Anna L. (anka29) ID 111855 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov)
Plnená mäsová roláda s chrumkavou medovo-cesnakovou kôrkou
[ recept č. 29444 zo dňa 15.7.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Potrebujeme suroviny na roládu: 500 g mleté mäso,2 bielky a 1 žltko, 3 - 4 vajcia uvarené na tvrdo, 4 plátky sterilizovanej červenej kápie v oleji, 2 ML pažítka, 1 ML soľ, 1/2 ML mčk, 2 pečiva, 4 strúčiky cesnaku, 1/2 malej cibuľe....na zálievku: 3 PL med, 2 PL sójová omáčka, 2 strúčiky cesnaku, pár kvapiek oliv. olej, 1 ML cibuľová horčiča /alebo aj plnotučná kto akú má rád/
POSTUP PRÍPRAVY
Skvelé jedlo, ktoré sa dá jesť tak za tepla ako za studena, ako človek má proste chuť....my si to zvykneme dať k zemiakovému šalátu s olivami :o)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
...zmiešame všetky úvedané suroviny - t.j. mleté mäsko, nakrájana na maličke kúsky, prelisovaný cesnak, 2 bielka a 1 žltok, soľ, mčk, namočené pečivá v teplej vode /nadbytočnú vodu vytlačime/, na kocičky nakrájanú kápiu |
![]() |
..ja som dala toľko kápie, pre lepšie info... |
![]() |
...odtrhneme si alobal cca 40 cm viď ú, poriadne alobal olejom naolejujeme....položíme nan mixovanú masovú zmes a poriadne ju na celu časť roztlačíme prstami a do stedu a položíme uvarené vajíčka, jasom dala tri a vnútrajšom medzier medzi vájičkom som vyplnila mäsovou hmotou...kto chce môže dať vajíčka vedľa seba....kto ako má rad... |
![]() |
...spodnou časťou alobalu preklopíme zmes na vajíčka...a alobal odklopíme... |
![]() |
...ako vidno odklopený alobal...a druhú stranú urobíme obdobne... |
![]() |
...pekne stočená roládka :o)) |
![]() |
...roládku ešte raz sa poriadne naolejujeme, zabalíme do alobalu a konce stočíme smerom hore aby nám výpek ostal v alobale, budeme ho potrebovať na potretie okrem medovej zálievky...vložíme do pekáča a podlejeme cca 3 dcl vody...pečtieme pri 2OO stupanoch cca 30 a potom alobal odklopíme, tak aby nám výpek sa nevylial do pekáča |
![]() |
...pripravíme zálievku a poriadne premiešame a potierame roládku niekoľkokrát v kombináciu s výpekom...teda do chrumkavá pečieme ďalších 30 minút |
![]() |
..krásne chrumkavá a do zlata upečená roládka... |
![]() |
..iný pohľad.... |
![]() |
..takto vyzerá v reze...a hotovo.... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (18.7.2010, 13:02) |
Anka, roládku som dnes piekla k nedeľnému obedíku - úúúplne super a tá korka je na nej fantastickáááá http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=718323 Ďakujem krásne za skvelú chutnučkú inšpiráciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (19.7.2010, 11:48) |
teším sa ešte viac, že chutil tak ako nám.... a ktomu ešte krásne naservirovanéééé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.7.2010, 19:39) |
môže to byť lahôdka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (17.7.2010, 9:16) |
...Ivetka to veru aj bola a akáááá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (16.7.2010, 14:26) |
zaradujem do repertoara a ocenujem hlavne to, ze pecieme a nevyprazame no a tie prisady rucia za uspech no a samozrejme aj matka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (17.7.2010, 9:16) |
...tak to sa teším....treba odskúšať, výhodou je aj to že sa to dá papať tak studená ako aj teplo....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (16.7.2010, 14:09) |
fasirku takto peciem aj ja, ale nebabrem sa s balenim do alobalu, leto to proste vytlapkam na pozadovany tvar a dam piect A nedavam tam kapiu, ale vyskusam aj tuto verziu s tvojim postupom a uvidim, co mi bude do buducnosti lahsie. A ta zalievka moze byt zaujimava  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (17.7.2010, 9:20) |
...Zuzka ja túto verziu robím ešte tiež v podobnej verzii, len rozdiel je v tom že pol vajíčka obalím masovou hmotou...urobím take maxikopky a nechám piecť do zlatista bez zálievky...ale teraz sme mali chuť na niečo neobvyklé a nasladlé...mnamko ..skús vyskúsať či bude chutiť |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (upravené 16.7.2010, 6:18) |
túto roládu máme i my radi, niekedy to robievam i ako klasické plnené fašírky /to zasa miluje naša Lucka - ja osobne to mám radšej takto, lebo to je šikovnejšie a nemusím sa babrať s každou fašírkou zvlášť ale tú medovú korku vyskúšam, to nepoznám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (16.7.2010, 10:05) |
tak teraz si to Maťka úplne vystihla, v tejto horúčave sa hrajkať s každou fašírkou zvlásť sa mi vôbec vôbec nechcelo...to radšej ...odporúčam chutí znamenito pre tých ktorý majú radi medik... ![[A]](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/17.gif) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |