končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,21 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovězí guláš pikantPOTREBNÉ PRÍSADY Pro 4 osoby: 800g hovězí kližky, 300g cibule, 1 feferonka, sůl, pepř, 2 lžíce mleté sladké papriky, 5 stroužků česneku, 250 ml smetany na vaření, 2 lžíce hladké mouky, olej nebo sádlo. POSTUP PRÍPRAVY Očištěné a osušené maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší kousky. Na rozpáleném tuku v tlakovém hrnci osmažíme cibuli dorůžova. Přidáme maso,feferonku, opepříme a za stálého míchání smažíme do zatáhnutí masa. Pak osolíme, opaprikujeme, promícháme a podlijeme horkou vodou. Hrnec zavřeme a dusíme doměkka. Mezitím ve smetaně rozkvedláme mouku, vlijeme do guláše a ještě chvíli necháme provařit. Dochutíme rozmačkaným česnekem, případně dosolíme. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem, chutná však i s těstovinami nebo rýží. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 9.11.2010, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
TATARAK*****POTREBNÉ PRÍSADY Pravá sviečkovica,soľ,čierne mleté korenie,červená paprika,rasca,kečup,horčica,worčester,cibuľa,žltka,prípadne chilli . Na hrianky:tmavý starší chlieb,olej,cesnak POSTUP PRÍPRAVY Sviečkovicu odblaníme,pokrájame na menšie kúsky a na jemno pomelieme.Môžeme aj dvakrát.Origoš recept-sviečkovica sa škrabe nožom!Cibuľu nakrájame na drobno,pridáme soľ, červenú papriku,mleté čierne korenie,rascu,worčester,žltka,horčicu,kečup a ak máme radi pikantné,tak aj chilli omáčku.Poriadne premiešame .Medzitým si na oleji opečieme hrianky zo staršieho tmavého chleba.Necháme ich stiecť na kuchynskej utierke,poriadne potrieme strúčikom cesnaku a naložíme si vymiešaný tatarák. POZOR-žltka a mäso musí byť čerstvé! Na prianie EVIANY,foto doložím OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 10.9.2010, 5:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
*♥*Tatarák *♥*POTREBNÉ PRÍSADY (ingrediencie uvádzam na 1 osobu, takže každý si urobí, koľko bude potrebovať) *************** hovädzia sviečkovica - 100 g porcie (len pre manžela o dosť viac :-D ), cca 1/2 čL z každého (mčk, mletá sladká paprika, drvená rasca), 1/2 menšej cibule, 1 celý žĺtok, podľa chuti kečupu a horčice, trocha worchesterskej omáčky a pre azbesťákov aj trocha chilli *****Na hrianky: chlieb, olej, cesnak POSTUP PRÍPRAVY Mäso očistíme od povrchových blán, pokrájame a zomelieme (keď nerobím veľa, tak mäso škrabem nožom a to je oveľa lepšie). Mäsko sformujeme do guličiek (cca 100 g), kladieme ich do stredu taniera a lyžicou ich sploštíme. V strede tataráčika lyžicou urobíme priehlbinu, do ktorej vyklepneme žĺtko. Dookola nakladieme koreniny, cibuľu pokrájanú nadrobno a všetky pochutiny. Servírujeme. Na stôl dáme ešte pochutiny, koreniny a každý si zamieša svoj tataráčik, kým sa upečú hrianky. Hrianky pripravíme klasicky, ošúpeme k nim cesnak. Servírujeme ich horúce. Ja teda nie som milovníčka alkoholu, ale v tomto prípade robím výnimku. Červené víno dokonale doplní toto senzačné jedlo. No a keď tatarák robím len pre nás doma, tak ho pre všetkých namiešam sama a až potom dávam na taniere. My toto jedlo milujeme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 19.6.2011, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
KARLOVARSKÉ ROŠTĚNKYPOTREBNÉ PRÍSADY 4 roštěnky, 1 lžíce másla, 1 střední cibule, 1-1,5 lžičky sladké papriky, sůl, špetka pepře, hovězí vývar ( stačí z masoxu ), 1 lžička másla, 1-1,5 lžíce hladké mouky, 2 dcl smetany šlehačk POSTUP PRÍPRAVY Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme trochu dozlatova, přidáme na plátky nakrájené maso, které jsme naklepali osolili a opepřili. Maso po obouch stranách opečeme, poprášíme paprikou, ještě zamícháme a podlijeme vývarem a dusíme . z mouky a másla uděláme jíšku, přidáme ji společně se smetanou k již měkkému masu. Příloha : rýže , houskový knedlík ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Yvona H. (homolka5) ID 174235 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie mäso námornické.POTREBNÉ PRÍSADY mäso, 2 cibule, hladká múka, voda, červené víno, pretlak, uhorky, huby POSTUP PRÍPRAVY Mäso ošmahnuť na masti do zlatá, vybrať a na výpeku ošmahnuť cibuľu narezanú a potom pridať asi vrchom lyžice hladkú múku a tiež ošmahnuť do zlatá a podliať asi 1/2l studenej vody aby bolo redšie a môžte aj viac. Osoliť, okoreniť a podliať 2dcl červeného vína a dve lyžice paradajkový pretlak a dusiť ak je husté pridať vodu a trocha vegety no nemusí.Keď je mäso mäkké ošmahneme na masti nakrájané uhorky, cibuľu a huby, pridať k mäsu, prevariť a podávať s knedľou. Fajne OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Michal Č. (mcoki) ID 38599 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 7.10.2013, 11:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Mexický gulášPOTREBNÉ PRÍSADY Chcela by som poprosiť, keby ste mi mohli napísať nejaký výborný recept na tento guláš, ak máte... Ďakujem... POSTUP PRÍPRAVY :o)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lucia Urminská (maadness) ID 15616 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 26.7.2011, 16:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzí alebo bravčový rezeň na pivePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hovädzích alebo bravčovýc rezňov 2 dl hovädzí bujón 500-600 ml čierneho piva ( nič sa nestane ak budete mať aj normálne pivo ) 4 strúčiky cesnaku soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, 1 cibuľa, 1 bobkový list, štipka sušeného rozmarínu a olej POSTUP PRÍPRAVY Rezne dobre z oboch strán naklepeme, oslíme, okoreníme čiernym korením a poprášime z oboch strán múkou. Na panvicu vylejeme 3-4 PL oleja a keď je horúci, vložíme doň rezne a opečieme z oboch strán každú e na stranu asi 5 minút. Rezne uložím na pekáč a prikryté necháme v teple. Do výpeku pridáme prelisovaný cesnak, podusíme, prilejeme pivo a bobkový list, rozmarína trochu čierneho korenia. Všetko necháme prejsť varom a rovnomerne nalejeme na rezne. Pekáč vložíme do rúry a pri 175 stupňoch dusíme 10-15minút. Podávame s pyré alebo s opekanými zemiakmi ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Monika Č. (kotuliatko1990) ID 200780 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 31.1.2013, 17:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Rebierka v pivePOTREBNÉ PRÍSADY Rebierka hovädzie ,Čierne pivo ak nemáte môže byť aj svetlé do ktorého dáme med. Kečup, soľ, čierne korenie, so´jovú omáčku, POSTUP PRÍPRAVY Rebierka uvaríme. Igrendiencie zmiešame podľa chuti. Rebierka dáme do omáčky a necháme hodinu otstáť. Potom ich dáme na plech a pečieme asi polhodinu podla toho ako vám pečie trúba. Už som to skúšala aj s kuracími dolnými stahienkami bolo to výborne. Fotografiu momentálne nemám ale neskôr doložim. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Margita U. (duskomatko) ID 50326 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Guláš na český spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg hovädzieho močingu, 4-5 väčších cibúľ, 5 lyžíc maggi polievkového korenia, 1 rajčinový pretlak (konzerva), 3 lyžice kečupu, 0,3 dcl čierneho piva, mletá paprika (1 pol. lyžica), 5 strúčikov cesnaku (riadnych), mletá rasca, mleté korenie, 1 najemno postrúhaný zemiak na zahustenie. POSTUP PRÍPRAVY U nás veľmi neletí klasický guláš mäsovo-zemiakový, ale skôr ten "český" variant :-). Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľku, pridáme mäso nakrájané na kocky (treba tam dať aj všetky flaxne, tie sa potom nakoniec vyberú, ale bez nich by to chuťovo nebolo ono), zaprášime mletou paprikou a opekáme. Keď sa mäso "zatiahne" a zbelie,zalejeme vodou, aby bolo ponorené. Dusíme do polomäkka (cca 45 min až hodinku, podľa potreby prilievame vodu), potom pridáme postupne 5 lyžíc maggi, pretlak a kečup, nechame prevriet, potom pivo a dodusíme do mäkka. Nakoniec pridáme najemno postrúhaný zemiak, koreniny a prelisovaný cesnak, necháme na miernom ohni ešte 5 minút prevrieť (treba miešať sem-tam) a odstavíme (cibuľa sa má rozvariť). Vodu treba počas varenia prilievať opatrne priebežne, lebo šťava nesmie zostať riedka, skôr hustejšia (cibuľa a zemiak majú šťavu "správne" zahustiť). Treba variť vo vyššom hrnci, lebo keď pridáte pivo, pení to nejký čas. Ak treba, nakonci trocha dosoliť, lebo zemiak stiahne slanosť maggi polievkového korenia. Podávame so žemľovou knedľou a mäsko posypané kolieskami nakrájanej cibule, prípadne trochou nakladanej kápie. Alebo s knedličkami "Kornšpic". ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Adriana L. (kikina) ID 231 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 28.3.2007, 16:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
HOVADZINA NA DIVOKOPOTREBNÉ PRÍSADY masko najlepsie byk :O)) ale v podstate hovadzie 1kg, korenie divocina od vitany ;O), mast, 2 vacsie cibule, 4 struciky cesnaku, sol, cierne mlete korenie, mleta cervena paprika, rasca, 250g sampinonov, 1lyzica pretlaku alebo 2 lyzice kecupu, trosku hl. muku POSTUP PRÍPRAVY to ze je na divoko, je zasluhou korenia - Divocina od Vitany. Takze recept na 1 kg masa: na masti do sklenena 2 vacsie cibule osmahnut, 4 struciky pretlaceneho cesnaku, pridas na kocky alebo platky maso, trocha oprazis, das sol, cierne mlete korenie, POZOR - stacia 2 male lyzicky korenia Divocina -obsahuje to jalovec, co je vyrazne-, cervena paprika trocha, podlejes (kolko chces stavy, dla toho) a dusis. Zvlast na oleji a rasci udusis asi 250 g sampinonov (alebo ine hriby) a pred koncom to pridas do masa. Takisto pred koncom pridas 1 lyzicu pretlaku alebo 2 lyzice kecupu, troska hladkej muky na zahustenie - len mierne poprasit a chvilu este varis. Ja som to 1hod a 45 min.varila, dla kvality masa. Len fakt pozor na to korenie, pisu tam, ze na 0,5 kg masa 2 lyzicky, ja som to znasobila, kedze som mala 1kg a bolo to dost "vonave". Nabuduce uz budem vediet No a samozrejme je to najlepsie s knedlou. Ziaden extra recept, ale bolo to fajn. Tak dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Maria R. (haslerka) ID 2828 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,21 ďalšie >> |