. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 720 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,72 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Roztrhané mäsko



POTREBNÉ PRÍSADY

mäso vhodné na pečenie (bravčove,hovädzie,jahňacie,kuracie...)

POSTUP PRÍPRAVY

Večer pred pečením si urobíme marinadu .Ja som robila z coca-coly,korenia,kečupu,horčice,sojovej omačky a cesnaku.Ale samozrejme si možete urobit podla seba.Umyte mäsko(cely kus) naložime do misy s marinadou a dame na noc do chladničky.Tej marinady by malo byt tak 2 dcl a viac aby sa mäsko v rure nevysušilo.Pečieme pomaly na 160-170 st take 3 hodinky alebo dlhšie (záleží na mäse) aby masko bolo mäkkučke. Ked je hotové,vyberieme ho na tanier a vydličkami roztrhame na vlaknité kusky.Počas pečenia davajte pozor ,aby vam všetka štava nevyvrela, lebo ju budeme potrebovat ,tak priebežne podlievajte podla potreby.Roztrhane masko vratime do pekača a premiešame so štavou. Nemalo by to byt suché,tak si to ustrážte. Taketo masko je velmi dobre, ked niekam cestujete , alebo na piknik,šupnut do žemle,trochu šalatika,kečup alebo majonezu a bašta je na svete.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 9.9.2010, 9:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

FANTASTICKÁ PANENKA PODĽA MICHAELA DOUGLASA



POTREBNÉ PRÍSADY

Inšpiroval ma receptík z nejakého českého staršieho časopisu , zabudla som naň a dnes som si ho pripomenula - úžasný!!! Trošku som si ho prispôsobila:-) Potrebujeme jeden kus bravčovej panenky, vajce, čaj.lyžičku solamylu, pór, 2 farebné papriky, jednu väčšiu mrkvu alebo 2 menšie, 5 - 6 čerstvých šampiňónov, 0,5 dcl sójovej omáčky, 0,5 dcl vermouthu alebo červeného vína, ktorému pomôžeme čaj. lyž. práškového cukru:o) a keď nie je vínko nevadí,použite len práškový cukor:o), 2 chilli papričky al. chilli korenie, olej, soľ - ak treba.

POSTUP PRÍPRAVY

Panenku si nakrájame na tenké rezance a zalejeme jedným vajíčkom, v ktorom sme rozmiešali solamyl. Na troche horúceho oleja dôkladne orestujeme. Mäsko vyberieme (uchovávame v teple). Do panvice pridáme nakrájanú zeleninu: na hrubšie pór, za 3 minútky šampiňóny, za ďalšie 3 minútky papriku nakrájanú na cca 2 x 2 cm štvorčeky a na kolieska nakrájanú mrkvu. Po krátkom restovaní pridáme naspäť mäsko, sójovku s vínkom, keď nemáme vínko,tak aj bez:-) pridáme čaj. lyžičku práškového cukru a sexi chilli papričky bez semienok, al. štipku chilli korenia. Chvíľu miešame a odstavíme. Zelenina nesmie byť rozvarená. Určite super príloha ryža, hranolčeky alebo bagetka. Ja som mala bez, lebo to bola večera a rada by som do plaviek :-))). Je to výýýborné , veľmi rýchle a sexi, čo by sme čakali od Douglasa, že?

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Miroslava B. (mbroska) ID 49837 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 10.4.2013, 8:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pečená krkovička



POTREBNÉ PRÍSADY

Krkovičku s kosťou,veľa cesnaku,cibule,korenia,soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Chcela som sa pozrieť,ako pečiete mäsko vy,ale takúto klasicu som tu nenašla.(možno som slepá:)Tak som aspoň napísala,ako pečiem ja,možno niekomu pomôžem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 1.11.2011, 22:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Šťavnaté rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

0.5kg kare, vajíčka, strúhanka,horčica,kečup, maslo, olej, vegeta, čierne mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Karé si nakrájame na rezne, ktoré osolíme a vyklepeme. Vklepeme do nich strúhanku a obalíme vo vajíčku a prudko osmažíme na oleji. Poukladáme kolmo vedľa seba do janskeho skla a zalejeme zmesou./ 2dcl horúcej vody, 1PL horčice, 1PL kečupu, 1PL masla, 1PL oleja. 1KL vegety a 1KL č. korenia/ A pečieme zakryté na 220 stupňoch pol hodinku. Podáveme so zemiakovou kašou alebo ryžou. DOBRÚ CHUŤ!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Jana J. (yoko) ID 1343 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 11.4.2010, 13:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pečené údené koleno



POTREBNÉ PRÍSADY

Našla som receptík pečené koleno na pive,alebo na kapuste a to môj drahý odmietol.Nemá rád troška iné jedlá.Tak som urobila,ako som uznala za vhodné.Až sa zalizoval.Teda aj ja:)Takže potrebujeme:Údené koleno,celé č.korenie asi 10 guličiek,celé nové korenie 3-4guličky,3-4bobkové listy,cibuľu,cesnak(celú hlavičku) a k hotovému už len chlebík,chren,horčicu a samozr.baranie rohy

POSTUP PRÍPRAVY

Kolienko som najskôr v horúcej vode dobre vyumývala,dala s korením a bobkovým listom variť do tlakového hrnca.Zabudla som naň,tak som ho varila asi 1a1/2hodinky.A dobre som urobila.Vytiahla som ho už vykostené:)Dala na pekáč,trošku podliala vývarom,trošku narezala kožu,pridala na kolieska nakrájanú cibuľu a cesnak.Celú hlavičku,nelúpanú,len zrezaný zvršok(špičky).Po upečení strúčik vybehne zo šupky aj sám.Rúru som mala vyhriatu na najvyššiu teplotu.Zapekala som 20-30minút.Občas som mäsko poliala výpekom.Nemohli sme sa už dočkať,lebo kolienko rozvoniavalo po celej bytovke:)Bolo výborné!!!Odporúčam..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 8.10.2016, 20:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Plnená bravčová panenka v orechovo-petržlenovej kruste s omáčkou zo zeleného korenia



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 500 g bravčovej panenky, 1,5 balenia hravé syrové nite /korbáčiky/, pár pásikov slaninky, 2 PL mleté orechy, 2 PL petržlenovej vňate a trocha oliv. oleja, na obalenie alobal Omáčka zo zeleného korenia: 1/2 bal. zeleného korania, 250 ml šľahačková smotana 33%, 100 - 150 ml mlieko, 1 ML soli, 1ML solamylu a trocha vody , 1/2 ML cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

..absolútne delikátne jedlo s výbornou korenistou omáčkou, pre milovníkov dobrého jedla ...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 8.11.2011, 14:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Chatárska pochutka -recept mojho manžela



POTREBNÉ PRÍSADY

xx

POSTUP PRÍPRAVY

xx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

Tatiana U. (tanaa) ID 166427 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 29.12.2012, 10:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Domáca šunka - trošku inak



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg bravčového pliecka, 20 g rýchlosoľ, 1 čl soľ, 1 čl kryštál. cukor, 1,5 dcl vlažná voda

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko odblaníme, a odvážime 1,5 kg. Nakrájame na kocky tak 1x1 cm. Vo vode rozpustíme soli a cukor. Po úplnom rozpustení vmasírujeme do mäska až tekutina zostane úplne v mäsku. Masírujeme. Dáme do chladničky na 24-48 hod a 2x denne premiesime.
Zmes vtláčame do formy, aby neboli fugy medzi kúskami.
A teraz to hlavné: nemám vysoký hrniec, aby som mohla šunku variť, tak som ju dala do rúry na teplovzdušnú (len zadný ventilátor) a teplotu som nastavila na 80 C. Od rozohriatia za 2,5 hod som rúru vypla. Šunka musí úplne vychladnúť (tak 3 hoďky), potom ju môžeme otvoriť.
Je šťavnatá, krehká, voňavá, ružová, dá sa krájať na tenúčko.
A to hlavné: je bez Éčiek a iných chemikálii a má skoro 100% mäska !!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Lenka F. (lienkaf) ID 13213 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 28.10.2012, 10:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pikantne prirodne rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

5-6 bravcovych reznov * 1 vacsia cibula,3 strucky cesnaku, chilli papricka (vacsia), 3 zavarane uhorky * sol, peps,sladka a stiplava paprika mleta, worchestrova omacka * 500 - 700 ml vyvaru (karpatsky) * muka na obalenie * priloha ryza

POSTUP PRÍPRAVY

vid foto

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 14.4.2012, 23:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

*♥*Šťavnaté karé zapekané s cukinou a nivou*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové karé vykostené, mčk, grilovacie korenie, gyros, 3 vajcia, trocha mlieka, strúhanka, 2 cibule, 3 - 4 strúčiky cesnaku, olej, kúsok oravskej slaniny, 1 - 2 menšie cukiny, 80 - 100 g nivy, 50 g eidamu, 500 ml vývaru, 1 PL masla, 100 ml šľahačkovej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Karé pokrájame na rezne a bežne vyklepeme. Osolíme len zľahka, posypeme mčk a grilovacím korením. Potom vkladáme do sáčka so strúhankou a strúhanku vklepeme do rezňov. Ponoríme do vajec rozšľahaných s mliekom, necháme stiecť prebytočné vajco a položíme do panvice s rozohriatym olejom, opražíme z oboch strán. Do pekáča dáme asi 2 PL oleja, na pásiky pokrájanú slaninu a časť naplátkovanej cibule.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 18.11.2011, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 720 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,72 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu