končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Domáce bagetkyPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept mám z tohto minibazáru, je dobrý ked sa vám minie chlieb, alebo pečivo. Príprava je podľa mňa lahká a rýchla. Tak vám ho vrelo odporúčam. Potrebujeme: 0,5 kg hl. múka, 1 dcl olej (aj menej), 3 dcl mlieko, 3/4 kocky droždia, kl cukru, soľ, 1-2 kl vegeta, 2 kl oregano (nemusí byť), sézamové semienka... POSTUP PRÍPRAVY Mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Do misky dáme múku, olej, soľ, vegetu, oregano a prilejeme hotový kvások. Dobre vymiesime a dáme na 3/4 hodinku kysnúť. Z vykysnutého cesta vytvarujeme malé bagetky, ktoré dáme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sézamom, prípadne strúhaným syrom, ten až pred koncom pečenia a dáme piecť. Pečieme pribl. na 160 stupňoch 15-20 minút OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 8.1.2010, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
BROKOLICOVÉ KROKETkYPOTREBNÉ PRÍSADY brokolicu,200 g nivy, 2 vajíčka, strúhanka, olej POSTUP PRÍPRAVY Uvarími brokolicu roztlačíme vidličkou a premiešame s postrúhanou nivou a vajíčkami. Zmes zahustíme strúhankou. Aby vynikla chuť základných surovín, nesolíme a nekoreníme. Tvarujeme krokety, obalíme ich v strúhanke a vysmážame. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
ŠampiňónyPOTREBNÉ PRÍSADY •čerstvé šampiňóny •vajcia •mleté čierne korenie •soľ •olej •cibuľka POSTUP PRÍPRAVY Umyté a očistené šampiňóny nakrájame na tenké plátky a dusíme na nadrobno pokrájanej cibuľke. Keď sú už dobre udusené, tak posolíme a pokoreníme. Pridáme vajcia a za občasného miešania dorobíme. Podávame s pečivom alebo chlebom, prípadne zemiakmi. Vhodné prílohy sú čerstvá paradajka alebo kyslá uhorka či čalamáda. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapekané zemiaky s zeleninouPOTREBNÉ PRÍSADY cuketu baklažán nové zemiaky paradajky čerstvý tymián rascu 2-3 strúčiky cesnaku 2 vajíčka trochu prerastanej slaniny mozzarellu pochúťkovú smotanu soľ čierne korenie olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Baklažán nakrájame na kocky, osolíme a necháme v sitku odpočívať aspoň pol hodinu. Keď pustí nahorklú šťavu, prepláchneme ho studenou vodou a osušíme. Dokiaľ baklažán púšťa horké slzy, pripravíme si zálievku: V miske rozšľaháme 2 vajíčka, pridáme 2-3 rozdrvené strúčiky cesnaku, osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme pochúťkovú smotanu a rozmiešame to na homogénnu masu. Zapekaciu misku vytrieme olivovým olejom. Na spodok poukladáme na kolieska nakrájané zemiaky. Ďalšiu vrstvu bude tvoriť cuketa, nakrájaná na kocky, nasledovaná kockami baklažánu a paradajkami, takisto nakrájaných na kocky. Pridáme slaninku (samozrejme nakrájanú na kocky), posypeme nasekaným tymiánom a rascou. Takto vytvorené vrstevnice prelejeme pripravenou cesnakovo-smotanovo-vaječnou zálievkou a pokračujeme v budovaní ďalšieho poschodia, až pokiaľ sa neminie stavebný materiál. Na záver poukladáme na vrch kolieska mozzarelly a ozdobíme tymiánom. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 4.7.2009, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |