končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Marinované sojové mäsoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 2 balíky sójové plátky alebo rezance, zeleninový bujón alebo vegeta marináda: 2 vajcia, 1 PL škrob (Gustin), 2 PL sójovej omáčky, 1 cibuľa POSTUP PRÍPRAVY Sójové rezne povaríme vo vode s vegetou alebo s bujónom. Marinádu si pripravíme zmiešaním všetkých surovín, cibuľu pokrájame nadrobno. Rezne alebo kocky necháme marinovať cca 12 hodín a potom ich opražíme na oleji. (môžeme ešte pokvapkať sójovou omáčkou). Toto jedlo je perfektné ako slávnostná varianta ku lokšiam a kapuste, alebo ku knedkíku. Pozor je trochu kalorickejšie bohatšie ako sojové mäso, ktoré mám v receptoch nižšie napísané. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 14.11.2010, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
SOJOVÉ PLÁTKY AKO PERKELTPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Na 1 bal. Sojových plátkov: 1 cibuľa, 2PL droždie TEBI ( neaktívne droždie u nás predávané ako „Lahôdkové droždie“ ), sladká červená paprika, bezglutamanový bujón VITANA „Natur“bylinkový, korenie na grilované kurča, 2 PL sojová omáčka, 1 – 2 strúčiky cesnaku a soľ. POSTUP PRÍPRAVY Sojové plátky povaríme vo vode (neosolenej ! )asi tak 10 – 15 min. Medzi tým si pripravíme základ, v ktorom budeme plátky dusiť. Cibuľu opražíme na oleji, podlejeme vodou a pridáme červenú papriku, kocku bujónu, roztlačený cesnak, droždie, korenie na grilované kurča, sojovú omáčku, soľ a podľa potreby podlejeme ešte vodou. Do takto pripravenej „omáčky“ poukladáme už uvarené plátky ( plátky by mali byť ponorené v „omáčke“ )a na miernom ohni necháme asi 10 min. dusiť pod pokrievkou. Nakoniec ochutnáme a podľa chuti pridáme ešte soľ a odstavíme z plynu. Podávame s ryžou, zemiakovým pyré, knedlíkom a kapustou ako „ knedlo, vepřo, zelo“, s kolienkami, šalátom z ľadového šalátu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zemiakový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 4 osoby 500 g zemiakov 150 g cibule 150 g mrazeného hrášku 150 g mrkvy 100 g sterilizovanej kápie 4 kyslé uhorky v sladkokyslom náleve 1 PL slnečnicového oleja za studena lisovaného soľ POSTUP PRÍPRAVY Lahodný zemiakový šalát Zemiakový šalát je tradičným - slávnostným rodinným jedlom. Naše chuťové poháriky najlepšie oceňujú ten svoj, na ktorý sme zvyknutí po celé roky, možno desaťročia. Recept naň sa totižto v rodine dedí. Ak sa odvážite porušiť tradíciu, tento lahodný šalát je vynikajúcou a zdravou alternatívou klasického ťažkého zemiakového šalátu. Môžete ho zjesť podstatne viac a budete sa cítiť fajn. My ho tradične robíme už 15 rokov a ešte sme sa ho neprejedli. Čas prípravy: asi 60 minút Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 19.2.2013, 21:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |