končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Fašírky z ovsených vločiekPOTREBNÉ PRÍSADY ½ l vody, 1PL vegety, korenie, majorán, ½ l ovsených vločiek, 5-6 strúčikov cesnaku, 15dkg strúhaného syra, 3 vajcia, POSTUP PRÍPRAVY Vodu, vegetu, korenie a majorán prevaríme, pridáme vločky, cesnak. Do vychladnutého dáme syr a vajcia. Robíme fašírky a vyprážame v oleji. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Knedlík – hrnčekovýPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček vody alebo mlieka, hr. múka, soľ, 2 vajcia, 1 žemľa, 1 ČL prášku do pečiva, tuk na vymastenie hrnčekov POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka, múky a soli vypracujeme riedke cesto a necháme postáť 1 hodinu. Pridáme žĺtka, pokrájanú žemľu, prášok do pečiva a sneh z bielkov. 4 porcelánové hrnčeky vymastíme a naplníme do ¾ zmesou. Varíme 20 minút v zakrytom hrnci. Do hrnca dáme toľko vody, aby sa nenabrala do hrnčekov. Uvarené vyklopíme a krájame na kolieska. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Pečená zemiaková kašaPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg zemiakov, 100g masla, 4 vajcia, mlieko, 100g tvrdého syra, paprika, soľ, POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame a dáme uvariť do osolenej vody. Keď zmäknú, scedíme ich, roztlačíme, pridáme maslo a horúce mlieko. Vypracujeme hladkú kašu. Ohňovzdornú nádobu vymastíme, vložíme do nej kašu a urobíme priehlbinky. do priehlbiniek rozbijeme po 1 vajci, vrch posypeme syrom, červenou paprikou a dáme do rúry zapiecť doružova. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Kapustové fašírkyPOTREBNÉ PRÍSADY ½ hlávky kapusty, 1 vajce, 2 safalátky, 30g tuku alebo nakrájanej slaniny, strúhanka na zahustenie 150g tuku na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Nakrájanú kapustu udusíme na tuku do mäkka, občas ju podlievame vodou. Dusenú kapustu jemne posekáme, pridáme pokrájané safalátky, soľ, vajce a toľko strúhanky, aby sme mohli robiť ploché fašírky. Obalíme ich v múke, opekáme a podávame so zemiakmi a šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Karfiolovo – syrové reznePOTREBNÉ PRÍSADY 1 väščí karfiol, 4PL hr. múky, 3 vajcia, 100g strúhaného syra, 3 strúčiky cesnaku, 3PL posekaných byliniek – petržlen, bazalka, majorán, drvená rasca, 1ČJ vegety, mleté čierne korenie, soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Karfiol rozoberieme a uvaríme do polomäkka. Scedíme, posekáme a necháme vychladnúť. Pridáme múku, rozšľahané vajcia, syr, pretlačený cesnak rozmiešaný so soľou, bylinky, rascu, vegetu, soľ, korenie a všetko dobre premiešame. Zo zmesi sformujeme placky, ktoré opečieme v oleji. podávame s opekanými zemiakmi a jogurtovou omáčkou (biely jogurt, 1ČJ olivového oleja, 1ČJ citrónovej šťavy, štipka soli a kôpor ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |