. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 146 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Plundrované cesto trocha inak



POTREBNÉ PRÍSADY

Chcela som upiecť rohlíčky a tak som hľadala nejaký recept, ktorý som ešte neskúšala. A našla som tento na plundrované cesto, ktorého príprava je veľmi jednoduchá. Potrebujeme: 1 lístkové cesto (moje malo 400 g), 3 dkg kvasníc, 1 kopcovitá lyžica cukru, 30 Dkg hladkej múky Špeciál, štipka soli, 3 lyžice oleja, 1,5 dcl mlieka, okrem toho vajce na potretie a troška masla.

POSTUP PRÍPRAVY

Viď obrázkový postup

Zdroj: Emilie Jedovnická - internet

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (32) posledné: 23.8.2019, 16:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Šatôčky z plundrovaného cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

Znovu som v našich Domácich potrebách neodolala a kúpila si nového pomocníka do kuchyne - dvojradielko, s ktorým dokážem vykrojiť rovnaké štvorčeky bez merania. A tak som ho aj ihneď vyskúšala a upiekla tieto šatôčky. 400 g polohrubej múky, cca 200 ml mlieka, 2 vajcia, 20 g droždia, 5 polievkových lyžíc kryštálového cukru, štipka soli. Tuková kostka: 250 g masla, 100 g hladkej alebo polohrubej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky nasypeme polohrubú múku, urobíme jamku, dáme do nej cukor, kvasnice a zalejeme trochou teplého mlieka. Necháme vykysnúť kvások. Po vykysnutí kvásku pridáme, soľ, vajcia a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré dáme na teplé miesto kysnúť. Medzitým si pripravíme tukovú kostku: maslo zmiešame s múkou - ja som musela dať troška viacej ako je uvedené v recepte a dáme do chladničky odpočinúť po celú dobu kysnutia prvého cesta. Keď prvé cesto vykysne, vyvaľkáme ho na tenký plát, do jeho prostriedku položíme tukovú kostku a rohy cesta preložíme ako obálku. Vyvaľkáme na plát, necháme 15 minút odpočinúť a potom ešte 3x prekladáme a vaľkáme.
Nakoniec cesto vyvaľkáme , nakrájame štvorčeky a plníme plnkami. Tvarujeme do šatôčok, alebo šatôčkových koláčikov. Potrieme vajíčkom a dáme piecť - viď postup

Zdroj: internet

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (38) posledné: 20.7.2014, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Valentínka



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vaječné bielky, 4 žĺtka, 4 kopcovité lyžice kryštálového cukru, 4 polievkové lyžice hladkej múky, 1 polievková lyžica kakaa, štipka prášku do pečiva, 0,5 dl oleja. Krém: 500 g Nutely, 300 g masla. Okrem toho 500 g tekutej alebo práškovej šľahačky, čokoládové alebo marcipánové ozdoby.

POSTUP PRÍPRAVY

viď postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 7.3.2011, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohovo-pudinkovo-čokoládové trojhránky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 2 vajcia, 1 hrnček práškového cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 2 hrnčeky hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 hrnček mlieka, vanilkový cukor, kakao. Krém: 3 dcl vody, 2 pudinky - v mojom prípade banánové, 4 lyžice cukru, kakao, 250 g masla, 500 g jemného tvarohu, práškový cukor. Poleva: 200 g čokoládvy na varenie, trocha stuženého tuku Cera, 1 kyslá smotana. Okrem toho džem.

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom, pridáme olej, mlieko, múku rozmiešanú s práškom do pečiva. Rozdelíme na dve rovnaké časti. Do jednej pridáme kakao a dôkladne vymiešame. Plech vystelieme papierom na pečenie, nalejeme prvú polovicu svetlého cesta a na ňu nalejeme druhú polovicu zafarbenú kakaom. Dáme piecť do predhriatej rúry a pečieme na 180 C cca 20 minút - záleží od rúry-treba sledovať.
Upečený piškót necháme vychladnúť a natrieme ľubovoľným džemom. Z vody, do ktorej ideme dať variť pudinky troška odlejeme - rozmiešame v nej pudinky. Vodu dáme variť s cukrom a keď vrie, pridáme rozmiešané pudinky a varíme do zhustnutia. Poviem úprimne, že som takto vo vode varila klasický pudink po prvý krát. Uvarený pudink necháme trocha za stáleho miešania vychladnúť a ešte do teplého zašľaháme tvarohy - ja som znovu použila môj obľúbený tvaroh Kapucín. Maslo dôkladne vyšľaháme s cukrom - ja som pridala podľa chuti - asi dve polievkové lyžice a postupne pridávame po lyžiciach vychladnutú tvarohovú zmes.
Znovu rozdelíme na dve časti a jednu zafarbíme kakaom. Bielu zmes natrieme na piškót natretý džemom, na bielu zmes rozotrieme druhú polovicu zafarbenú kakaom. Na sporák dáme hrniec s vodou, položíme naň misku, do ktorej nalámeme čokoládu a trocha Cery. Necháme dôkladne rozpustiť. Potom zoberieme zo sporáka a miešame, aby čokoláda nebola horúca. Do takej poloteplej postupne po lyžiciach metličkou zašľaháme kyslú smotanu. Túto čokoládovú polevu natrieme na koláč a koláč dáme riadne vychladnúť. Krájame na kocky, ktoré prekrajujeme na trojuholníky.

Tento koláčik som objavila na www.bakulca.cz/?p=180 a u nás sa po ňom len zaprášilo. V pôvodnom recepte je písaný vanilkový pudink, ale nebanujem, že som dala banánový -dodal koláčiku super chuť, všetci sa ma pýtali, či som tam dávala banány.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 5.9.2010, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Nakladaná kyslá kapusta do pohárov-nepotrebujete žiaden súdok



POTREBNÉ PRÍSADY

Na naloženie tejto kapusty nepotrebujete žiaden súdok, len zaváraninové poháre. Keď som tento receptík objavila na internete, hneď som si povedala, že isto vyskúšam. Čo potrebujeme: kapustu ja som mala 5 kg pokrájanej, soľ, na 1 kg kapusty ide 2 Dkg soli, kmín podľa chuti, nové korenie, bobkový list a zaváraninové poháre.

POSTUP PRÍPRAVY

Kapustu nakrájame - ja som už nakrájanú kúpila a premiešame so soľou a kmínom. Riadne premiešame a keď pustí šťavu, tak dôkladne v nádobe utlačíme. Necháme 2 hodiny odpočinúť. Po tejto dobe ju začneme tlačiť do čistých zaváraninových pohárov, dáme si záležať na tom, aby sme každú vrstvu riadne natlačili zo všetkých síl. Ja som asi tak v polovici pohára pridala 2 zrnká nového korenia a 1 bobkový list. Plníme tak,
aby sme od vrchu pohára nechali cca 3 cm. Ak by bola kapusta suchá a málo pustila vodu, tak ju môžeme nahradiť prevarenou vodou. Uzavrieme viečkami Omnia - takto vyzerajú http://www.kinekus.sk/img/produkty/30231684.jpg a poháre postavíme na nejaký podnos do tepla.
Ja som ten podnos nechala na kuchynskej linke. Kapusta začne v pohároch kvasiť - viečka sa vydujú. Toho sa však neľakajte, asi za 2 týždne spozorujete, že sa opať vyrovnali do pôvodnej polohy. To je znamenie, že je kapusta vykysnutá. A môže začať aj vytekať šťava z pohárov - to nie je žiadna zrada - mne sa to stalo iba u niektorých v začiatkoch kvasenia, potom už nie. Potom už ostáva iba odniesť poháre do pivnice. Takto môžeme naložiť bielu aj červenú kapustu. Kapusta si udrží svoju krásnu farbu.
Mne z tých 5 kg vyšlo asi 10 pohárov - prvé sme načali pred vianocami a dnes sme dojedli posledný.
Bola z nej aj vianočná kapustnica. Môj starší syn sa jej nevie dojesť, pokiaľ bola, tak to bola pre neho najlepšia príloha k mäsu.

Tento receptík som objavila niekde na internete, neviem kto bol pôvodcom tohto receptu, ale dala by som mu metál.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 118 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (205) posledné: 29.12.2021, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 20 Dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 vajcia, 1 dcl oleja, 1 dcl vlažnej vody, 20 dkg hladkej múky Špeciál, 1 kypriaci prášok do pečiva. Krém: 2 pomazánkové maslá bez príchute, 1 tvaroh - v mojom prípade môj obľúbený Kapucín, 3 vanilkové cukry, 2 lyžice práškového cukru, 1 šľahačková smotana. Okrem toho 3 veľké banány, čokoládové hobliny.

POSTUP PRÍPRAVY

Práškový cukor, vanilkový cukor a 4 žĺtka vymiešame do penista. Pridáme olej, vlažnú vodu a múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva, pridáme kakao. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a pridáme k ostatným surovinám. Dôkladne, ale jemne vymiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 C. Po upečení necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme plnku.
Tvaroh dôkladne vymiešame - vyšľaháme s pomazánkovými maslami, cukrom a vanilkami. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a jemne vmiešame do tvarohového základu. Na upečený piškót nanesieme polovicu krému, naukladáme nakrájané banány a pridáme zvyšný krém. Uhladíme a posypeme čokoládovými hoblinami.
Dáme stuhnúť do chladu.

Na krém som sa nechala inšpirovať na českom MMB u Spero.

Je to výborný osviežujúci koláčik.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (23) posledné: 27.6.2010, 19:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Šišky bez vysmážania



POTREBNÉ PRÍSADY

Keďže som si kúpila novú hračku do kuchyne "Tvořítko na staročeské koblihy", musela som ho ihneď otestovať. Tak som vyskúšala šišky bez vysmážania a môžem len a len potvrdiť, že sú vynikajúce. Recept písať nebudem, pretože ich je tu už niekoľko - napríklad u Alexa11 ID4164, alebo iwka151 ID 42822

POSTUP PRÍPRAVY

Viď obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 4.2.2010, 9:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kráľovský koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 400 g hladkej múky, 125 g práškového cukru, 250 g Hery, 3 vajcia. Maková náplň: 300 ml mlieka, 120 g cukru, 2 vanilkové cukry, 300 g pomletého maku, 1 lyžička citrónovej kôry, 1 lyžička škorice. Tvarohová náplň: 500 g tvarohu (v mojom prípade to bol Kapucín), 100 g cukru, 2 vanilkové cukry, 2 vajcia. 2 menšie alebo 1 väčšia plechovica mandariniek. Drobenka: 70 g hrubej múky, 70 cukru, 70 g masla.

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky, práškového cukru, Hery a vajíčok vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na 30 minút odpočinúť do chladničky.
Medzitým si pripravíme plnky. Na makovú plnku dáme variť mlieko s cukrom a vanilkovými cukrami, keď zovrie prisypeme mak, necháme prejsť varom a do vychladnutej plnky primiešame citrónovú kôru a škoricu.
Na tvarohovú plnku vymiešame tvaroh s cukrom, vajíčkami a vanilkami.

Odpočinuté cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu - ja som vystlala plech papierom na pečenie a vaľkala cesto už priamo na papieri, keď sa lepilo pomohla som si rukami. Na rozvaľkané cesto som natrela makovú plnku a na ňu tvarohovú. Po celej ploche som rovnomerne rozložila mandarinky a posypala som ich drobenkou, ktorú som vypracovala zo všetkých surovín.
Koláč som piekla na 180 C cca 40 minút. Po upečení sa musí nechať riadne vychladnúť a až potom krájať.

Zdroj: http://www.mimibazar.cz/recepty.php?strana=3&user=143473

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (14) posledné: 17.4.2012, 19:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Orechové toliare



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g mletých orechov + cca 25 - 30 ks celých polovičiek orechov na ozdobu, 300 g práškového cukru + na podsypanie, 1/2 PL instantnej kávy + 1/2 PL granka. Poleva: 150 g práškový cukor + 4 PL čerešňovice

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme do hrnca zovrieť cca 1 dl vody, prisypeme kávu s grankom a dobre rozmiešame. Pridáme práškový cukor a mleté orechy. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme vychladnúť. Dosku posypeme práškovým cukrom alebo orechami a cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Ja som vaľkala medzi dvomi fóliami. Ozdobnou okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska o priemere 3 cm - je dobré ich prispôsobiť veľkosti orechov, ktorými ich budeme zdobiť. Uložíme na papier na pečenie a necháme minimálne 1 deň voľne sušiť. Na druhý deň si pripravíme polevu - práškový cukor dobre vymiešame s čerešňovicou na tuhú polevu.
Na každý toliar nanesieme polevu a ozdobíme polovicou celého orecha, ktorý jemne pritlačíme do polevy. Znovu necháme pri izbovej teplote uschnúť. Po uschnutí polevy uložíme toliare do dobre tesniacej krabice.
Vydržia veľmi dlho.


Zdroj: http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/orechove-toliare

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (22) posledné: 26.2.2015, 9:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Syrové rohlíčky s cesnakom



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 500 g polohrubej múky, 200 g Hery, 100 g postrúhaného syra, 42 g droždia, lyžička soli, 1 vajce, 1 dcl mlieka. Náplň: celá hlavička cesnaku, štipku soli

POSTUP PRÍPRAVY

Na doske premiešame múku so soľou a strúhaným syrom. Uprostred urobíme jamku, do ktorej rozklepneme vajíčko, nalejeme mlieko a rozdrobíme droždie. Kolom dokola nakrájame tuk. Ihneď (nečakáme až kvások vzdíde) spracujeme v hladké cesto, ktoré necháme 1/2 hodiny odpočinúť. Rozdelíme ho na 6 častí, každú časť vyvaľkáme do kruhu, ktorý rozdelíme na 8 častí. Na každú časť rozdelíme trochu pretlačeného cesnaku so soľou a zvinieme do rohlíčka. Nenechávame kysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a sypeme buď soľou, alebo makom, sezamom a hneď pečieme.


Sú výborné.


Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 146 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu