končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.488 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,149 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
KAPUSTNÉ STRAPAČKY (HALUŠKY)POTREBNÉ PRÍSADY cca 900 g zemiakov, 700g polohrubej múky, 2 vajcia,soľ, čierne korenie, pravá údená slanina cca 25 dkg, 2-3dc vody, 500 g kyslej kapusty (alebo podľa chuti) alebo použijeme na cesto polovičnú dávku:) POSTUP PRÍPRAVY Dáme zovrieť vodu do veľkého hrnca. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemno, pridáme múku, vajcia sol a zmiešame. Pridáme vodu podľa potreby, aby nebolo cesto také tuhé a prešlo cez haluškovač. Pripravené cesto hádžeme do vriacej osolenej vody (cez haluškovač, tí šikovnejší nožíkom). Halušky vo vode premiešame, keď vyplávajú na povrch, necháme ešte chvíľku povariť a sitkom vyberáme do vhodne veľkej nádoby či hrnca. Na panvici roztopíme slaninu. Keď je opečená vmiešame do halušiek. Vo výpeku zohrejeme kyslú kapustu a tiež vmiešame do halušiek. Podľa potreby ešte osolíme a okoreníme. Môžeme podávať. Dobrú chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Celkom celozrnnéPOTREBNÉ PRÍSADY Ďakujem pani Jitke z českého mmb POSTUP PRÍPRAVY http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=149791. ****** 200g múky celozrnnej pšeničnej *100g múky celozrnnej ražnej, *50g múky pohánkovej *150g múky hladkej *30g masla *1/2 kvasníc *1 lyžička cukru *1lžička soli *300ml mlieka ****** ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 5.1.2015, 9:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Slaninkové tofuPOTREBNÉ PRÍSADY 2 balenia údeného tofu, oravská slanina, sójová omáčka, horčica, kečup, čierne korenie, grilovacie korenie, kari korenie, čili mleté, zázvor sušený, sušený cesnak, cibuľa, balenie mrazenej zeleninovej zmesi POSTUP PRÍPRAVY Najprv si dáme udusiť zeleninku - do hrnca nalejeme trochu vody, vysypeme balenie obľúbenej zeleninovej zmesi, prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme asi 10 minút. Tofu a slaninu nakrájame na kocky. Slaninku dáme na teflónovú panvicu a popražíme, aby pustila tuk. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a ešte chvíľu pražíme. Pridáme tofu a začneme ochucovať: poprášime čiernym korením, grilovacím a kari korením. Pridáme trochu sušeného zázvoru a čili a ešte poriadne posypeme sušeným cesnakom. Premiešame, aby sa koreniny dostali na všetky kocky tofu. Teraz pridáme 2 PL horčice, kečupu a sójovej omáčky a opäť všetko premiešame. Opekáme kým sa nám tofu jemne chytí do chrumkava. Je to veľmi rýchly recept, tofu a zeleninka by mali byť hotové zhruba naraz. A ľahká večera je na svete :-) Inšpiráciu na ďalšie ľahké fitness jedlá nájdete na mojom blogu www.fitrecepty.blogspot.sk ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Tofu rizotoPOTREBNÉ PRÍSADY 1 údené tofu, 1 sojakrém (alfabio), 1 strúčik cesnaku, 1malá lyžička horčice, gulášové alebo grilovacie korenie, olej, soľ prípadne vegeta, mčk, ryža, a čo dom dal..u nás dal malú konzervu hrášku, čerstvú červenú kapiu, zelerové stonky a červenú cibuľu... POSTUP PRÍPRAVY Ryžu varím ako cestovinu v slanej vode prepláchnutú cca 15 min do makka... Pripravíme si pác na tofu ...do misky vytlačíme sojakrém..pridáme postrúhaný cesnak, horčicu..mčk, grilovacie korenie, kvapku oleja...premiešame a pridáme tofu nakrájané na kocky...možme nechať marinovať ja som nemala čas tak som išla hneď na vec :o) na panvici na troške oleja osmažíme červenú cibuľu s nakrájanou kápiou, nakrájanými zelerovými stopkami, tofu v marináde...ja som to tam dala všetko naraz...keď je tofu osmažené do zlatova primiešame scedenú ryžu a zliaty hrášok z konzervy...dochutíme prípadne dosolíme ja zvyknem dať trošku kurkumy na farbu :o) dobrú chuť... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Klasicky taliansky kolac od Louisy (Louisa´s Cake)POTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/02/klasicky-taliansky-kolac-od-louisy.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:125g masla,izbovej T 1 poh +2 PL krystaloveho cukru 3 vajicka (velkost L) 1 1/4 poh hladkej muky stipka soli 1 poh ricotty nastruhana kora z 1 citrona 1 PL prasku do peciva Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 28.3.2014, 23:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapečený hermelín v lístkovom cestePOTREBNÉ PRÍSADY Lístkové cesto, hermelín (na jednu porciu jeden), pór, kečup, žĺtok, mletá červ. paprika, 1 PL mlieka POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto vyvaľkáme. Bežné balenie vyjde na 4 porcie. Rodelíme ho na 4 štvorce. Potrieme kečupum, do stredu každého štvorca poukladáme pór, na to položíme hermelín, znovu pór a potrieme, resp. polejeme kečupom. Kraje cesta potrieme žĺtkom, ktorý sme vymiešali s mliekom a červ. paprikou. Proti sebe stojace rohy cesta spojíme. Vzniknú krásne batôžteky, ktoré potrieme žĺtkom a pečieme cca 15 min na 220 stupňoch. Po upečení nechať vychladnúť, aby sa hermelín príliš neroztiekol. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) andrea sečkarova (sveand) ID 44482 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Gnocchi s gorgonzolou a s orechamiPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g zemiaky,100 g hladka muka, 125 g gorgonzola,za hrst mlete vlasske orechy,2PL sladkej smotany, 1PL masla,sol POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvarime v supke, ocistime, pretlacime, pridame muku a stipku soli.Vymiesime cesto, tvarujeme gnocchi-halusky.Uvarime v osolenej vode 10 minut.Na masle pomaly rozpustame syr, ktory sme si nakrajali na malicke kocky,pridame smotanu.Do hotovej omacky dame gnocchi a na koniec zamiesame orechy. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.3.2014, 18:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Domáce kroketyPOTREBNÉ PRÍSADY 750 g zemiakov, 1 vajce, 25 g masla, 175 g hrubej múky, soľ, 2 vajcia na obaľovanie, strúhanka, olej na vyprážanie. POSTUP PRÍPRAVY V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a pretlačíme.K vychladnutým pridáme múku, soľ, maslo, vajce a vypracujeme cesto. Z misky, v ktorej sme si vypracovali cesto, sformujeme krokety, ktoré obalíme vajci a strúhanke. Krokety vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Paulína S. (paulinkarose) ID 218322 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 21.2.2014, 16:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
BRYNDZOVÉ HALUŠKYPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, múka, bryndza, slanina, soľ, smotana POSTUP PRÍPRAVY Budeme potrebovať kilo zemiakov, štvrť kila polohrubej múky, štvrť kila bryndze, téglik kyslej smotany a soľ. Očistené zemiaky nastrúhame na jemno. Keď nechceme strapačky, zemiaky nastrúhame strúhadlom na pyré. Pridáme štvrť kila polohrubej múky, lyžicu soli a riadne premiešame. Ak sú zemiaky suché, pridáme trochu vody. Sitkom na halušky alebo priamo z lopárika ich nahádžeme do hrnca s vriacou osolenou vodou a varíme asi 10 minút, až kým nevyplávajú na povrch. Uvarené halušky scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Deci vody z halušiek si odložíme a použijeme ju na zriedenie bryndze. Halušky dáme do misky a jemne ich omastíme výpekom zo slaninky alebo lyžicou oleja, aby sa nezlepili. Prerastenú slaninku nakrájame na kocky a opečieme na panvici pekne do zlatista. Bryndzu zmiešame so smotanou, pridáme deci vody z halušiek a riadne premiešame. Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 1700 kJ. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Chilli con TOFUPOTREBNÉ PRÍSADY biele tofu, soj.omacka, cibuľa, cesnak, červ . fazuľa v konzerve, kukurica, konzerva steriliz.paradajok, 1-2 PL rajc.pretlaku, oregano, chilli, mčk, soľ,cesnak POSTUP PRÍPRAVY Tofu som nakrajala na kococky, a pokvapkala asi 2 PL soj.omacky +mčk a nechala postat asi 30min.Potom som nakrajala cibulu na kococky, jemne ju oprazila na olej (ale len do bleda) prihodila som k cibulke kocky tofu a opražila ho do zlatohneda, potom som to poprasila cerv.paprikou a rychlo zaliala vodou. Pridala som k tomu konzervu rajcin (aj 2-3 susene rajciny, ale tie nemusite vobec pouzit -mala som ich len nacate, tak som ich chcela minut) 1-2 PL rajč.pretlaku, kukuricu a fazulu, roztlacene 2 strucky cesnaku,chilli a oregano. Ak tam pridáte fazuľu, už to dlho nevarte, aby sa nerozvarila...Na dochutenie mozete použiť aj lyzicu korenia chilli con carne.Nakoniec som omáčku trošku zahustila hl.mukou + voda. Ako prilohu som namiesto ryže zvolila dusene krupy na cibulke a paprike. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.488 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,149 ďalšie >> |