končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 121-130) | << predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,38 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Pečený slivkový lekvár s rumomPOTREBNÉ PRÍSADY Na 1kg sliviek potrebujeme 250-300 g krystaloveho cukru a asi 1-1,5dl rumu. POSTUP PRÍPRAVY 2-3 kg sliviek priecne rozkrojime a povyberame kostky. Dame na hlboky plech a zasypeme cukrom. Pri teplote asi 170stupnov pecieme,kym sa nevypari stava. Obcas treba ruru otvorit, aby vysla para a lekvar premiesat. Lekvar sa pecie tak 3 hodinky, zalezi od rury a od sliviek. Upeceny je husty a stava vyparena. Premiesame ho , aby sa poriadne spojil a slivky trochu popucime (kto nema rad kusky ovocia, moze premixovat ponornym mixerom). Hotovy zalejeme rumom, premiesame a horuci lekvar plnime do flias, ktore otocime vieckom dole, zabalime do deky a nechame v nej vychladnut. PS: lekvar robila mamka Marta :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 25.1.2012, 23:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Broskyňovo-hruškový džemPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg olúpaných hrušiek zbavených jadrovníka +++1,5 kg olúpaných a odkôstkovaných broskýň+++1 kg želírovacieho cukru 3 : 1++ + šťava z 1/2 - 1 citróna +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Ovocie pomeliem na mlynčeku na mäso alebo mixnem, časť pokrájam na kocôčky, zmiešam s cukrom a podľa návodu na obale uvarím džem. Naplním do fliaš, zaviečkujem, otočím, nechám vychladnúť. Teda nesterilizujem. Fľaše na závit otočím hore dnom hneď po naplnení a uzavretí. Otáčam aj fľaše zaviečkované obyčajným viečkom/ viď.foto otočenej fľašky/, ale po uzavretí ich nechám cca 5 - 10 minút normálne postavené a až potom opatrne otočím viečkom dole. Keď je fľaša dobre uzatvorená a viečko je nepoškodené, nič nevytečie. Možno sa táto rada niekomu zíde. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Zdroj: Nový čas pre ženy, staršie vydanie POSTUP PRÍPRAVY ++++++++ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Želka G. (dzaja26) ID 80145 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 24.1.2011, 13:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ČalamádaPOTREBNÉ PRÍSADY 3kg bielej kapusty, 3kg uhoriek, 1kg mrkvy, 1/2kg cibule, 1/2L octu, 200g kryštál.cukru, 1 Deko alebo Nakladač POSTUP PRÍPRAVY Neolúpané uhorky a cibuľu / cibuľu očistíme / postrúhame na kolieska, mrkvu postrúhame na strúhadle s hrubými očkami, kapustu pokrájame/postrúhame na rezančeky. Posypeme dekom, cukrom, nalejeme ocot a poriadne premiešame. Necháme postáť 24 hodín a potom naložíme do fliaš a sterilizujeme 20 minút pri 85 stupňoch. Čalamádu do fliaš nevtláčajte príliš silno, aby tam bolo dostatok šťavy, lebo potom bude suchá. V pôvodnom recepte nebola mrkva, ale zelená paprika, ale mne paprika nerobí dobre na žalúdok, tak som si to upravila. Takže rôznym kombináciám sa medze nekladú. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Martina F. (mata3636) ID 133276 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 19.7.2012, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Rusle....POTREBNÉ PRÍSADY vatsie uhorky, cibula, deko, sol a cukor... ten som zabudla zakze zavarene som otvarala a davala 4 pl cukru a znova zavrela a zavarit... ked sa dari tak sa dari.... klasicke uhorky som robila raz tak mi to vypadlo ked to nerobim stale.... POSTUP PRÍPRAVY takto to robievala moja mama... receptov je viac ale nam to takto chutilo velmi.... ale troska som aj na net musela kuknut lebo mama uz je prec a uz som nejake malickosti potrebovala dotiahnut....:o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Veronika G. (veronika45) ID 20591 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 15.9.2010, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Hrušky s feferónomPOTREBNÉ PRÍSADY hrušky, cukor, voda, kyselina citrónová, feferóny POSTUP PRÍPRAVY :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Andrea O. (AďaO.) ID 5041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 25.8.2010, 10:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Miešaný džemPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg bielej tekvice, 0,5 kg vykôstkovaných sliviek, 0,6 kg ošúpaných banánov, 3 ks citrónov, 2 ks Quittin 3:1, 700 g kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY Cez víkend som bola u maminy a keď som zbadala tie zásoby ovocia a tekvíc, ktoré už mali tesne pred "skončením záruky", rozhodla som sa všetko spracovať a zaplniť pivnicu aj mamine. Urobila som jej aj cukinový lekvár s ananásom, tentokrát som použila Ouittin 3:1 a super zhustol, ale keďže som ho robila z bielej tekvice, nedal sa tak úplne nahladko rozmixovať, čo mu ale na chuti neubralo. Posup viď nižšie... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 28.8.2010, 13:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Melonova marmeladaPOTREBNÉ PRÍSADY 1000 g melona Galia, 700 g zelirovacieho cukru 2: 1,1/4 cl struhaneho zavoru, stava z 1 citrona POSTUP PRÍPRAVY xx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 25.8.2010, 22:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Naše lečo :-)POTREBNÉ PRÍSADY na polovičnu davku potrebujeme pol litra oleja 2kg papriky 3kg paradajky 5-6 väčšich cibul POSTUP PRÍPRAVY -paradajky nakrojime do križa a dame do vriacej vody a šupku stiahneme,pokrajeme a stred vyhodime .papriku umyjeme,stred vykrojime, nakrajame na pasiky -cibulu očistime,prekrojime na polovicu a nakrajeme na take polkruhy :-) cibulu dame do hrnca nalejeme olej a podusime,po chvili pridame papriku premiešame hrniec zakryjeme a nechame dusiť ale častejsie premiešavame aby neprismudlo :-) dusime dalej,potom pridame paradajky premiešame a pokračujeme dusenim.Paradajka pusti dost štavy tak ju nechame trocha odpariť,dame sol ochutname a premiešame,hotovo :-) naložime do skleničiek ale trocha odstate a dame sterilizovat na 10minut odzačiatku vrenia vody. Osvedčene,vyborne :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zavarane uhorky - na sladkokysloPOTREBNÉ PRÍSADY uhorky, ocot. kryštalovy cukor, DEKO, feferon, kopor POSTUP PRÍPRAVY Na spodok 7dcl pohára dáme trošku čerstvého kôpru, feferónky. Potom ukladáme uhorky, čo najhustejšie ako sa dá, aspoň do dvoch radov. \r\nKeď už máme naplnený pohár na vrch dáme 1ČL DEKO, 4PL kryšt.cukru, necelý 1dcl octu.. \r\nAk máme uhorky na husto naukladané do pohára, ťažšie nám bude ten cukor s octom stekať, ale postupne sa to spraví, a potom do pohára dolejeme studenu vodu tak, aby boli uhorky zakryté.\r\n\r\nJa ich dunstujem tak, že dám do obyčajného hrnca na spodok dna nejakú starú handru alebo vechtík, dám poháre, zalejem vodou skoro až po vrch, prikryjem pokrievkou a necham variť do bodu varu (100C) - keď vrie nechám asi 3-4 min..potom vypnem zlejem vodu a necham v prikrytom hrnci kým nevychladnú... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Gabriela G. (gabigaz) ID 152897 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 21.7.2015, 16:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kiwi-bananova marmelada z mikrovlnkyPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g kiwi,400 g bananov, 1 vanilkovy cukor, 500 g zelirovaci cukor: 2:1 POSTUP PRÍPRAVY Kiwi a banany si nakrajame na male kusky, potom ich rozmackame.Dobre rozmixovat ponornym mixerom na hladko.Spolu s cukrom dat do mikrovlnky na 9 minut pri 700 W. Je skutocne super!!!!Pomer ovocia si mozete zmenit, alebo urobit v kombinacii maliny s bananmi, jahodami... Do mikrovnky to dame vo vyssej nadobe(ktora je vhodna na mikrovlnku), neprikryvame,mozeme ca po 4 minutach premiesat .Co sa tyka toho casu mozete to nechat aj menej ,ak robite z mensieho mnozstvo a aj viac ak chcete mat taky hustejsi. Ja som robila z kila ovocia a mam taky polohusty.Nerobievam velmi huste marmelady. Tak isto pomer ovocia moze byt 1: 1 ,ale ja som dala viac kiwi aby bol kyslejsi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (32) posledné: 30.7.2012, 9:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 121-130) | << predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,38 ďalšie >> |