končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapečené zemiačky so smotanou (lacné a chutné jedlo)POTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, kyslá smotana, cibulka, paprika, máslo, sol, petržlenová vňať (ja som dala i nakrájanú salámu) POSTUP PRÍPRAVY Ošúpané a nakrájané zemiačky som si dala variť v slanej vode. Medzitým som si do misky nachystala kyslú smotanú, trošku pokrájanej cibulky a petržlenovú vnať a všetko pekne premiešať. V hrnci som podusila cibulu, nakrájanú papriku (salámu), nakoniec uvarené zemiačky. Trošku osmažené som odstavila a vliala tam nachystanú smotanu a cele riadne premiešala.\r\nDo pekáča som dala roztopené máslo a nato celú zemiačkovú zmes a dala piecť na 180 stupnoch aspon 8-12 minúť.\r\nBolo to výborné..... :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
kysnutý báleš (na sladko i slano)POTREBNÉ PRÍSADY 1 kvások, 2,5dcl mlieka, lyžica cukru, 500g polohrubej múky, štipka soli, 1dcl oleja ( ak robíte sladký, tak dajte radšej máslo)... + čo chcete navrch POSTUP PRÍPRAVY Do 1,5 dcl vlažného mlieka rozdrvíme kvások a dáme lyžicu cukru... celé to prikryjeme a necháme trošku nakysnúť.\r\nMúku si preosejeme, pridáme štipku soli, olej (alebo maslo), nakysnutý kvások, asi deci mlieka a pekne premiešame... podľa potreby pridáme buď múku alebo mlieko.\r\nNakoniec to celé cesto trošku navrchu posypeme múkou a zakryté necháme v teple kysnúť.\r\nHotové cesto vyvaľkáme a vložíme na pomastený plech alebo ak niekto radšej, tak na papier na pečenie. Ešte na chvíľku zakryjeme aby sa trošku cesto zdvihlo.\r\nPredhrejeme trúbu na 190 stupňov.\r\nCesto si trošku potrieme olejom a môžme pridávať to, na čo máme chuť. Ja som spravila báleš k mliečnej polievke. Tvaroh zmiešaný s klobáskou,osolený, zriedený troškou mlieka ( môžte použiť i čisto len kyslú smotanu)\r\na navrch cibuľka.\r\nVložíme do trúby asi na 25 minút a dobrú chuť... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 30.8.2012, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |