končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 105 (zobrazuje sa 101-105) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11 |
HUBY |
Sladkokyslá hubová omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY Čerstvé alebo mrazené huby 300 - 500g, cibuľa, vývar ( zeleninový bujón), soľ, mletý kmín, smotana na varenie (mlieko), hl.múka, maslo POSTUP PRÍPRAVY Na masle si speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na väčšie kúsky nakrájané huby, mierne osolíme nakoľko budeme pridávať bujón, trošku mletej rasce ( kmínu) a necháme 5 min. podusiť. Zalejeme vývarom alebo vodou do ktorej keď zovrie pridáme bujón a necháme variť 30 minút. V smotane alebo môžeme aj v mlieku ( ja používam mlieko) si pripravíme zátrepku a zahustíme omáčku. Kto má rád sladkokyslú, tak po dovarení aby sa nám omáčka nezrazila pridáme cukor a citrónovú šťavu (prípadne ocot). Výborná je aj len s cukrom bez citrónovej šťavy (octu). My ju papkáme len s cukrom bez citrónovej šťavy (octu). Podávame s knedľou alebo chlebíkom. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Andrea Č. (Andrejka71) ID 262219 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hubové fašírkyPOTREBNÉ PRÍSADY čerstvé huby, cibuľa, staršie rožky, strúhanka, 1-2 vajcia, petržlenová vňať, soľ, mčk, olej POSTUP PRÍPRAVY Huby obvaríme a posekáme nadrobno. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, rohlík namočený do vody, trochu strúhanky, vajce, trocha posekanej petržlenovej vňate, soľ a mčk. Všetko dobre premišame. Z vymiešanej hmoty tvarujeme fašírky, obalíme v strúhanke a vyprážame. Myslíte si, že bude stačiť jedna a nakoniec zjete tri :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana Č. (zu.z.ka) ID 278908 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hríbiková ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY Lesné huby * cibuľa * mrkva * zemiaky * olej * rasca * cesnak * zeleninový vývar * soľ * POSTUP PRÍPRAVY V mrazničke som našla balíček lesných húb. Zaliala som ich vriacou vodou a nechala postáť. Nakoniec som ich scedila. Kuk na postup. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Zapekané plnené šampiňónyPOTREBNÉ PRÍSADY tento recept tu už je (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2462) ... pridávam k nemu len malé vychytávky, ktoré sa mi osvedčili .... k uvedeným surovinám (šampiňóny, pór, šunka, maslo, syr Bambino, soľ, korenie) budeme potrebovať ešte kvalitný olivový olej a cesnak + parmezán, prípadne namiesto šunky môžeme použiť schwarzwaldskú šunku, ktorá má výraznú údenú chuť (najlepšiu som zatiaľ objavila v Lídli) POSTUP PRÍPRAVY .... postupujeme ako je uvedené v recepte http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2462 (šampiňóny očistíme, vylúpneme nožičky, vydlabeme lyžičkou vnútro ... na masle osmažíme nadrobno pokrájaný pór, vydlabané vnútro a pokrájané nožičky, pridáme pokrájanú šunku a nakoniec syr v črievku, dochutíme soľou a korením podľa chuti ... a teraz je na rade moja vychytávka - pred tým, ako naplním vydlabané hlavičky pripravenou zmesou tieto dobre vymastím olivovým olejom zmiešaným s prelisovaným cesnakom (cca 1 dl oleja + 2-3 strúčiky cesnaku), dodá to výbornú chuť - touto zmesou potriem naplnené hlavičky aj zvonku a zvrchu (pred tým ako posypem voňavým strúhaným syrom - napr. Grana, parmezán) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
HOUBOVÝ PEKÁČEKPOTREBNÉ PRÍSADY viz. postup POSTUP PRÍPRAVY Očištěné a podélně rozkrojené zdravé pevné houby operete, v misce posolíte a posypete kořením (na mokrých houbách lépe drží). Přímo v pekáčku (nebo na pánvi) na másle osmažíte na kostičky nakrájenou slaninu, na ni navrstvíte houby, podle uvážení ještě dokořeníte, proložíte nakrájeným česnekem a zalijete smetanou. To je vše. V troubě vyhřáté na cca 200°C nepřikryté vám za dobu nejdéle do hodiny vznikne neskutečná dobrota. Můžete jíst s bramborem nebo s pečivem. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Šárka B. (Šárja) ID 281143 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 105 (zobrazuje sa 101-105) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11 |