Iveta S. (yvett) ID 11052 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Valentínka
[ recept č. 23552 zo dňa 14.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
4 vaječné bielky, 4 žĺtka, 4 kopcovité lyžice kryštálového cukru, 4 polievkové lyžice hladkej múky, 1 polievková lyžica kakaa, štipka prášku do pečiva, 0,5 dl oleja. Krém: 500 g Nutely, 300 g masla. Okrem toho 500 g tekutej alebo práškovej šľahačky, čokoládové alebo marcipánové ozdoby.
POSTUP PRÍPRAVY
viď postup
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
4 vaječné bielky a 4 kopcovité polievkové lyžice kryštálového cukru ušľaháme na tvrdú penu. |
![]() |
Pridáme do nej 4 vaječné žĺtky, ktoré takisto zašľaháme mixérom. |
![]() |
V malej miske si odmeriame 4 polievkové lyžice hladkej múky a 1 polievkovú lyžicu kakaa. Spolu zamiešame a pridáme štipku prášku do pečiva. |
![]() |
Túto zmes vareškou primiešame do zmesi z blieka, cukru a žĺtkov. |
![]() |
Tu už máme premiešanú zmes. |
![]() |
Nakoniec pridáme 0,5 dl oleja a dobre premiešame vareškou. |
![]() |
Zmes vylejeme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 C cca 15 minút. |
![]() |
Po cca 15 minútach upečená piškóta. |
![]() |
Maslo dôkladne vymiešame do peny. |
![]() |
Postupne pridáme 500 g Nutely a dobre mixérom vyšľaháme. |
![]() |
Krém natrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky. |
![]() |
Vyšľaháme 500 g 33-percentnej - v mojom prípade práškovej šľahačky (ak použijeme tekutú, pridáme 1 stužovač šľahačky). |
![]() |
Šľahačku natrieme na korpus s krémom. |
![]() |
A ozdobíme. Ja som si vyrobila čokoládové srdiečka - z obalu Milky čokoládových srdiečok. |
![]() |
A nakrájame na kocky. |
![]() |
A toto je zdroj, z ktorého som čerpala - časopis Báječná žena |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Daša G. (deisinka) ID 189311 (7.3.2011, 15:16) |
vynikajúci koláčik, vďaka za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.3.2011, 20:02) |
Dáška som rada, že sa páčil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (18.2.2010, 17:19) |
Taketo zakusocky ja mozem....super,Yvett  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dasa K. (DasaKrup) ID 125749 (15.2.2010, 8:58) |
mnaaaaaaam.... ...hned by som si kusok dala... ....a uz podla vzoru na slahacke som vedela,ze je to tvoj vytvor.... ...lebo uz na predchadzajucom zakusku ma zaujal...tak som uz aj ja mam doma stierku so zubkami...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.2.2010, 19:47) |
Dáška ďakujem , ja neviem zdobiť, tak sa to snažím nejako nahradiť , stierku isto využiješ, je to dobrá vec |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.2.2010, 19:51) |
ďakujem Dadka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (14.2.2010, 16:15) |
jeemine Ivetka - tak toto je koláč ako hrom, - určite chutí fantasticky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.2.2010, 19:52) |
Martinka ďakujem , plech už je skoro prázdny |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (14.2.2010, 15:30) |
Ivetka, Ty máš také mňam koláčiky to musí byť maškrta poriadna Ja by som asi zdvojnásobila množstvo cukru a múky, nech je do čoho aj zahryznúť a dlhšie vydrží  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.2.2010, 15:53) |
Monika ďakujem , korupus je nízky, ale nadýchaný a ľahký ako pierko |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (14.2.2010, 15:25) |
Šikulka!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.2.2010, 15:51) |
ďakujem Darinka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |