
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Denisa K. (zurka) ID 23860 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Focaccia - cesnaková[ recept č. 55451 zo dňa 3.11.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, kocka droždia, 400 ml teplej vody, 80 ml olivového oleja, 4 - 5 strúčikov cesnaku, 1 lyžička soli, 1 lyžička rasce (nedrvenej) POSTUP PRÍPRAVY Droždie rozdrobíme v miske s teplou vodou, postupne prisýpame múku, soľ, rascu, pridáme olivový olej, pretlačený cesnak a miešame, kým nevypracujeme cesto. Ja som podľa potreby ešte trochu prisypala múky. Krásne hladké cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a urobíme dva bochníky, ktoré šupneme na plech s papierom na pečenie. Potrieme olivovým olejom, prstom urobíme jamky, olej cez jamky vsiakne do cesta, a posypeme rascou. Vložíme do horúcej rúry, rozpálenej na maximum, a pečieme asi 10 - 15 minút. Upečený chlebík potrieme olivovým olejom a necháme trochu vychladnúť. Pôvodný recept mám z knihy, bez cesnaku, ale som si ho trochu upravila, tento chlebík sa podáva s olivovým olejom, do ktorého sa focaccia namáča a zajedá olivami, syrom, prípadne potretá maslom. Ja ho napríklad podávam ako prílohu k cesnakovej polievke, alebo aj k pečenému mäsu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Prekrojený. ![]() . OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Zdenka A. (Zdenka12) ID 209755 (4.11.2013, 19:56) |
Vyzerá to naozaj perfektne ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (evel21) ID 174920 (4.11.2013, 18:03) |
Deniska a pečie sa to iba tých 15 minút, nie je to málo? ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Denisa K. (zurka) ID 23860, mimibazar.sk/zurka (5.11.2013, 18:40) |
Ja som to piekla tých 15 minút, v pôvodnom recepte písali 10 minút, to sa mi zdalo málo, ale treba kontrolovať, závisí aj ako je vyhriata rúra, aby zas nezhorela. A čerstvá je úplne naj, ja nezvyknem robiť kysnuté cesto, poväčšine v pekárni dám vymiesiť, ale toto mi naozaj vyšlo bez nejakej veľkej námahy a maxi miesenia. ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (4.11.2013, 9:02) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (3.11.2013, 17:13) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eva N. (leskot) ID 98318 (3.11.2013, 15:38) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |