končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
GRILOVANIE |
Marinády na mäsoPOTREBNÉ PRÍSADY Grilovačka môže začať. Tí ktorý nemajú možnosť grilovať si môžu mäso urobiť aj doma na panvici . :-)) POSTUP PRÍPRAVY Citrónová V miske rozšľaháme 4 PL olivového oleja s 2 PL citrónovej šťavy. Ošúpeme a najemno nasekáme 1 menšiu cibuľu a spolu s 1 PL provensalského korenia zamiešame do olejovo- -citrónového základu. Nakoniec ochutíme soľou a korením, zakryjeme fóliou a dáme aspoň na 30 minút odležať do chladničky. Marináda sa vynikajúco hodí na ryby alebo kuracie prsia. Pivná V mise premiešame 2 PL kečupu s 2 PL sójovej omáčky, 2 roztlačenými strúčikmi cesnaku a s najemno nasekaným tymianom a rozmarínom. Zalejeme 300 ml svetlého piva a dobre rozmiešame. Mäso naklepeme, osolíme a naložíme na noc do marinády. Je vhodná na bravčové či hovädzie mäso. Medovo-zázvorová Väčší koreň zázvoru ošúpeme, nasekáme nadrobno a spolu s pretlačenými 8 strúčikmi cesnaku zmiešame vo väčšej mise. Pridáme 4 PL medu, podľa chuti kečup, petržlenovú vňať, 2 PL sójovej omáčky, 1 ČL mletého koriandra, 1 PL worcesterskej omáčky, soľ, mleté čierne korenie a olivový olej. Do pripravenej marinády vložíme kuracie mäso a necháme ho marinovať na chladnom mieste minimálne 1 hodinu. Jogurtová Do 300 ml bieleho jogurtu vmiešame 2 PL oleja, 3 PL orientálnej zmesi korenia (tandoori masala, garam masala) a 1 strúčik cesnaku rozotretý so soľou. Marinádu zakryjeme a dáme na 30 minút odstáť do chladničky. Jahňacie alebo hydinové mäso, ktoré sa na marinádu hodí najlepšie, už nesolíme, keďže marináda je slaná. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 27.7.2013, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ovocný hrnčekový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 1/2 hrnčeka mlieka, 3 vajcia ( celé ), 3/4 balíčka prášku do pečiva. ovocie. POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešame. Dáme na vymastený a vysypaný plech. Na vrch dáme ovocie. Ja som použila zavárané čerešne. Pečieme cca 30 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 28.4.2015, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Perník s práškomPOTREBNÉ PRÍSADY 2 celé vajcia, 30dkg práškový cukor, 1dl oleja, 3 PL lekváru, 1 ČL mletej škorice, 1 ČL sódy bikarbóny, 40dkg hl. múky, perníkový prašok, 2 PL kakaa, 1/2 l mlieka. POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia vymiešame s cukrom, pridáme olej, lekvár, škoricu, sódu bikarbónu, múku rozmiešanú s perníkovým práškom a kakao. Na koniec prilejeme 1/2 l mlieka. Dobre vymiešame. Masu nalejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Pečieme cca 30min. Po upečení koláč nakrájame a posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 3.7.2011, 11:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
BRAVČOVÁ KAVARMAPOTREBNÉ PRÍSADY 200g bravčovej krkovičky, 20 g oleja, 5 g čerstvého masla, 250 g cibule, 4 g rajčinového pretlaku, 5 g bieleho vína, 8 g zelenej petržlenovej vňate, 5 g feferónok, šampiňóny čierne korenie, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Bravčové mäso nakrájame na kocky a pražíme na horúcom oleji. Postupne pridávane rajčinový pretlak. Premiešame. Ochutíme vínom, soľou a čiernym korením. Jedlo dusíme na miernom ohni pokým nevyvrie všetká šťava. Pred podávaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, pridáme feferónky. Ozdobíme šampiňónmi a rajčinami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nanuková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 5 žĺtkov, 10 Dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, z 5 bielkov vyšlaháme tuhý sneh, spolu miešame osobitne 2 sladké smotany do tuha, káva, kakao. POSTUP PRÍPRAVY Do vyšlahaného snehu pridáme žĺtka s cukrom a napokon šlahačku. Všetko spolu dobre premiešame. Zmes rozdelíme na tri časti. Jednu necháme vanilkovú, do druhej pridáme 1 lyžicu kakaa alebo granka, do tretej pridáme za lyžicu mletej kávy alebo nescafé ( ja dávam nescu ). Navrstvíme do jednej misky a dáme do mrazničky na 24 hod. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Benátske reznePOTREBNÉ PRÍSADY 400 g brav. mäsa zo stehna, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľa, 40 g oleja, 40 g hladkej múky, mäsový vývar, 1 dl bieleho vína, 2 PL kečupu, zelená petržlenová vňať. POSTUP PRÍPRAVY Mäso pokrájame na rezne ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Cibuľu pokrájame na drobno, speníme na oleji, pridáme mäso a opražíme z obidvoch strán. Potom zaprášime múkou, opražíme, podlejeme mäsovým vývarom a vínom, prikryjeme a udusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme kečup a zohrejeme. Nakoniec ochutíme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou na drobno. Podávame s uvarenými cestovinami alebo ryžou. S ryžou sme to ešte nejedli, ale s cestovinami to je super.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pikantná zmesPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g bravčového pliecka, 50 g tuku, 100 g cibule, mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, 4 PL kečupu, 200 g leča, 4 feferóny, vegeta, cibuľa, petržlenová vňať. POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na väčšie rezance. Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a speníme na masti. Pridáme nakrájané mäso a prudko opečieme so všetkých strán. Ochutíme mletou červenou paprikou, osolíme, okoreníme a ešte podusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme kečup, lečo, posekané feferóny, posypeme vegetou a ešte chvíľu povaríme. Zmes ozdobíme krúžkami surovej cibule a posekanou petržlenovou vňaťou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
SEČUÁNSKA POLIEVKAPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g lahôdkového syra tofu, 2 - 3 kuracie pečene, 100 g kuracieho mäsa, 100 g šampiňónov, 1 mladá cibuľka, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička mletého ďumbiera, 1 mrkva, zelerová vňať, 1 čili paprička, olej, 2 lyžičky sójovej omáčky, 1 lyžička octu, 1 pór, 1 kocka slepačieho bujónu, soľ, mleté čierne korenie, 4 vajcia. POSTUP PRÍPRAVY Tofu pokrájame na tenké rezančeky. Pečene, šampiňóny, cibuľku, cesnak, mrkvu, pór a čili papričku očistíme, pokrájame na drobno, vňať posekáme. V hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľku, cesnak, mrkvu, potom pečene a malé kúsky mäsa, premiešame a chvíľu dusíme. Zmes ochutíme soľou, sójovou omáčkou, ďumbierom, čili a necháme dusiť.Po chvíli pridáme šampiňóny, prilejeme rozpustený bujón a varíme asi 15 minút. Potom pridáme pór, tofu a napokon zelerovú vňať. Keď je všetko mäkké, vlejeme do polievky rozšľahané vajcia, necháme ju povrieť a napokon dochutíme soľou a octom. Je super a aj napriek tomu, že tam sú čili papričky tak ju papali aj deti. Prajem dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 10.11.2008, 22:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové rebierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 bravčové rebierka, 1 PL svetlého tekutého medu, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL worčesterskej omáčky, 2 ČL ostrej horčice, 6 PL oleja, 1 PL kečupu, soľ, mleté čierne korenie. POSTUP PRÍPRAVY Pomiešame med, horčicu, kečup, worcesterskú omáčku, olej, osolíme, okoreníme, vmiešame pretlačený cesnak. Mäso za každým rebrom narežeme a dáme do marinády. V marináde necháme štyri hodiny, každú hodinu obrátime na druhú stranu. Mäso vyberieme z marinády a z každej strany grilujeme do mäkka. Počas grilovania polievame zvyšnou marinádou a necháme skaramelizovať, Namiesto grilu môžeme rebierka pripraviť aj v rúre. Podávame s varenými zemiakmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 23.9.2014, 18:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie stehná na orientálny spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY 4 kuracie stehná, hl. múka, 1 PL vegety, 2 ČL kari korenia, olej, 1dl kyslej smotany. POSTUP PRÍPRAVY Kuracie stehná umyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v múke v ktorej sme rozmiešali vegetu. Na rozohriatom oleji ich opražíme z oboch strán, potom podlejeme vriacou vodou a prikryté dusíme asi 30minút. Smotanu vymiešame s kari korením, vlejeme ju k mäsu a varíme 10 minút. Podávame s dusenou ryžou a šalátom. Dobrú chuť... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 18.7.2010, 11:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |