končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 51 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
koláčik nekonečných možnostíPOTREBNÉ PRÍSADY bio kukuričná múka (polenta) a ostatné podľa chutí - možností :-) POSTUP PRÍPRAVY Tento koláčik som robila takto:\\r\\nNa obilnom slade som si opražila slnečnicové semienka, do toho som pridala uvarené jabĺčka so škoricou + sušenými slivkami (aj s vodou), chvíľku nechala prejsť varom a pomalinky zahusťovala kukkuričnou múkou. Koláčik sa dá vložiť napr. do srnčieho chrbáta, do bábovkovej, prípadne inej formy.. \\r\\n\\r\\nDajú sa použiť koreniny rôzneho druhu, ovocie (prípadne aj repa, paštrnák) podľa chuti.. Dá sa zmiešať napr. s vareným pšenom alebo ryžou, kuskusom... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 6.2.2013, 16:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
ryžový nákyp (bez cukru, mlieka)POTREBNÉ PRÍSADY ryža natural, ryžové mlieko, hrozienka, jabĺčka+ hrušky, biele tofu, šľahačka, prípadne slad POSTUP PRÍPRAVY budeme potrebovať trochu viac hrncov :-), ale ja som sa tohoto nákypu nevedela dojesť :-). 1. uvaríme si ryžu v ryžovom mlieku. 2. uvaríme si hrozienka 3. uvaríme si nakrájané jabĺčka + hrušky Uvarenú ryžu zmiešame s hrozienkami. Naukladáme do zapekacej (vyššej) misky. Ryža, na to jabĺčka a hrušky. Spravíme niekoľko vrstiev. Na vrch spravíme "nátierku" z tofu a to: rozmixujeme jedno biele tofu so sójovou šľahačkou, kto chce sladšie, tak aj so sladom a natrieme na vrch nákypu, necháme ešte zapiecť cca 20 minutiek. Ja som si tento nákyp robila bez korenín, ale dá sa pridať napr. škorica na jabĺčka, do ryže napr. kardamón, prípadne korenie 5 vôní atď.. Aj ovocie sa dá pomeniť - podľa chuti :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
ryžový dezertPOTREBNÉ PRÍSADY ryža natural, kakao, sójová šľahačka, škorica (prípadne maslo, napr. alsan) POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si ryžu natural (pre väčšiu sladkosť sa môže uvariť v ryžovom alebo inom mlieku). Polovicu ryže rozmixujeme s kakaom, môžeme pridať škoricu, vanilku, prípadne iné sladké korenie), + sójová šľahačka alebo prírodné maslo na zjemnenie, zmiešame s druhou polovicou ryže a podávame, napr. na raňajky. Do tejto kaše sa môže pridať varené ovocie, napr. hrozienka, jabĺčka............... podľa chuti :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
kukuričná kaša so zeleninouPOTREBNÉ PRÍSADY polenta + voda, cibuľka, kari/kurkuma. zelenina - ja som použila mini kukuričku + mini baklažán + cibuľku a čínska kapusta POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si polentu, zvlášť na olivovom oleji (ja som použila ochutený) opražíme najemno nakrájanú cibuľku, pridáme kari alebo kurkumu a cibuľku zamiešame do hotovej polenty. Srnčí chrbát si vystelieme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyberieme, nakrájame a opražíme na veľmi málo oleja, prípadne na teflónke - ja som použila ešte tymián. Kapustový list si umyjeme a tiež opražíme. Ako prílohu použijeme zeleninu - buď ju opražíme alebo ugrilujeme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
čínske rezance bez glutamanuPOTREBNÉ PRÍSADY čínske-ázijské rezance - objavené v lidli, zn. Chop Sue, mrkva, cesnak, shoyu omáčka alebo iná sójová omáčka bez glutamanu, lahôdkové droždie, kari korenie, chilli naložené v oleji POSTUP PRÍPRAVY Rezance spravíme podľa návodu - rýchlo a jednoducho :) Mrkvu si nakrájame na rezance, aj cesnak - podľa chuti, ale takých 4-5 strúčikov je úplne ok. Na troche olivového oleja orestujeme mrkvu, po pár minutách pridáme restovať cesnak, kari korenie, príp. aj soľ., + chilli tiež podľa chuti. Zalejeme omáčkou: asi 1 deci shoyu omáčky, 2 veľké lyžice lahôdkového droždia a cca 0,5 deci čistej vody - zalejeme zeleninu. Zmiešame s cestovinami a hotové jedlo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 31.1.2012, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
zapekaná šošovičkaPOTREBNÉ PRÍSADY Uvarená šošovička s riasami a ostatné podľa chuti - ako do fašírok. My sme pridali jemné pšeničné vločky s klíčkami, cesnak, majoránka, nakrájaný pór. POSTUP PRÍPRAVY Všetko sa spolu zmieša a dá sa zapiecť. Lahké, rýchle, zdravé :-). Mne to takto prichystal manželík.. takže neodolatelná mňamka :o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 25.3.2011, 9:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
"huspenina"PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY agar, riasy kombu, cca 1-1,5 kg zeleniny podla chuti (ja som teraz použila mrkvu, pórik, kaleráb). 2 litre vody, korenie (mleté zelené korenie, petržlenová vňať.) Na dochutenie sa použije cibuľka a umeocot. POSTUP PRÍPRAVY Riasy kombu (1 plát) si namočíme do 1 l vody na pol hodinu a potom riasu varíme cca 30 minút. - s litrom vody z riasy + ešte cca 1 liter vody. Mezditým si nakrájame zeleninku, pridáme do vriacej zmesy, ktorú osolíme, môže sa použiť vegeta bez glutamanu, príp. zeleninový bujón a pod. a varíme cca 25-30 minút. Ak je čerstvá zeleninka, stačí aj menej. Na záver pridáme 6 lyžíc agaru (vločky), varíme 5 minút. (dá sa použiť len prášok agar) Horúce nalejeme do misiek a do hodiny to stuhne :-). Necháme vychladnúť a podávame s cibuľkou a umeoctom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 17.7.2010, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
chlebíkPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY opäť od oka: kvások: mlieko + 1 droždie + lyžica cukru, soľ. cca 200g hladkej špaldovej múky (biomila), cca 400-600 g hladkej múky, cca 1 deci olivového oleja 150 g tekvicové jadierka, 100 g opraženej cibule (z Ikei), bylinková soľ POSTUP PRÍPRAVY Spravíme si kvások, zamiešame suroviny, aj s kváskom. Necháme vykysnúť cca hodinku - prikryté. Vypracujeme bochník a necháme podkysnúť 20 minút. Pečieme cca hodinu. Na záver potrieme vodou a prikryjeme mokrou (vyždímanou) utierkou a necháme vychladnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 23.6.2010, 12:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
"rezeň"PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY cca 200 g údeného syru, 2 vajíčka, gulášové korenie, hladká celozrnná múka, olej POSTUP PRÍPRAVY Syr nastrúhame najemno, rozmiešame s vajíčkom, korením a múky - podľa potreby. Opražíme na rozohriatom oleji. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
"kebab"PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY arabský chlieb, 1 seitan natural, cibuľa, cca 200 g tatárskej omáčky (sójovej - ale môže byť aj klasická), horčica (dijónska), uhorky, rajčiny, olivový olej, gulášové korenie príp. korenie na kuracie mäso, hranolky POSTUP PRÍPRAVY Seitan si nakrájame na pásiky a opražíme na olivovom oleji spolu s cibuľkou a koreninami. Najprv ho necháme prikrytý, cca 15-20 minút a potom ho orestujeme do chrumkava. Medzitým si nakrájame čerstvú uhorku, rajčinu a cibuľku, zmiešame s tatárskou omáčkou a horčicou (prípadne soľou - podľa chuti) a do zmesy pridáme opražený seitan. Touto zmesou naplníme arabský chlebík - ak je taký pevný chlebík, môžeme doň pridať aj hranolky. Prípadne spraviť rolky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 21.4.2010, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |