. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > OMÁČKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 152 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,16 ďalšie >>

OMÁČKY

paradajková omáčka/pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg-rajčiny 300g-cesnak 50g-soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som si rajčiny olúpala a potom všetko spolu pomlela na mäsovom mlynčeku(dá sa aj ponorným mixérom)\r\na už len naplniť poháre a uskladniť. Omáčka sa NEVARÍ!!!!!!!!\r\nJe to všetko za studena .Je lepšie nechať dva týždne postáť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Blanka V. (JASI) ID 22856 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.9.2016, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Brokolicová omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

brokolica, cesnak, bujón, smotana, múka alebo škrobová múčka

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu uvaríme v osolenej vode.
Pripravíme si bujón, pridáme uvarenú brokolicu a pretlačený cesnak.
Potom rozmixujeme, necháme zovrieť a pridáme smotanu zmiešanú s trochou múky alebo škrobovej múčky. Za stáleho miešania prevaríme.

Ideálna omáčka k cestovinám.

Tip: Na cestoviny postrúhame syr Niva, prelejeme omáčkou, dozdobíme kúskom petržlena alebo inou zeleninkou, príp. syrom a môžeme podávať. ;)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Peťka B. (Korinna) ID 45364 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.2.2012, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Chilli omacka s cesnakom a zazvorom



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/11/chilli-omacka-s-cesnakom-zazvorom.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:100g cervenych chilli papriciek,nakrajane na mensie kusky
2 struciky cesnaku,ocistene
10cm kusok cersveho zazvoru (50g),ocisteneho a nakrajaneho
1CL morskej soli
4CL slnecnicoveho oleja
2CL cukru
stava z 1 limetky
Postup:Vsetky ingrediencie si dame misky a pomocou mixera rozmixujeme do hladka.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.11.2015, 23:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Boloňská omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

Mleté mäso ( hovädzie-bravčové) Kečup Paradajkový pretlak Oregano Rozmarín Vegeta Olej Zeler Mrkva Červené víno ( môže,nemusí) Voda

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme olej na ktorom osmahneme mleté mäso,väčšie kúsky porozbíjame vareškou...Podlejeme vodou a dusíme cca 30 minút...
Nastrúhame na trcku tak 3-4 mrkvy a 1/4 buľvového zeleru...( ja si to uľahčujem a pomixujem mrkvu aj zeler v mixéri)
Túto zmes pridáme k udusenému mäsku a pridáme aj rozmarín a oregano ( nie moc ešte sa bude dochucovať nakonci) a prilejeme ešte trochu vody...necháme podusiť ďaľšiu polhodinku...
Sem tam premiešať
Potom pridať paradajkový pretlak a kečup,trochu podusiť a pridať vegetu podľa chuti, rozmarín, oregano,soľ...
Skúsiť mäso či je mäkké, ak nie ešte podusiť...
Ak je moc vody nechať odpariť vodu a doliať červené víno a ešte 10 minút povariť...
Odstaviť zo sporáka...

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Petra H. (Ciaobellka) ID 314389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.8.2015, 7:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Talianska paradajková omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

60-70 g zeleru, malá cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 3 PL olivového oleja, pretlak alebo rajčiny, bazalka a oregano, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je z knihy Medzinárodná kuchárka, kde sa nazýva Klasická talianska rajčinová omáčka.
Je to rýchla (15 min.) letná omáčka na špagety alebo iné cestovinky.
Je skvelá aj na dovolenku, zasterilizovať do pohára.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Eva S. (kao) ID 1893 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 10.7.2012, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Omáčka pre deti aj dospelých



POTREBNÉ PRÍSADY

1malá cuketka, 1 stredne velká mrkva, 3 trojuholníkové syry, trocha mlieka,trocha masla, 1 cibulka, sol, mletá čer.paprika, čierne korenie / deťom radšej nie/ strúhadlo,panvica....ale to už asi viete

POSTUP PRÍPRAVY

cuketu očistíme, vydlabeme, nastrúhame na hrubom strúhadle. Mrkvu tak isto nastrúhame. Cibulu si nakrájame na drobno. Na masle si opražíme cibulku pridáme ostatnú zeleninku okoreníme osolíme, pridáme trocha vody len tak aby nám všetko zakrylo a podusíme domäkka. Potom pridáme syry, samozrejme bez obalu hi hi a miešame pokial sa nerozpustia. Potom už len pridáme mlieko podla toho akú chceme mať hustú omáčku prevaríme a hotovo.Naša malá to drvila odušu.Tak prajem dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alexandra A. (bambulka 2) ID 11953 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.1.2008, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Kôprova omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

Zelený kôpor (podľa chuti, do 2 PL) 12% smotana na varenie citrónová šťava mlieko ¼ z 100 g masla v kocke polohrubá múka (na zahustenie)

POSTUP PRÍPRAVY

Spravíme si zápražku (rozpustíme maslo, po prípade s olejom + 1 PL polohrubej múky.
Dáme speniť na maslo)
Za stáleho miešania zalejeme smotanou. Miešame.
Keď zovrie nasypeme menšiu hrstku nasekaného kôpra. Osolíme. Ochutíme citrónovou šťavou. Po prípade zahustíme.

Najlepšia je s hovädzím mäsom a knedľou.
Hovädzie mäso si vyvaríme v polievke a vyberieme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lenka J. (ladybirdka) ID 6432 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 31.7.2010, 21:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

ŠPAGETY S PAPRIKOVO-ŠAMPIONOVOU OMAČKOU



POTREBNÉ PRÍSADY

350 g šampionov (keď nemate čerstvé možu byť aj v konzerve) štrvť masla, 2 červené papriky,2 lyžice hladkej múky,2,5 dlc vývaru zeleninového,1 lyžičku mletej papriky,1 lyžicku majoránu,1 lyžičku provensálskych byliniek ,200 ml sladkej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Šampiony pokrájame na plátky,opražíme na masle.Papriku očistíme a pokrájame na na úzke pásiky,pridáme k šampiónom a necháme dusiť,na zdusené posypeme hladkou múkou,a zriedime vývarom a necháme ešte variť za stáleho miešania 5-8 minút.Omáčku ochutíme koreninami a bylinkami a zriedime ju smotanou,a necháme zovrieť a vypneme.Hotové podavame k špagetám,alebo hocijakim cestovinám.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

zuzana g. (gozurka) ID 28918 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.6.2015, 21:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Omacka zo zltej fazulky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibula, zlta fazulka, mleta cervena paprika, smotana, troska mlieka a muky, kopor

POSTUP PRÍPRAVY

recept asi poznate....ak nie kuk dolu na postup ako tuto omacku robim ja......

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.5.2009, 12:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Omáčka na cestoviny s olivami a mäskom



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny(akékoľvek) , cibuľa(jedna stredne veľká alebo veľká), olej, olivy bez kôstky, paradajkový pretlak, kuracie mäso(najlepšie prsia) smotana( sladká ,šľahačková) vegeta( umňa boduje Harmónia chuti od Maggi) soľ, oregano, majorán,cesnak(môže ale nemusí byť, a ja občas použijem aj sušený mletý kupovaný) voda.

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si udusíme na oleji cibuľku do penista, neskôr pridáme kuracie mäso pokrájané na menšie kocky.
Necháme opiecť a potom pridáme paradajkový pretlak(množstvo podľa chuti,ja dávam dve menšie plechovky).Olivy pokrájané na koliecka môžete pridaťako prvé na mäso a trochu podusiť nech pustia chuť.
Dolejeme vodou podľa toho, koľko šťavy chceme mať.
Dochutíme vegetou, soľou a oreganom(toho nie veľa,iba tak akurát) cesnak(buď trochu rozdrveného alebo štipku sušeného mletéhp)a neskôr ku koncu trochu štipku majoránu.
Toto všetko dusíme pod pokrievkou cca 10-20 minut(podľa toho,aké je mäsko mäkké).
Medzitým si uvaríme cestoviny,ja ktomu varím najčastejšie vrtuľky alebo mušle.
Keď je mäsko už mäkké,pridáme nakoniec sladkú smotanu,množstvo podľa chuti prípadne podľa toho,koľko omáčky chceme aby bolo.Keď sa vám zdá,že má omáčka príliš výraznú chuť, zjemníte to vliatím celej smotany.ja dávam vždy aj viac vody aj viac smotany,lebo viem,že omáčka sa unás vždy rýchlo minie :) Keď je mäso mäkké, podávame buď ako kalsickú omáčku na cestoviny alebo halušky, alebo môžeme aj zapiecť na chvílu v trúbe spolu s cestovinami a na vrchu nasypaným postrúhaným syrom!
Tak dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.1.2013, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 152 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,16 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu