/3 poh kokosoveho oleja,rozpusteneho 1/4 poh javoroveho sirupu 1/8 poh hnedeho cukru 1/2 CL soli

POSTUP PRÍPRAVY

Ruru si predhrejeme na 180C.
V miske si zmiesame vlocky,mandle,kokosove lupienky,struhany kokos,kokosovy olej a javorovy sirup.Vsetko to dobre premiesame.Napokon pridame hnedy cukor.Zamiesame a pridame sol.
Vysypeme to na plech a dame piect na 25-30 min.Kazdych 10 min si to premiesame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Prekladance



POTREBNÉ PRÍSADY

kg kyslej kapusty, 5-6 zemiaky, 1 velka cibula, olej, rasca. vegeta, MCK

POSTUP PRÍPRAVY

Toto jedlo priniesol moj manzel a varievala ho jeho babka. Je to rychle syte a lacne jedlo. Priznam sa ze vzdy si davam duplu.

Kapustu premyjeme a pokrajame (podla chuti nie je podmienkou). Dame do hrnca varit a varime, kym nezmäkne. Pridame nakrajane zemiaky. Osolime, pridame rascu, MCK, vegetu. Nechame zemiaky uvarit....zemiaky ziskaju zvlastnu korku. Na povrchu budu tvrde a vo vnutri makke. Medzi tym si nakrajame cibulu a oprazime ju na oleji. Hotove zemiaky s kapustou scedime, dame do misy a do zmesi primiesame oprazenu cibulu. Dobru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Alena K. (alenie3) ID 135571 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 22.11.2013, 12:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Párance



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie cestovín špecle (majú v Lidli - Egg spätzle), 4-5 zemiakov, 1 kocka masla, olej, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Na začiatku si dáme variť vodu na špecle. Keď sa voda varí, neošúpané zemiaky umyjeme a pokrájame na hrubšie štvrťky, ktoré dáme do kuchty, kde sme dali asi tak 1,5 lyžice oleja + pol lyžičky vody, soľ ,premiešame, kuchtu zavrieme a dáme na plyn, zapneme. (naozaj stačí len toľko oleja a toľko vody, zemiaky vodu aj pustia, treba zachovať toto množstvo oleja a vody, pretože tie zemiaky "nachytajú" chuť pečených zemiakov, resp. zemiakov v šupke). Akonáhe začne kuchta vypúšťať paru, stopneme tak 4-5 minút a vypneme plyn a necháme, kým sa kuchta odtlakuje. Medzitým voda vrie, tak do nej šupneme tie špecle z Lidla, uvaríme tak do polomäkka, vypneme, necháme dôjsť a keď sú už mäkké, scedíme, neprelievame studenou vodou, trochu olejom a maslom premastíme, pričom maslo si rozpustíme, ešte ho budeme potrebovať na zaliatie zemiakov aj so špeclami. Keď kuchta odtlakuje, otvoríme, zemiaky premiešame (tá kuchta ich dokáže tak chuťovo pripraviť ako pečené zemiaky), roztlačíme vidličkou aj so šupou. Teraz si zoberieme sklenú misu, alebo akúkoľvek misu väčšiu, do ktorej dáme časť uvarených špeclov, na ne časť pretlačených zemiakov, osolíme, prelejeme maslom a premiešame, potom zas špecle, zemiaky, osolíme a prelejeme maslom, premiešame, dosť ťažko sa to mieša, je to také hutnejšie, ale ja ešte pridám tak pol lyžice oleja, aby sa to lepšie miešalo, to maslo samo osebe dosť spojí tie zemiaky aj so špeclami. Toto jedlo je veľmi sýte, moja dcéra ho má strašne rada.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Denisa K. (zurka) ID 23860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.488 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,149 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu