končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,16 ďalšie >> |
OMÁČKY |
paradajková omáčka/pomazánkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg-rajčiny 300g-cesnak 50g-soľ POSTUP PRÍPRAVY Ja som si rajčiny olúpala a potom všetko spolu pomlela na mäsovom mlynčeku(dá sa aj ponorným mixérom)\r\na už len naplniť poháre a uskladniť. Omáčka sa NEVARÍ!!!!!!!!\r\nJe to všetko za studena .Je lepšie nechať dva týždne postáť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Blanka V. (JASI) ID 22856 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.9.2016, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Brokolicová omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY brokolica, cesnak, bujón, smotana, múka alebo škrobová múčka POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu uvaríme v osolenej vode. Pripravíme si bujón, pridáme uvarenú brokolicu a pretlačený cesnak. Potom rozmixujeme, necháme zovrieť a pridáme smotanu zmiešanú s trochou múky alebo škrobovej múčky. Za stáleho miešania prevaríme. Ideálna omáčka k cestovinám. Tip: Na cestoviny postrúhame syr Niva, prelejeme omáčkou, dozdobíme kúskom petržlena alebo inou zeleninkou, príp. syrom a môžeme podávať. ;) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Peťka B. (Korinna) ID 45364 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 4.2.2012, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Chilli omacka s cesnakom a zazvoromPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/11/chilli-omacka-s-cesnakom-zazvorom.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:100g cervenych chilli papriciek,nakrajane na mensie kusky 2 struciky cesnaku,ocistene 10cm kusok cersveho zazvoru (50g),ocisteneho a nakrajaneho 1CL morskej soli 4CL slnecnicoveho oleja 2CL cukru stava z 1 limetky Postup:Vsetky ingrediencie si dame misky a pomocou mixera rozmixujeme do hladka. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 22.11.2015, 23:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Boloňská omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY Mleté mäso ( hovädzie-bravčové) Kečup Paradajkový pretlak Oregano Rozmarín Vegeta Olej Zeler Mrkva Červené víno ( môže,nemusí) Voda POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme olej na ktorom osmahneme mleté mäso,väčšie kúsky porozbíjame vareškou...Podlejeme vodou a dusíme cca 30 minút... Nastrúhame na trcku tak 3-4 mrkvy a 1/4 buľvového zeleru...( ja si to uľahčujem a pomixujem mrkvu aj zeler v mixéri) Túto zmes pridáme k udusenému mäsku a pridáme aj rozmarín a oregano ( nie moc ešte sa bude dochucovať nakonci) a prilejeme ešte trochu vody...necháme podusiť ďaľšiu polhodinku... Sem tam premiešať Potom pridať paradajkový pretlak a kečup,trochu podusiť a pridať vegetu podľa chuti, rozmarín, oregano,soľ... Skúsiť mäso či je mäkké, ak nie ešte podusiť... Ak je moc vody nechať odpariť vodu a doliať červené víno a ešte 10 minút povariť... Odstaviť zo sporáka... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Petra H. (Ciaobellka) ID 314389 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.8.2015, 7:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Talianska paradajková omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 60-70 g zeleru, malá cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 3 PL olivového oleja, pretlak alebo rajčiny, bazalka a oregano, soľ POSTUP PRÍPRAVY Recept je z knihy Medzinárodná kuchárka, kde sa nazýva Klasická talianska rajčinová omáčka. Je to rýchla (15 min.) letná omáčka na špagety alebo iné cestovinky. Je skvelá aj na dovolenku, zasterilizovať do pohára. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Eva S. (kao) ID 1893 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 10.7.2012, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Omáčka pre deti aj dospelýchPOTREBNÉ PRÍSADY 1malá cuketka, 1 stredne velká mrkva, 3 trojuholníkové syry, trocha mlieka,trocha masla, 1 cibulka, sol, mletá čer.paprika, čierne korenie / deťom radšej nie/ strúhadlo,panvica....ale to už asi viete POSTUP PRÍPRAVY cuketu očistíme, vydlabeme, nastrúhame na hrubom strúhadle. Mrkvu tak isto nastrúhame. Cibulu si nakrájame na drobno. Na masle si opražíme cibulku pridáme ostatnú zeleninku okoreníme osolíme, pridáme trocha vody len tak aby nám všetko zakrylo a podusíme domäkka. Potom pridáme syry, samozrejme bez obalu hi hi a miešame pokial sa nerozpustia. Potom už len pridáme mlieko podla toho akú chceme mať hustú omáčku prevaríme a hotovo.Naša malá to drvila odušu.Tak prajem dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Alexandra A. (bambulka 2) ID 11953 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 12.1.2008, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Kôprova omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY Zelený kôpor (podľa chuti, do 2 PL) 12% smotana na varenie citrónová šťava mlieko ¼ z 100 g masla v kocke polohrubá múka (na zahustenie) POSTUP PRÍPRAVY Spravíme si zápražku (rozpustíme maslo, po prípade s olejom + 1 PL polohrubej múky. Dáme speniť na maslo) Za stáleho miešania zalejeme smotanou. Miešame. Keď zovrie nasypeme menšiu hrstku nasekaného kôpra. Osolíme. Ochutíme citrónovou šťavou. Po prípade zahustíme. Najlepšia je s hovädzím mäsom a knedľou. Hovädzie mäso si vyvaríme v polievke a vyberieme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lenka J. (ladybirdka) ID 6432 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 31.7.2010, 21:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
ŠPAGETY S PAPRIKOVO-ŠAMPIONOVOU OMAČKOUPOTREBNÉ PRÍSADY 350 g šampionov (keď nemate čerstvé možu byť aj v konzerve) štrvť masla, 2 červené papriky,2 lyžice hladkej múky,2,5 dlc vývaru zeleninového,1 lyžičku mletej papriky,1 lyžicku majoránu,1 lyžičku provensálskych byliniek ,200 ml sladkej smotany POSTUP PRÍPRAVY Šampiony pokrájame na plátky,opražíme na masle.Papriku očistíme a pokrájame na na úzke pásiky,pridáme k šampiónom a necháme dusiť,na zdusené posypeme hladkou múkou,a zriedime vývarom a necháme ešte variť za stáleho miešania 5-8 minút.Omáčku ochutíme koreninami a bylinkami a zriedime ju smotanou,a necháme zovrieť a vypneme.Hotové podavame k špagetám,alebo hocijakim cestovinám. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) zuzana g. (gozurka) ID 28918 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 28.6.2015, 21:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Omacka zo zltej fazulkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cibula, zlta fazulka, mleta cervena paprika, smotana, troska mlieka a muky, kopor POSTUP PRÍPRAVY recept asi poznate....ak nie kuk dolu na postup ako tuto omacku robim ja...... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 29.5.2009, 12:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Omáčka na cestoviny s olivami a mäskomPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny(akékoľvek) , cibuľa(jedna stredne veľká alebo veľká), olej, olivy bez kôstky, paradajkový pretlak, kuracie mäso(najlepšie prsia) smotana( sladká ,šľahačková) vegeta( umňa boduje Harmónia chuti od Maggi) soľ, oregano, majorán,cesnak(môže ale nemusí byť, a ja občas použijem aj sušený mletý kupovaný) voda. POSTUP PRÍPRAVY Najprv si udusíme na oleji cibuľku do penista, neskôr pridáme kuracie mäso pokrájané na menšie kocky. Necháme opiecť a potom pridáme paradajkový pretlak(množstvo podľa chuti,ja dávam dve menšie plechovky).Olivy pokrájané na koliecka môžete pridaťako prvé na mäso a trochu podusiť nech pustia chuť. Dolejeme vodou podľa toho, koľko šťavy chceme mať. Dochutíme vegetou, soľou a oreganom(toho nie veľa,iba tak akurát) cesnak(buď trochu rozdrveného alebo štipku sušeného mletéhp)a neskôr ku koncu trochu štipku majoránu. Toto všetko dusíme pod pokrievkou cca 10-20 minut(podľa toho,aké je mäsko mäkké). Medzitým si uvaríme cestoviny,ja ktomu varím najčastejšie vrtuľky alebo mušle. Keď je mäsko už mäkké,pridáme nakoniec sladkú smotanu,množstvo podľa chuti prípadne podľa toho,koľko omáčky chceme aby bolo.Keď sa vám zdá,že má omáčka príliš výraznú chuť, zjemníte to vliatím celej smotany.ja dávam vždy aj viac vody aj viac smotany,lebo viem,že omáčka sa unás vždy rýchlo minie :) Keď je mäso mäkké, podávame buď ako kalsickú omáčku na cestoviny alebo halušky, alebo môžeme aj zapiecť na chvílu v trúbe spolu s cestovinami a na vrchu nasypaným postrúhaným syrom! Tak dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 22.1.2013, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,16 ďalšie >> |