. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jana P. (kojban) ID 22009
.
mimibazar.sk/kojban
Oblasť: Galanta
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.9.2007
Naposledy: 24.7.2022 15:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 281
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 11
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

GRILOVANIE

Marinády na mäso



POTREBNÉ PRÍSADY

Grilovačka môže začať. Tí ktorý nemajú možnosť grilovať si môžu mäso urobiť aj doma na panvici . :-))

POSTUP PRÍPRAVY

Citrónová
V miske rozšľaháme 4 PL olivového oleja s 2 PL citrónovej šťavy. Ošúpeme a najemno nasekáme 1 menšiu cibuľu a spolu s 1 PL provensalského korenia zamiešame do olejovo- -citrónového základu. Nakoniec ochutíme soľou a korením, zakryjeme fóliou a dáme aspoň na 30 minút odležať do chladničky. Marináda sa vynikajúco hodí na ryby alebo kuracie prsia.
Pivná
V mise premiešame 2 PL kečupu s 2 PL sójovej omáčky, 2 roztlačenými strúčikmi cesnaku a s najemno nasekaným tymianom a rozmarínom. Zalejeme 300 ml svetlého piva a dobre rozmiešame. Mäso naklepeme, osolíme a naložíme na noc do marinády. Je vhodná na bravčové či hovädzie mäso.
Medovo-zázvorová
Väčší koreň zázvoru ošúpeme, nasekáme nadrobno a spolu s pretlačenými 8 strúčikmi cesnaku zmiešame vo väčšej mise. Pridáme 4 PL medu, podľa chuti kečup, petržlenovú vňať, 2 PL sójovej omáčky, 1 ČL mletého koriandra, 1 PL worcesterskej omáčky, soľ, mleté čierne korenie a olivový olej. Do pripravenej marinády vložíme kuracie mäso a necháme ho marinovať na chladnom mieste minimálne 1 hodinu.
Jogurtová
Do 300 ml bieleho jogurtu vmiešame 2 PL oleja, 3 PL orientálnej zmesi korenia (tandoori masala, garam masala) a 1 strúčik cesnaku rozotretý so soľou. Marinádu zakryjeme a dáme na 30 minút odstáť do chladničky. Jahňacie alebo hydinové mäso, ktoré sa na marinádu hodí najlepšie, už nesolíme, keďže marináda je slaná.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 27.7.2013, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ovocný hrnčekový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 1/2 hrnčeka mlieka, 3 vajcia ( celé ), 3/4 balíčka prášku do pečiva. ovocie.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zmiešame. Dáme na vymastený a vysypaný plech. Na vrch dáme ovocie. Ja som použila zavárané čerešne. Pečieme cca 30 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 28.4.2015, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Perník s práškom



POTREBNÉ PRÍSADY

2 celé vajcia, 30dkg práškový cukor, 1dl oleja, 3 PL lekváru, 1 ČL mletej škorice, 1 ČL sódy bikarbóny, 40dkg hl. múky, perníkový prašok, 2 PL kakaa, 1/2 l mlieka.

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia vymiešame s cukrom, pridáme olej, lekvár, škoricu, sódu bikarbónu, múku rozmiešanú s perníkovým práškom a kakao. Na koniec prilejeme 1/2 l mlieka. Dobre vymiešame. Masu nalejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Pečieme cca 30min. Po upečení koláč nakrájame a posypeme práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 3.7.2011, 11:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

BRAVČOVÁ KAVARMA



POTREBNÉ PRÍSADY

200g bravčovej krkovičky, 20 g oleja, 5 g čerstvého masla, 250 g cibule, 4 g rajčinového pretlaku, 5 g bieleho vína, 8 g zelenej petržlenovej vňate, 5 g feferónok, šampiňóny čierne korenie, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové mäso nakrájame na kocky a pražíme na horúcom oleji. Postupne pridávane rajčinový pretlak. Premiešame. Ochutíme vínom, soľou a čiernym korením. Jedlo dusíme na miernom ohni pokým nevyvrie všetká šťava. Pred podávaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, pridáme feferónky. Ozdobíme šampiňónmi a rajčinami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nanuková torta



POTREBNÉ PRÍSADY

5 žĺtkov, 10 Dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, z 5 bielkov vyšlaháme tuhý sneh, spolu miešame osobitne 2 sladké smotany do tuha, káva, kakao.

POSTUP PRÍPRAVY

Do vyšlahaného snehu pridáme žĺtka s cukrom a napokon šlahačku. Všetko spolu dobre premiešame. Zmes rozdelíme na tri časti. Jednu necháme vanilkovú, do druhej pridáme 1 lyžicu kakaa alebo granka, do tretej pridáme za lyžicu mletej kávy alebo nescafé ( ja dávam nescu ). Navrstvíme do jednej misky a dáme do mrazničky na 24 hod.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Benátske rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g brav. mäsa zo stehna, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľa, 40 g oleja, 40 g hladkej múky, mäsový vývar, 1 dl bieleho vína, 2 PL kečupu, zelená petržlenová vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso pokrájame na rezne ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Cibuľu pokrájame na drobno, speníme na oleji, pridáme mäso a opražíme z obidvoch strán. Potom zaprášime múkou, opražíme, podlejeme mäsovým vývarom a vínom, prikryjeme a udusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme kečup a zohrejeme. Nakoniec ochutíme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou na drobno. Podávame s uvarenými cestovinami alebo ryžou.
S ryžou sme to ešte nejedli, ale s cestovinami to je super..

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pikantná zmes



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g bravčového pliecka, 50 g tuku, 100 g cibule, mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, 4 PL kečupu, 200 g leča, 4 feferóny, vegeta, cibuľa, petržlenová vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na väčšie rezance. Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a speníme na masti. Pridáme nakrájané mäso a prudko opečieme so všetkých strán. Ochutíme mletou červenou paprikou, osolíme, okoreníme a ešte podusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme kečup, lečo, posekané feferóny, posypeme vegetou a ešte chvíľu povaríme. Zmes ozdobíme krúžkami surovej cibule a posekanou petržlenovou vňaťou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

SEČUÁNSKA POLIEVKA



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g lahôdkového syra tofu, 2 - 3 kuracie pečene, 100 g kuracieho mäsa, 100 g šampiňónov, 1 mladá cibuľka, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička mletého ďumbiera, 1 mrkva, zelerová vňať, 1 čili paprička, olej, 2 lyžičky sójovej omáčky, 1 lyžička octu, 1 pór, 1 kocka slepačieho bujónu, soľ, mleté čierne korenie, 4 vajcia.

POSTUP PRÍPRAVY

Tofu pokrájame na tenké rezančeky. Pečene, šampiňóny, cibuľku, cesnak, mrkvu, pór a čili papričku očistíme, pokrájame na drobno, vňať posekáme. V hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľku, cesnak, mrkvu, potom pečene a malé kúsky mäsa, premiešame a chvíľu dusíme. Zmes ochutíme soľou, sójovou omáčkou, ďumbierom, čili a necháme dusiť.Po chvíli pridáme šampiňóny, prilejeme rozpustený bujón a varíme asi 15 minút. Potom pridáme pór, tofu a napokon zelerovú vňať. Keď je všetko mäkké, vlejeme do polievky rozšľahané vajcia, necháme ju povrieť a napokon dochutíme soľou a octom.
Je super a aj napriek tomu, že tam sú čili papričky tak ju papali aj deti.
Prajem dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 10.11.2008, 22:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové rebierka



POTREBNÉ PRÍSADY

4 bravčové rebierka, 1 PL svetlého tekutého medu, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL worčesterskej omáčky, 2 ČL ostrej horčice, 6 PL oleja, 1 PL kečupu, soľ, mleté čierne korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Pomiešame med, horčicu, kečup, worcesterskú omáčku, olej, osolíme, okoreníme, vmiešame pretlačený cesnak. Mäso za každým rebrom narežeme a dáme do marinády. V marináde necháme štyri hodiny, každú hodinu obrátime na druhú stranu. Mäso vyberieme z marinády a z každej strany grilujeme do mäkka. Počas grilovania polievame zvyšnou marinádou a necháme skaramelizovať, Namiesto grilu môžeme rebierka pripraviť aj v rúre. Podávame s varenými zemiakmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.9.2014, 18:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie stehná na orientálny spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kuracie stehná, hl. múka, 1 PL vegety, 2 ČL kari korenia, olej, 1dl kyslej smotany.

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie stehná umyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v múke v ktorej sme rozmiešali vegetu. Na rozohriatom oleji ich opražíme z oboch strán, potom podlejeme vriacou vodou a prikryté dusíme asi 30minút. Smotanu vymiešame s kari korením, vlejeme ju k mäsu a varíme 10 minút. Podávame s dusenou ryžou a šalátom.
Dobrú chuť...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.7.2010, 11:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu