. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > OMÁČKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 152 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,16 ďalšie >>

OMÁČKY

Krémová hríbová omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny 250 g šampiňónov, 250 g kuriatok, 2 cibule, 2 polievkové lyžice oleja, 20 g ovsených vločiek, 500 ml mlieka, 375 ml zeleninového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, tymian

POSTUP PRÍPRAVY

Postup
Šampiňóny a kuriatka očistite a pokrájajte. Cibuľu očistite a pokrájajte na drobné kocky. V hrnci rozpáľte olej (pozor, aby sa neprepálil) a pridajte cibuľu. Opražte ju do sklovita a pridajte hríby. Opražte cca 5 minút, potom polovicu hríbov vyberte a odložte bokom. Zmes v hrnci zalejte zeleninovým vývarom a mliekom a pridajte ovsené vločky. Stiahnite plyn a pomaly pri občasnom miešaní varte. Hríbový krém zmixujte alebo prepasírujte cez sito. Osoľte a dochuťte mletým korením. Pred podávaním pridajte hríby, ktoré ste si odložili a tymian

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Katarína V. (DomiTer) ID 235924 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Tzatziky



POTREBNÉ PRÍSADY

pre jednu osobu - 1 šalátová uhorka, soľ, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 100-150g min. 16% kyslej smotany, kôpor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Uhorku ošúpať, nastrúhať na hrubšie, osoliť podľa chuti a nechať aspoň pol hodinku stáť, nech pustí šťavu, potom riadne vyžmýkať, pridať cesnak, smotanu, dobre premiešať a dať schladiť do chladničky. Ak má dakto chuť, môže si posypať čerstvo nasekaným kôprom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Klaudia H. (Klaudia1711) ID 112679 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 1.9.2013, 9:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Cesnaková omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hlávka cesnaku, olej, 200 ml zeleninového bujónu, 2 PL hladkej múky, m. č. korenie, soľ, vegeta, mlieko, 5 uvarených vajec, smotana na varenie, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Bujón si roztopíme vo vriacej vode. Cesnak si nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Posypeme múkou, premiešame a na to nalejeme roztopený bujón a varíme, vlejeme mlieko až kým sa nám hmota neroztopí. Pomixujeme mixérom. Ak je hustá omáčka zriedime ju s vodou. Vajíčka uvaríme natvrdo a to tak že ich dáme do hrnca s vodou a pridáme lyžicu octu. Vajíčka ošúpeme, nakrájame a dáme do cesnakovej omáčky. Omáčku dochutíme korením, soľou a vegetou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Talianska paradajková omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

60-70 g zeleru, malá cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 3 PL olivového oleja, pretlak alebo rajčiny, bazalka a oregano, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je z knihy Medzinárodná kuchárka, kde sa nazýva Klasická talianska rajčinová omáčka.
Je to rýchla (15 min.) letná omáčka na špagety alebo iné cestovinky.
Je skvelá aj na dovolenku, zasterilizovať do pohára.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Eva S. (kao) ID 1893 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 10.7.2012, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Kôprova omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

Zelený kôpor (podľa chuti, do 2 PL) 12% smotana na varenie citrónová šťava mlieko ¼ z 100 g masla v kocke polohrubá múka (na zahustenie)

POSTUP PRÍPRAVY

Spravíme si zápražku (rozpustíme maslo, po prípade s olejom + 1 PL polohrubej múky.
Dáme speniť na maslo)
Za stáleho miešania zalejeme smotanou. Miešame.
Keď zovrie nasypeme menšiu hrstku nasekaného kôpra. Osolíme. Ochutíme citrónovou šťavou. Po prípade zahustíme.

Najlepšia je s hovädzím mäsom a knedľou.
Hovädzie mäso si vyvaríme v polievke a vyberieme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lenka J. (ladybirdka) ID 6432 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 31.7.2010, 21:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Šampinonová omáčka v mikrovlnke



POTREBNÉ PRÍSADY

400ml sl.smotany na varenie,2 pol.lyž hl múky,mala cibuľa,zeleninový bujón,čerstve šampinony

POSTUP PRÍPRAVY

Pomocky su z Tupperware:Cibuľu si nastrúhame na apollo lis na citrusy.Maxi mix-vylejeme do neho sl.smotanu pridame múku a nastrúhanú cibulu.Poriadne premiešame a vylejeme do Mikro plus kanvice zatvorime ju a varime na 800W 1minutu.Pozrieme-premiešame pridame bujón a varime ešte take 2min/každa mikrovlna je ina radšej sledovat aby omáčka nebola moc hustá./Nakoniec pridame šampinony,ktore sme samozrejme očistili a pokrájali na Ergologics krájači. Omáčku povarime 1min,možme podávať.Ako príloha je vhodná knedľa.Aj tú robievam v mikrovlnke.Je to super rýchle a hlavne chutné.Prajem dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Dominika C. (marysa) ID 16265 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Šóška - prívarok k mäsku



POTREBNÉ PRÍSADY

šóška, asi je to po slovensky šťavel, ale nie som si istá, sú to také zelené listy podobné špenátu, ale ani tým si nie som istá, smotana, soľ, cukor, maslo, hl. múka na zahustenie, poprípade aj mlieko na zriedenie, xixixi

POSTUP PRÍPRAVY

zo šóšky vyrežeme strednú tvdrú stonku, nakrájame na menšie kúsky, zalejeme trochu vodou , jemne posolíme a krátko povaríme, potom v sladkej smotane , alebo aj v šľahačkovej rozmiešame 1-2PL múky a zahustíme šóšku, prevaríme a na zjemnenie pridáme asi 1cm plátok masla, necháme ho roztopiť, kto chce môže prisladiť cukrom, ale je sa to aj také kyselkavé. Je to bombastická omáčka k rôznym druhom mäsa.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (37) posledné: 23.4.2013, 11:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Omáčka z hlivy ustricovej



POTREBNÉ PRÍSADY

hliva ustricová, cibuľa, olej, korenie, soľ, smotana, múka

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté hlivy pokrájame na drobno, pridáme k cibuľke opraženej na oleji a ešte chvíľku spolu opekáme.
Pridáme soľ a korenie.
Keď sú hlivy upražené, zalejeme ich zátrepkou zo smotany a múky.
Všetko spolu povaríme a dochutíme.

Odporučená príloha: knedľa

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Peťka B. (Korinna) ID 45364 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 16.1.2018, 2:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

*♥*Špenát, ktorý miluje celá naša rodina*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

60 - 70 dg čerstvého listového špenátu, 5 PL oleja, 3 PL hladkej múky, soľ, mčk, 5 - 6 strúčikov cesnaku , 3/4 l mlieka, vajco (alebo zvyšné bielky z nejakého pečenia)

POSTUP PRÍPRAVY

Špenátové listy zbavíme koreňovej časti a dobre ich umyjeme a ešte raz prepláchneme pod tečúcou vodou. Potom ich otrasieme a vložíme do hrnca s vodou. Vody nedáme veľa, stačí asi 1,5 cm vrstva na dne. Prikryjeme a varíme asi 5 minút. Necháme trocha vychladnúť a potom špenát vyberieme do sitka, necháme odkvapkať. Špenát na doske ručne posekáme nožom nadrobno. (Môže sa i pomixovať, ale my nechceme pretlak, chutí viac kúskový.)
Urobíme bledohnedú zápražku a zalejeme ju mliekom, pridáme posekaný špenát a miešame. Pridáme soľ a mčk. Keď špenát začne vrieť, už je dosť hustý, preto pridáme časť vody z varenia špenátu. Súčasne pridáme roztrepané vajco / vajcia - počet podľa chuti / a povaríme na minimálnom stupni. Po odstavení prelisujeme do špenátu cesnak v množstve podľa chuti. Môžeme ešte dosoliť a prikoreniť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.4.2013, 18:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Pikantná jogurtová omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lyžička soli, 1 lyžička škorice, 1 lyžička sladkej papriky, 1 lyžička pálivej papriky, 1 lyžička mletého korenia, 2 lyžičky kari korenia, 1 kelímok bieleho jogurtu.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zmiešame a je to hotové :)
Výborná je k vyprážaným a grilovaným jedlám, k mäsu aj zelenine a zemiakom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Iveta K. (Iwka) ID 19057 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.2.2011, 11:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 152 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,16 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu