
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
OMÁČKY |
Petra H. (Ciaobellka) ID 314389 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Boloňská omáčka[ recept č. 58747 zo dňa 22.7.2015 ] POTREBNÉ PRÍSADY Mleté mäso ( hovädzie-bravčové) Kečup Paradajkový pretlak Oregano Rozmarín Vegeta Olej Zeler Mrkva Červené víno ( môže,nemusí) Voda POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme olej na ktorom osmahneme mleté mäso,väčšie kúsky porozbíjame vareškou...Podlejeme vodou a dusíme cca 30 minút... Nastrúhame na trcku tak 3-4 mrkvy a 1/4 buľvového zeleru...( ja si to uľahčujem a pomixujem mrkvu aj zeler v mixéri) Túto zmes pridáme k udusenému mäsku a pridáme aj rozmarín a oregano ( nie moc ešte sa bude dochucovať nakonci) a prilejeme ešte trochu vody...necháme podusiť ďaľšiu polhodinku... Sem tam premiešať Potom pridať paradajkový pretlak a kečup,trochu podusiť a pridať vegetu podľa chuti, rozmarín, oregano,soľ... Skúsiť mäso či je mäkké, ak nie ešte podusiť... Ak je moc vody nechať odpariť vodu a doliať červené víno a ešte 10 minút povariť... Odstaviť zo sporáka... Chutí výborne s makarónmi, špagetami, cestovinami, na pizzu... Ak spravíte veľa omáčky kľudne do sáčku a mraziaku :D |
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (4.8.2015, 7:06) |
So zelerom som ešte nejedla. Vyskúšam ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |