končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 146 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Plundrované cesto trocha inakPOTREBNÉ PRÍSADY Chcela som upiecť rohlíčky a tak som hľadala nejaký recept, ktorý som ešte neskúšala. A našla som tento na plundrované cesto, ktorého príprava je veľmi jednoduchá. Potrebujeme: 1 lístkové cesto (moje malo 400 g), 3 dkg kvasníc, 1 kopcovitá lyžica cukru, 30 Dkg hladkej múky Špeciál, štipka soli, 3 lyžice oleja, 1,5 dcl mlieka, okrem toho vajce na potretie a troška masla. POSTUP PRÍPRAVY Viď obrázkový postup Zdroj: Emilie Jedovnická - internet OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (32) posledné: 23.8.2019, 16:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Šatôčky z plundrovaného cestaPOTREBNÉ PRÍSADY Znovu som v našich Domácich potrebách neodolala a kúpila si nového pomocníka do kuchyne - dvojradielko, s ktorým dokážem vykrojiť rovnaké štvorčeky bez merania. A tak som ho aj ihneď vyskúšala a upiekla tieto šatôčky. 400 g polohrubej múky, cca 200 ml mlieka, 2 vajcia, 20 g droždia, 5 polievkových lyžíc kryštálového cukru, štipka soli. Tuková kostka: 250 g masla, 100 g hladkej alebo polohrubej múky POSTUP PRÍPRAVY Do misky nasypeme polohrubú múku, urobíme jamku, dáme do nej cukor, kvasnice a zalejeme trochou teplého mlieka. Necháme vykysnúť kvások. Po vykysnutí kvásku pridáme, soľ, vajcia a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré dáme na teplé miesto kysnúť. Medzitým si pripravíme tukovú kostku: maslo zmiešame s múkou - ja som musela dať troška viacej ako je uvedené v recepte a dáme do chladničky odpočinúť po celú dobu kysnutia prvého cesta. Keď prvé cesto vykysne, vyvaľkáme ho na tenký plát, do jeho prostriedku položíme tukovú kostku a rohy cesta preložíme ako obálku. Vyvaľkáme na plát, necháme 15 minút odpočinúť a potom ešte 3x prekladáme a vaľkáme. Nakoniec cesto vyvaľkáme , nakrájame štvorčeky a plníme plnkami. Tvarujeme do šatôčok, alebo šatôčkových koláčikov. Potrieme vajíčkom a dáme piecť - viď postup Zdroj: internet OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (38) posledné: 20.7.2014, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ValentínkaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vaječné bielky, 4 žĺtka, 4 kopcovité lyžice kryštálového cukru, 4 polievkové lyžice hladkej múky, 1 polievková lyžica kakaa, štipka prášku do pečiva, 0,5 dl oleja. Krém: 500 g Nutely, 300 g masla. Okrem toho 500 g tekutej alebo práškovej šľahačky, čokoládové alebo marcipánové ozdoby. POSTUP PRÍPRAVY viď postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 7.3.2011, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohovo-pudinkovo-čokoládové trojhránkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 vajcia, 1 hrnček práškového cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 2 hrnčeky hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 hrnček mlieka, vanilkový cukor, kakao. Krém: 3 dcl vody, 2 pudinky - v mojom prípade banánové, 4 lyžice cukru, kakao, 250 g masla, 500 g jemného tvarohu, práškový cukor. Poleva: 200 g čokoládvy na varenie, trocha stuženého tuku Cera, 1 kyslá smotana. Okrem toho džem. POSTUP PRÍPRAVY Vajcia vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom, pridáme olej, mlieko, múku rozmiešanú s práškom do pečiva. Rozdelíme na dve rovnaké časti. Do jednej pridáme kakao a dôkladne vymiešame. Plech vystelieme papierom na pečenie, nalejeme prvú polovicu svetlého cesta a na ňu nalejeme druhú polovicu zafarbenú kakaom. Dáme piecť do predhriatej rúry a pečieme na 180 C cca 20 minút - záleží od rúry-treba sledovať. Upečený piškót necháme vychladnúť a natrieme ľubovoľným džemom. Z vody, do ktorej ideme dať variť pudinky troška odlejeme - rozmiešame v nej pudinky. Vodu dáme variť s cukrom a keď vrie, pridáme rozmiešané pudinky a varíme do zhustnutia. Poviem úprimne, že som takto vo vode varila klasický pudink po prvý krát. Uvarený pudink necháme trocha za stáleho miešania vychladnúť a ešte do teplého zašľaháme tvarohy - ja som znovu použila môj obľúbený tvaroh Kapucín. Maslo dôkladne vyšľaháme s cukrom - ja som pridala podľa chuti - asi dve polievkové lyžice a postupne pridávame po lyžiciach vychladnutú tvarohovú zmes. Znovu rozdelíme na dve časti a jednu zafarbíme kakaom. Bielu zmes natrieme na piškót natretý džemom, na bielu zmes rozotrieme druhú polovicu zafarbenú kakaom. Na sporák dáme hrniec s vodou, položíme naň misku, do ktorej nalámeme čokoládu a trocha Cery. Necháme dôkladne rozpustiť. Potom zoberieme zo sporáka a miešame, aby čokoláda nebola horúca. Do takej poloteplej postupne po lyžiciach metličkou zašľaháme kyslú smotanu. Túto čokoládovú polevu natrieme na koláč a koláč dáme riadne vychladnúť. Krájame na kocky, ktoré prekrajujeme na trojuholníky. Tento koláčik som objavila na www.bakulca.cz/?p=180 a u nás sa po ňom len zaprášilo. V pôvodnom recepte je písaný vanilkový pudink, ale nebanujem, že som dala banánový -dodal koláčiku super chuť, všetci sa ma pýtali, či som tam dávala banány. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 5.9.2010, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Nakladaná kyslá kapusta do pohárov-nepotrebujete žiaden súdokPOTREBNÉ PRÍSADY Na naloženie tejto kapusty nepotrebujete žiaden súdok, len zaváraninové poháre. Keď som tento receptík objavila na internete, hneď som si povedala, že isto vyskúšam. Čo potrebujeme: kapustu ja som mala 5 kg pokrájanej, soľ, na 1 kg kapusty ide 2 Dkg soli, kmín podľa chuti, nové korenie, bobkový list a zaváraninové poháre. POSTUP PRÍPRAVY Kapustu nakrájame - ja som už nakrájanú kúpila a premiešame so soľou a kmínom. Riadne premiešame a keď pustí šťavu, tak dôkladne v nádobe utlačíme. Necháme 2 hodiny odpočinúť. Po tejto dobe ju začneme tlačiť do čistých zaváraninových pohárov, dáme si záležať na tom, aby sme každú vrstvu riadne natlačili zo všetkých síl. Ja som asi tak v polovici pohára pridala 2 zrnká nového korenia a 1 bobkový list. Plníme tak, aby sme od vrchu pohára nechali cca 3 cm. Ak by bola kapusta suchá a málo pustila vodu, tak ju môžeme nahradiť prevarenou vodou. Uzavrieme viečkami Omnia - takto vyzerajú http://www.kinekus.sk/img/produkty/30231684.jpg a poháre postavíme na nejaký podnos do tepla. Ja som ten podnos nechala na kuchynskej linke. Kapusta začne v pohároch kvasiť - viečka sa vydujú. Toho sa však neľakajte, asi za 2 týždne spozorujete, že sa opať vyrovnali do pôvodnej polohy. To je znamenie, že je kapusta vykysnutá. A môže začať aj vytekať šťava z pohárov - to nie je žiadna zrada - mne sa to stalo iba u niektorých v začiatkoch kvasenia, potom už nie. Potom už ostáva iba odniesť poháre do pivnice. Takto môžeme naložiť bielu aj červenú kapustu. Kapusta si udrží svoju krásnu farbu. Mne z tých 5 kg vyšlo asi 10 pohárov - prvé sme načali pred vianocami a dnes sme dojedli posledný. Bola z nej aj vianočná kapustnica. Môj starší syn sa jej nevie dojesť, pokiaľ bola, tak to bola pre neho najlepšia príloha k mäsu. Tento receptík som objavila niekde na internete, neviem kto bol pôvodcom tohto receptu, ale dala by som mu metál. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 118 návštěvníkov) KOMENTÁRE (205) posledné: 29.12.2021, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 20 Dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 vajcia, 1 dcl oleja, 1 dcl vlažnej vody, 20 dkg hladkej múky Špeciál, 1 kypriaci prášok do pečiva. Krém: 2 pomazánkové maslá bez príchute, 1 tvaroh - v mojom prípade môj obľúbený Kapucín, 3 vanilkové cukry, 2 lyžice práškového cukru, 1 šľahačková smotana. Okrem toho 3 veľké banány, čokoládové hobliny. POSTUP PRÍPRAVY Práškový cukor, vanilkový cukor a 4 žĺtka vymiešame do penista. Pridáme olej, vlažnú vodu a múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva, pridáme kakao. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a pridáme k ostatným surovinám. Dôkladne, ale jemne vymiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 C. Po upečení necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme plnku. Tvaroh dôkladne vymiešame - vyšľaháme s pomazánkovými maslami, cukrom a vanilkami. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a jemne vmiešame do tvarohového základu. Na upečený piškót nanesieme polovicu krému, naukladáme nakrájané banány a pridáme zvyšný krém. Uhladíme a posypeme čokoládovými hoblinami. Dáme stuhnúť do chladu. Na krém som sa nechala inšpirovať na českom MMB u Spero. Je to výborný osviežujúci koláčik. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (23) posledné: 27.6.2010, 19:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Šišky bez vysmážaniaPOTREBNÉ PRÍSADY Keďže som si kúpila novú hračku do kuchyne "Tvořítko na staročeské koblihy", musela som ho ihneď otestovať. Tak som vyskúšala šišky bez vysmážania a môžem len a len potvrdiť, že sú vynikajúce. Recept písať nebudem, pretože ich je tu už niekoľko - napríklad u Alexa11 ID4164, alebo iwka151 ID 42822 POSTUP PRÍPRAVY Viď obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 4.2.2010, 9:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kráľovský koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 400 g hladkej múky, 125 g práškového cukru, 250 g Hery, 3 vajcia. Maková náplň: 300 ml mlieka, 120 g cukru, 2 vanilkové cukry, 300 g pomletého maku, 1 lyžička citrónovej kôry, 1 lyžička škorice. Tvarohová náplň: 500 g tvarohu (v mojom prípade to bol Kapucín), 100 g cukru, 2 vanilkové cukry, 2 vajcia. 2 menšie alebo 1 väčšia plechovica mandariniek. Drobenka: 70 g hrubej múky, 70 cukru, 70 g masla. POSTUP PRÍPRAVY Z múky, práškového cukru, Hery a vajíčok vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na 30 minút odpočinúť do chladničky. Medzitým si pripravíme plnky. Na makovú plnku dáme variť mlieko s cukrom a vanilkovými cukrami, keď zovrie prisypeme mak, necháme prejsť varom a do vychladnutej plnky primiešame citrónovú kôru a škoricu. Na tvarohovú plnku vymiešame tvaroh s cukrom, vajíčkami a vanilkami. Odpočinuté cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu - ja som vystlala plech papierom na pečenie a vaľkala cesto už priamo na papieri, keď sa lepilo pomohla som si rukami. Na rozvaľkané cesto som natrela makovú plnku a na ňu tvarohovú. Po celej ploche som rovnomerne rozložila mandarinky a posypala som ich drobenkou, ktorú som vypracovala zo všetkých surovín. Koláč som piekla na 180 C cca 40 minút. Po upečení sa musí nechať riadne vychladnúť a až potom krájať. Zdroj: http://www.mimibazar.cz/recepty.php?strana=3&user=143473 Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (14) posledné: 17.4.2012, 19:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Orechové toliarePOTREBNÉ PRÍSADY 300 g mletých orechov + cca 25 - 30 ks celých polovičiek orechov na ozdobu, 300 g práškového cukru + na podsypanie, 1/2 PL instantnej kávy + 1/2 PL granka. Poleva: 150 g práškový cukor + 4 PL čerešňovice POSTUP PRÍPRAVY Dáme do hrnca zovrieť cca 1 dl vody, prisypeme kávu s grankom a dobre rozmiešame. Pridáme práškový cukor a mleté orechy. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme vychladnúť. Dosku posypeme práškovým cukrom alebo orechami a cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Ja som vaľkala medzi dvomi fóliami. Ozdobnou okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska o priemere 3 cm - je dobré ich prispôsobiť veľkosti orechov, ktorými ich budeme zdobiť. Uložíme na papier na pečenie a necháme minimálne 1 deň voľne sušiť. Na druhý deň si pripravíme polevu - práškový cukor dobre vymiešame s čerešňovicou na tuhú polevu. Na každý toliar nanesieme polevu a ozdobíme polovicou celého orecha, ktorý jemne pritlačíme do polevy. Znovu necháme pri izbovej teplote uschnúť. Po uschnutí polevy uložíme toliare do dobre tesniacej krabice. Vydržia veľmi dlho. Zdroj: http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/orechove-toliare OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 26.2.2015, 9:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Syrové rohlíčky s cesnakomPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 500 g polohrubej múky, 200 g Hery, 100 g postrúhaného syra, 42 g droždia, lyžička soli, 1 vajce, 1 dcl mlieka. Náplň: celá hlavička cesnaku, štipku soli POSTUP PRÍPRAVY Na doske premiešame múku so soľou a strúhaným syrom. Uprostred urobíme jamku, do ktorej rozklepneme vajíčko, nalejeme mlieko a rozdrobíme droždie. Kolom dokola nakrájame tuk. Ihneď (nečakáme až kvások vzdíde) spracujeme v hladké cesto, ktoré necháme 1/2 hodiny odpočinúť. Rozdelíme ho na 6 častí, každú časť vyvaľkáme do kruhu, ktorý rozdelíme na 8 častí. Na každú časť rozdelíme trochu pretlačeného cesnaku so soľou a zvinieme do rohlíčka. Nenechávame kysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a sypeme buď soľou, alebo makom, sezamom a hneď pečieme. Sú výborné. Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 146 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >> |