končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Karfiolové striešky pečené v rúre s horehronskými zemiakmi, keď sa Vám nechce vyprážať karfiolPOTREBNÉ PRÍSADY suroviny: uvarený karfiol 3 vajcia 3-4 PL polohrubá múka vegeta, soľ, čerstvá petržlen.vňať, podľa potreby strúhanka postup: - uvarený karfiol popučíme alebo nadrobno nasekáme, pridáme 3 žĺtka, ochutíme 1 lyžičkou vegety a soli, pridáme posekanú pertžlen.vňať, 3-4 lyžice polohrubej múky, vyšľahaný sneh z 3 bielkov a vmiešame do karfiolu. Podľa potreby zahustíme stúhankou. Ja som si "porcovačkou" na ryžu naberala kôpky, dala na plech vystlaný papierom na pečenie a do zapiekla v rúre. K tomu som podávala tieto zemiačky: 8 väčších zemiakov 200g tvrdého syra 8 PL šľahačkovej smotany celá rasca, mleté korenie, soľ, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Postup: Zemiaky očistíme a rozkrájame na hrubšie kolieska. Uložíme ich na vymastený plech, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 minút. Syr postrúhame a zmiešame so smotanou. Zmes nalejeme rovnomerne na opečené zemiaky, vrch posypeme rascou a pečieme ešte 10 minút do zlata. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
SUPERÝCHLOVKA: Recept na domáci knedlíkPOTREBNÉ PRÍSADY Od chvíle kedy sa rozhodnete, že ich urobíte a dobou kým ich budete servírovať na tanier ubehne cca ¼ hodina. Žiadne varenie vody, nič takého. 1,5 včerajšieho rožka 1,5 ¼ l hrnčeka hrubej múky 2 žĺtky 0,5 ČL soli 0,5 polovica prášku do pečiva 1,5 ¼ l hrnčeka studeného mlieka 2 bielky - ušľahať POSTUP PRÍPRAVY Do misky nakrájame jeden a pol včerajšieho rožku na kocočky, prisypeme hrubú múku, žĺtky, soľ, prášok do pečiva a zalejeme studeným mliekom. Ušľaháme bielky a hneď ich ľahko vmiešame do uvedenej hmoty. Vezmeme si formu, ktorá dá knedlikom tvar, mne sa osvedčila na bábovku najlepšie z jánskeho skla, silikónu alebo keramiky, NIE plechová!!! Vytrieme ju maslom a vysypeme hrubou múkou. Presunieme do nej cesto a dáme do mikrovlnky „vlniť“. No a pokiaľ máte rútu s výkonom 750W tak to tam nechajte preháňať sa presne 8 minút. Až sa trúba vypne počkajte cca 1-2 minúty nech sa cesto „ukľudní“. Potom špáratkom popichajte a už len vyklopte na tanier a nakrájajte ostrím, pilkatým nožíkom. Pokiaľ máte domáce vajíčka, bude krásne žltý knedlik, pokiaľ kúpenské, tak bledučký...ale to poznáte. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 10.8.2011, 23:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |