končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
kapustnica MOJEJ MAMKYPOTREBNÉ PRÍSADY V texte POSTUP PRÍPRAVY Kyslu kapustu nepremytu varíme asi 20 minút vo vode. Potom buď premyjeme alebo len precedíme. Urobíme si základ: Na oleji popražíme cibuľu, keď už je taká púšťaca chuť tak ju zalejeme teplou vodou, pridáme lyžičku červenej papriky a pol lyžičky palivej papriky, plus asi lyžičku soli, 1 lyžičku solčanky (vegety), bobkovy list a 4 gulicky noveho korenia,; pridáme kapustu a varíme. Osobitne ZEMIAKY: Klasika, cibula olej na to zemiaky, PH muka, červená paprika, soľ, solčanka, bobk. list zalejeme vodou a varíme. FAZULA: osobitne uvaríme s bobkopvým listom, nove korenie, naokniec posolíme. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
OTRUBOVE ROZKY SUPERNEPOTREBNÉ PRÍSADY POTREBNÉ PRÍSADY\r\n\r\n3 salky hladkej muky, 1 salka otrub alebo grahamovej muky , 1 drozdie, 3,5 dcl vlaznej vody, trocha cukru na kvasok, 1/2 dcl oleja - ja davam odhadom viac, 2 cajove lyzicky soli, Do cesta mozeme pridat slnecnicove, lanove, sezamove...semienka POSTUP PRÍPRAVY POSTUP PRÍPRAVY\r\n\r\nUrobime kvasok, cesto spolu s kvaskom vypracujeme, kysne 40 minút. Cesto rozdelíme na dva bochniky, rozdelime na osem trojuholnickov a stacame, tvarujeme rozky, ktore poukladame na vymasteny plech, pecieme pri 180 stupnoch cca 25-30 minut.\r\n\r\nRozky asi neupeciete v domacej pekarnicke, ale zas postup je jednoduchy a yvsledok neuveritelný, výbvorne chutia s olivovym olejom. Navyše je to veľmi zdravy recept, bez pouzitia vajec a mlieka, co ocenia aj vegani. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 21.5.2014, 14:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
HUMMUS - dokonala pochutka s nedokonalym nazvom.PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 200 gramov sušeného cícera 2 strúčiky cesnaku (rozdrveného v mažiariku alebo tlačidle) 5 lyžíc panenského olivového oleja 1 lyžica Tahini (sezamová pasta, dostanete ju v bio-predajni) šťava z jedného citróna soľ, biele korenie POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. Cícer vysypeme na veľkú tácňu a preberieme od kamienkov. 2. Preperieme ho vodou niekoľkokrát, až kým nevyplachujeme čistú vodu. Namočíme na noc do čistej vody (dvojnásobné množstvo vody ako je cícera), do ktorej sme dali lyžičku sódy bikarbóny. Ráno cíceru vymeníme vodu a znova namočíme na pár hodín. Dokopy by mal byť vo vode 10 – 15 hodín. Na konci by mali byť vaše malé cíceríky krásne napučané, pretože absorbovali všetku vodu. Ich objem by sa mal zdvojnásobiť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 28.8.2017, 22:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Mrkvovo-zázvorová polievka s ciceromPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500 g mrkva, 1 ks šalotka, 1 ks zázvor (cca 7 cmx2 cm, staci nie vela alebo podla chuti kto ako znesie) , 20 g maslo, 0,5 - 1 PL cukor, 0,75 l vývar, 100 g creme fraiche, 100 g smotana sladká 2 PL paradajkový pretlak, 1 PL korenie karí, soľ, korenie biele mleté a uvareny cicer POSTUP PRÍPRAVY Salotku a zazvor ocistime a nakrajame nadrobno. Zohrejeme maslo a salotku so zazvorom prazime na slabom ohni cca 10 min. Nie dohneda!!! Mrkvu osupeme, nakrajame, pridame do hrnca a spolu oprazime. Posypeme cukrom, podlejeme asi 2/3 vyvaru, posolime a varime asi 15 minut. Mrkvovo-zázvorová krémová polievka - Polievku rozmixujeme, pridame smotanu, creme fraiche (pochutkovy kysla smotana), privedieme do varu. Podla zelanej konzistencie dolejeme vyvar, ochutime kari korenim, paradajkovym pretlakom (prip-kecupom), solou, bielym korenim Paradajkovy pretlak pridavame aby sa nam vratila farba, pretoze po pridani smotany a creme fraiche polievka zbledne. Nakoniec do nej primiesame uvareny cicer. Je geniaaaaaaaaaaaaaaalna ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Orechové klobásky FajnéPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Orechové klobásky\\r\\n\\r\\nFajná mňamka - pre vegetariánov a iné bytosti :-))\\r\\nSuroviny\\r\\n\\r\\n * 200 g mleté vlašské orechy\\r\\n * 200 g údený syr alebo TOFU\\r\\n * 6 PL ovsené vločky\\r\\n * 4 PL detská krupica\\r\\n * 1 lyžica solčanka alebo vegeta\\r\\n * 3 ks žĺtka\\r\\n * tuhy sneh bielka\\r\\n * 10 strúčikov cesnak\\r\\n * 1 KL soľ\\r\\n\\r\\n\\r\\n\\r\\n\\r\\n25-30 klobások\\r\\nporcií\\r\\n15\\r\\nminút\\r\\npríprava\\r\\n15-20\\r\\nminút\\r\\ntepelná úprava\\r\\n\\r\\n\\r\\nPostup receptu\\r\\n\\r\\nVšetky suroviny dobre premiešame a necháme stáť 1 hodinu v chladničke.\\r\\n\\r\\nFormujeme malé klobásky - ako čevapčiči. Vypražíme na oleji, ale nie dlho, lebo orechy rýchlo zhorknú.\\r\\n\\r\\nKeď ich opečieme, vyberieme na pekáč, podlejeme 1 dl vody, poukladať môžeme aj jedno na druhé, prikryté necháme v rúre spariť. Podávame k nim zemiakovú kašu, zemiakový alebo iný šalát. Studené môžeme pokrájať a urobiť obložené chlebíčky. Podľa chuti môžeme dochutiť pikantnejšie, chilli, alebo viac cesnaku. POSTUP PRÍPRAVY ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 6.6.2011, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
BROKOLICOVO-SYROVA OMACKAPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY na masle sprazit do zlatista 1 stredne velku cibulu, 3-4 struciky cesnaku, zaliat vodou - pridat posekanu brokolicu - uvarit do makka - osolit, pridat 2ks crievkovy syr - roztopit do hotoveho vmiesat 1 kyslu smotanu. Naliat na cestoviny - navrch syr struhany ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |