končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
CHRUMKAVÉ HRANOLKY - úplne bez tukuPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, soľ , obľúbené korenie, vajíčka - bielky, papier na pečenie, plech POSTUP PRÍPRAVY Recept som videla v TV v nejakej zahraničnej relácii o zdravšom varení. Zemiaky pokrájať na hranollky. Bielka zľahka premiešať ( nevyšľahať sneh ako na zákusok ), v tom zemiaky obaliť, uložiť na plech na pečiaci papier, trošku ďalej od seba aby sa moc nedotýkali, posypať soľou a obľúbeným korením a dať pieť. Hranolky boli skutočne chrumkavé a chutné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 17.9.2010, 9:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Rýchla hrnčeková knedľaPOTREBNÉ PRÍSADY 200 ml mlieka, 200 g hrubej múky, soľ, 1 vajce, 1 žemľa, 10g masla, masť alebo smetol na hrnčeky. (toto je minimálne množstvo, čo robievam, zväšča si to vynásobim 2) POSTUP PRÍPRAVY 1. Najprv si žemľu (rožky) pokrájame na kocky a opražíme na masle do zlastista. 2. V mlieku rozmiešame múku, trochu soli, žĺtok a spolu dobre vypracujeme, je to podobné cesto ako na palacinky. Do tejto hmoty pridáme opraženú žemľu a tuhý sneh z bielka. 3. Vhodné hrnčeky (radšej staršie) vymastíme smetolom alebo masťou, naplníme ich asi do 3/4 cestom (nech vás nemýli, že cesto je dosť riedke), vložíme do vriacej vody, nech je tá vriaca voda aspoň tak 2 cm pod okraj hrnčeka, prikryjeme a varíme asi 1/2 hodiny. Pichnutím špáradla (tenkého drievka) zistíme, či sú knedle uvarené, potom z vody vyberieme šálky a knedle z hrnčekov vyklopíme, ide to dosť ľahko a pokrájame. Sú fantastické, dajú sa jesť aj samé bez omáčky a mäska. :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 22.11.2015, 14:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |