končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 333 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,34 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Plnená mäsová roláda s chrumkavou medovo-cesnakovou kôrkouPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme suroviny na roládu: 500 g mleté mäso,2 bielky a 1 žltko, 3 - 4 vajcia uvarené na tvrdo, 4 plátky sterilizovanej červenej kápie v oleji, 2 ML pažítka, 1 ML soľ, 1/2 ML mčk, 2 pečiva, 4 strúčiky cesnaku, 1/2 malej cibuľe....na zálievku: 3 PL med, 2 PL sójová omáčka, 2 strúčiky cesnaku, pár kvapiek oliv. olej, 1 ML cibuľová horčiča /alebo aj plnotučná kto akú má rád/ POSTUP PRÍPRAVY Skvelé jedlo, ktoré sa dá jesť tak za tepla ako za studena, ako človek má proste chuť....my si to zvykneme dať k zemiakovému šalátu s olivami :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov) Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 19.7.2010, 11:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Plnená pečená fašírkaPOTREBNÉ PRÍSADY 600-900g mletého mäsa, 1-2 vajcia, strúhanka 2-3 lyžice, soľ. korenie, cesnak, vegeta ,rasca, 1 sladká smotana, náplň do fašírky- párka/y/ja dávam obyčajnú-je hrubšia a najlepšia a vajíčka uvarené natvrdo. zemiaky+maslo+mlieko, rasca, soľ- na zemiakovú kašu. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme s rascou a soľou a urobíme kašu s mliekom a maslom. Fašírka- tento recept je tu vo viacerých variantoch,ale v tomto nie,,,tak vkladám pre inšpiráciu, je vcelku rýchly a chutný. Podľa mňa "tajomstvo" spočíva práve v sl.smotane:) Fašírka nie je tak suchá, a výhoda, je že je nevyprážaná a nestojíte pri sporáku:)) Takže mäso dáme do misky, ochutíme soľou, rascou, vegetou, korením a cesnakom, pridáme vajíčka, strúhanku, premiešame, nakoniec vlejeme sladkú smotanu a riadne premiešame,,,smotanu mäsko krásne "vypije". Potom si dáme vrstvu na vymastený pekáč, na to uložíme párku, vajíčka a prikryjeme to druhou vrstvou a vyformujeme na taký bochník. Podlejeme trochou vody, prikryjeme a pečieme asi 1 hodinu, potom odokryjeme a necháme pripiecť na vrchu ešte asi 15-20 min. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Marcela B. (MB) ID 6939 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 17.11.2011, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Ratatouille s mletym masom {vyborne s ryzou}POTREBNÉ PRÍSADY 0.6kg mleteho masa, 2 male cukiny, 1 baklazan, 1 cibula, 2 paradajky, 1 paprika -mozte aj dve ak mate mensie, 150ml paradajkoveho pretlaku, susena bazalka, oregano a tymian, olej, sol, syr-akykolvek mate radi, na posypanie...plesnive neviem ci su dobry napad:-/. POSTUP PRÍPRAVY Cibulu si nakrajame na vacsie kocky, osolime a udusime na troche oleja, pridame mlete maso a udusime. Ked nam masko zhnedne, pridame nakrajanu cukinu, baklazan, papriku a premiesame. Prikryte dusime 5 min. Medzitym si pripravime zalievku z paradajkoveho pretlaku do ktoreho dame este cca 60ml vody, susenu bazalku na stipku lyzicky a v takom istom mnozstve aj oregano a tymian. Mnozstvo soli si treba zvolit podla chuti. Ja solim len cibulku na zaciatku, samozrejme trosku viac ale to je vsetko. Pretrepeme zalievku a spolu s na kocky nakrajanymi paradajkami pridame k masku. premiesame a vsetko vylejeme do janskej misy. Zakryjeme foliou a pecieme 25min pri 180stupnoch. Po uplynuti 25min vyberieme. poukladame syr a dopecieme...je lepsie syr nedopekat do zlata, len ho nechat stiect. Podavame s ryzou. Mnaaaaaaaaaaam. \\r\\nTento recept robievam velmi rada, lebo obcas mi uz maso na stave alebo sote ani nejde krkom a toto je velmi chutne spestrenie:-) Moja polovicka najprv ani dobnut nechcela a nakoniec to dopadlo ze som si musela odlozit do krabicky, aby som mala na druhy den obed:-D OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) Monika H. (Monique2008) ID 209826 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 12.3.2013, 16:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Super fašírky z MKPOTREBNÉ PRÍSADY recept je od Lencyca z MK, ukladám si pre seba POSTUP PRÍPRAVY 500gr ml.masa,2 vajcia,1 kysla smotana,asi 5dkg struh.eidamu,1 postruh.cibula,cesnek,majoran,sol,korenie,struhanka na zahustenie-vsetko spolu zmiesas,urobis si fasirky,ak sa ti to bude lepit,este daj struhanku,potom to obalis v struhanke,vo vajicku,vyprazis,ulozis do zapekacej misy,podlejes ochutenou vodou-1l vody,3PL kecupu,3PL horcice,1 PL soj,omacky,sol,trocha vegety-podla chuti pridas,1PL susen.cesneku,fasirky do 3/4 zalejes,zakryjes,das do vyhriatej rury na 180 c piect-45minut,potom odokryjes,nechas asi 5min pripiect ,vypnes ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Martina G. (merykey) ID 87523 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 1.5.2013, 11:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
LasagnePOTREBNÉ PRÍSADY olej, stredná cibuľa, strúčik cesnaku, 1/2 kg pomletého mäsa, asi 150 g kečupu, 1 väčší paradajkový pretlak, môžu byť i 4 polievkové lyžice červeného vína, bazalka, soľ, peper, cestoviny Lasane (kupujem v Tescu) na bešamelovú omáčku: 50 g masla, 50 g múky, 600 ml mlieka, 125 g nastrúhaného syra Eidam POSTUP PRÍPRAVY v hrnci si speníme na oleji cibuľku, pridáme pomleté mäso a osmažíme do hneda, pridáme prelisovaný 1 cesnak, parad. pretlak, kečup, bazalku, soľ, peper a môže byť i víno. Dusíme 20-25 minút. Medzitým si nastrúhame 125 g syru Eidam (niekedy pomiešam všetky syry aké chladnička ponúkne). Urobím bešamelovú omáčku: 50 g masla roztopím a pridám 50 g hladkej múky, postupne pridávam 600 ml mlieka, neustále to treba miešať, variť asi 10 minút, potom pridať nastrúhaný syr a miešať kým sa syr nerozpustí. Vezmeme si plech a vrstíme takto: cestoviny omáčka mäso omáčka cestoviny Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov) Dana P. (pokemonka) ID 48024 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 2.11.2009, 21:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Plnená roláda z mletého mäsa.POTREBNÉ PRÍSADY Pomleté brav.mäsko,vajcia,stúhanka,soľ,korenie,majoránka,cibuľa,cesnak POSTUP PRÍPRAVY Do pomletého mäsa pridáme dve vajcia,pretlačný cesnak,pomletú alebo na jemnučko pokrájanú cibuľu,soľ,korenie,majoránku.Poriadne premiešame a začneme pridávať strúhanku.Musí nám vzniknúť hustejšia masa,ktorá sa nebude rozpadávať.Z masy si urobíme roládu do ktorej do prostriedku vložíme dve na tvrdo uvarené vajíčka.Vytvarujeme a môžme dať piecť.Pečie sa to v buď klasickým spôsom v pekáči pri 200°C,alebo ešte lepšie a chutnejšie to bude upečené vo fólii na pečenie. Roládu si môžte naplniť trebárs aj šunkou a syrom,alebo kyslou uhorkou.Podávame so zemiakovou kašou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Jana C. (Naja) ID 3566 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 8.5.2010, 8:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Plnená paprika s knedľouPOTREBNÉ PRÍSADY 500g mletého mäsa, 1 cibuľa, 2x po 250 ml paradajkovej šťavy, 120g guľatej ryže, soľ, cukor, korenie, bobkový list, olej, 1 vajce, hladká múka, papriky.............knedľa POSTUP PRÍPRAVY Začneme tým, že si preberieme a premyjeme ryžu, potom pomelieme mäso a vyčistíme papriky. Kým si poradíme s mäsom a paprikou ryža bude suchá a môžme ju ďalej spracovať. Na oleji popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, po chvíľke pridáme ryžu a popražíme spolu. Potom zalejeme horúcou vodou, zarovno s ryžou, prikryjeme, stiahneme plameň a uvaríme ju do polomäkka. Necháme ju vychladiť. Medzitým si môžme prichystať kvások na knedľu, pokiaľ sa rozhodneme pre domácu. Stíhame aj zamiesiť cesto a dať kysnúť. Do hrnca nalejeme asi 1 1/2 l vody a vylejeme do nej aj paradajkové šťavy, jemne osolíme, pridáme cukor a bobkový list. Keď máme ryžu vychladenú , pridáme ju k pomletému mäsu, posolíme pokoreníme, pridáme aj 3 PL paradajkovej šťavy a premiešame. Touto masou naplníme papriky, po okraj a vložíme do múky, aby pri varení nevypadávala plnka. Vložíme naplnemé papriky do paradajkovej vody a varíme asi 30 minút. Do masy, ktorá nám zvýšila, dáme vajíčko, zahustíme múkou, vytvarujeme guľky, obalíme v múke vložíme do hrnca k paprikám. Guľky varíme menej ako naplnené papriky. Medzitým nám vykyslo cesto na knedľu, vyberieme ho na dosku, rozdelíme na niekoľko častí a každú dáme pariť na 20 minút. Ja som robila z kila múky, mala som tri rovnaké knedle a zo jednej časti som urobila buchty miesto nedeľného zákusku. Tie sa parili 10 minút. Uvarené guľky vyberiema do misy a neskôr aj papriky. Z oleja a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme paradajkovou šťavou, v ktorej sa varili papriky , dobre rozmiešame a vlejeme do hrnca. Ak by sa náhodou vytvorili z múky hrčky, vlejeme cez sitko. Paradajkovú omáčku dochutíme, prevaríme a podávame s knedľou, ktrorú sme parili počas varenia plnenej papriky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 7.12.2010, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Chili beans - mexické maso s fazuľouPOTREBNÉ PRÍSADY * 500g ml.maso /hov+brav/ * 1 veľká cibuľa * 1 stredná mrkva *2 konzervy červenej fazule v slanom náleve * 2 rajč.pretlaky /á 120g/ * 1/2 pohára kečup * 1 sušená chili paprička * 1 PL červ.paprika * soľ * vegeta * chili omáčka * 1 PL petrž.vňať * 2 strúčiky cesnaku * 1 lečo /3 dcl/ * 1 kopcovitá ML solamyl * POSTUP PRÍPRAVY - úžasná jemne sladko pikantná chuť z mexickej kuchyne OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 4.1.2022, 17:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Moje chilli con carne (u nás mimoriadne obľúbené jedlo :-))POTREBNÉ PRÍSADY 500-750g mletého hovädzieho (alebo zmes hovädzie+bravčové), 1 väčšia cibuľa, olivový alebo slnečnicový olej, sušená chilli paprička (alebo aj 2-3, resp. kto koľko zvláda :-)), 1 krabička rajčinového pyré (500g, predáva sa v tetrapacku, značky sú rôzne), 2 konzervy červených fazúľ (ja pouzvam zn. Iska, La Doria alebo Giana), 1 konzerva kukurice (staci obycajna, aj Tesco), 2 pol. lyžice kremžskej horčice, cca 5 pol. lyžíc kečupu, MČK, solčanka alebo vegeta, 5 strúčikov cesnaku, sušená alebo aj čerstvá bazalka (na toto množstvo cca kávová lyžička sušenej, čerstvej od oka). Príloha: originál tortilla z kukuričnej múky, poprípade arabský chlieb, alebo výborné je to aj s lokšami :-). Strúhaný syr a kyslá smotana. POSTUP PRÍPRAVY Na olej dáme nakrájanú cibuľu, trocha osmažíme, pridáme mleté mäso a papričky a opekáme, kým nezbelie (miešame stále, aby sa mäso rozdrobilo, nesmú ostať hrudky), potom podlejeme vodou a dusíme do mäkka (podlievame vodou podľa potreby). Prilejeme pyré, vodu podľa potreby (celá konzistencia jedla má byť polohustá, nesmie to byť riedke), pridáme horčicu, kečup, prelisovaný cesnak, precedené a prepláchnuté fazule a precedenú a prepláchnutú kukuricu. Celé to ppremiešame a necháme len zovrieť, nevaríme už, lebo sa fazule rozpadnú. Konzistencia jedla má byť polohustá, nesmie to byť riedke. Odstavíme, okoreníme MČK, vegetou a bazalkou, ak treba, osolíme. Na tanier dáme tortillu/lokšu, na polovicu dáme masu, lyžicu kyslej smotany, posypeme postrúhaným syrom, priklopíme. Ak máme arabský chlieb, rozrežeme, dovnútra naplníme rovnakým postupom. Na záver môžeme dať trocha prehriať do mikrovlnky, aby aj sa tortilla/placka/arab. chlieb tiež trocha prehriali, samozrejme, smotanu vtedy dávajte až po vybratí z MV (ale ak máme čerstvo uvarené, ani netreba prehrievat). Dá sa to samozrejme podávať aj s klasickým chlebom á la guláš. Môj muž toto miluje a je schopný jesť to aj viac dní po sebe (z tej dávky to aj tak vyjde :-), je toho plný väčší hrniec). Už som to varila aj pre kamošov a najmä chlapi sa nevedeli dojesť ,-). Kto chce menšie množstvo, stačí pol kila mäsa, jedna konzerva fazúľ, malá konzerva kukurice, poprípade menej cesnaku, ostatné zostáva (a dajte samozrejme menej vody, aby to nebolo riedke). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Adriana L. (kikina) ID 231 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 25.11.2013, 17:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Koložvárska kapustaPOTREBNÉ PRÍSADY - mleté bravčové mäso (ja dávam krkovičku) - kyslá kapusta - ryža - kyslá smotana - vajce - tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY V jednom hrnci si dáme si udusiť kyslú kapustu, v druhom udusíme ryžu a v treťom na cibuľke udusíme mleté mäso. Do mäsa použijeme všetky korenia, ktoré uznáte za vhodné -ja dávam mletú rascu, majoránku a mletú sladkú papriku. Keď sú všetky suroviny udusené, pripravíme si jenskú misu, trochu ju pomastíme a začneme vrstviť. Na spodok dáme kyslú kapustu ( ja ju veľmi zo štavy nežmýkam, aby bola koložvárska šťavnatejšia, na ňu dáme vrstvu mletého mäsa a na povrch udusenú ryžu. Zakryjeme to ďalšou vrstvou kapusty a potrieme povrch kyslou smotanou. Opäť zopakujem všetky vrstvy a nakoniec na vrchnú kapustu natrieme smotanu, v ktorej sme rozmiešali vajíčko a posypeme nastrúhaným syrom. Povrch polejeme trochu olejom. Dáme do rúry a do zlatista upečieme. Podávame s uvarenými zemiakmi. DOBRÚ CHUŤ !!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Soňa H. (pepi) ID 9240 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 24.8.2010, 10:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 333 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,34 ďalšie >> |