končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
PLACKY Z KUKURICE*****POTREBNÉ PRÍSADY Konzerva kukurice Bonduelle,2-3 vajíčka,soľ,1/2 prášku do pečiva,mleté čierne korenie,strúčik cesnaku,polohrúba múka POSTUP PRÍPRAVY Kukuricu zmiešame s ostatnými indiegrenciami,múky nedávame veľa a lyžicou kladieme na rozpálený olej plácky,ktoré opečieme z oboch strán. Podávame s čerstvou zeleninou alebo šalátom. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
DEDKOVE TATARCANE PIROHY*****POTREBNÉ PRÍSADY Hladká múka,pohánková múka,voda,soľ. Na plnku:varený zemiak,bryndza alebo tvaroh alebo kyslá kapusta údená slanina POSTUP PRÍPRAVY Hladkú múku zmiešame s pohánkovou asi v pomere 4:1,pridáme soľ a toľko vody,aby vzniklo hustejšie cesto.Poriadne vypracujeme a rozváľkame ako na klasické pirohy.Radielkom pokrájame na rovnaké štvorce a plníme.Hodí sa bryndzovo zemiaková,tvarohová,ale aj kapustová plnka.Pirohy po pridaní plnky poriadne postláčame,aby nám pri varení nevyliezala z cesta a varíme vo väčšom množstve vriacej osolenej vody.Ked vyplávajú na povrch,necháme 3-4 minútky povrieť a scedíme.Polejeme vyškvarenou slaninkou,poprípade osolíme. Podávame poliate kyslou smotanou alebo len so zakysankou. Bolo to obľúbené jedlo nášho dedka a na východe sa podávalo ako miestna špecialita. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (12) posledné: 29.4.2010, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
BABKINE ZEMIAKY*****S TVAROHOVOU PENOUPOTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky,tvaroh,maslo,soľ,zelená cibuľka POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky rovnakej veľkosti,ale nie veľmi veľké ,poriadne umyjeme a dáme variť do osolenej vody s pridaním rasce.Medzitým vymiešame tvaroh,mäkké maslo,soľ a mladé cibuľky aj s pierkami.Zemiaky scedíme,lúpeme a ešte teplé rozkrojíme,dáme sa na ne vymiešaný tvaroh a mlsáme,ládujeme,džgáme,papkáme,žereme,dusíme...................................... . Môžeme aj zameniť tvaroh za bryndzu plus červenú papriku. Deti sa potešia a maminy budú mať čo upratovať. Takže BON APETIT alebo DOBRU CHUT Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
RIZOTO?_Z TARHONE S HUBAMI*****POTREBNÉ PRÍSADY Tarhoňa,olej,soľ,cesnak,huby-môžu byť čerstvé,mrazené alebo šampiňony,voda POSTUP PRÍPRAVY Tarhoňu orestujeme na oleji do svetlohneda-celý sáčok,zalejeme vodou,osolíme a prikryté dusíme.Robíme podobne ako ryžu,len musíme sem tam premiešať,aby neprihorela a vodu tiež dolievame podľa potreby.Tarhoňa od rôznych výrobcov sa líši,preto sa nedá určiť presne množstvo vody.Do hotovej pridáme strúčik postrúhaného cesnaku a udusené ochutené huby. Je to celkom jednoduché jedlo,ktoré si pripravíte do polhodinky. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 7.3.2010, 16:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
ZAPEKANA SPARGLA V ZEMIAKOVEJ KASI*****POTREBNÉ PRÍSADY Sterilizovaná špargľa,zemiaky,soľ,maslo,mlieko,vajíčka,smotana kyslá,šunka,tuk na vymazanie formy a hrubá múka POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky očistíme,pokrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka.Scedíme,pridáme maslo,trocha horúceko mlieka a vyšľaháme kašu.Pekáčik alebo formu vymastíme tukom,vysýpeme múkou a rozotrieme kašu .Rozložíme šunku,ktorú sme nakrájali na menšie kúsky a scedenú špargľu,ktorú môžeme tiež rozkrájať na polovice.Dáme do vyhriatej rúry zapiecť na dákych 20 minút .Vajíčka,kyslú smotanu a soľ poriadne rozmiešame a vlejeme na zmes vo forme.Pečieme do ružova,aby nám smotana s vajíčkami stuhla. Lepšie sa to krája studené. PODAVAME so zeleninou alebo zeleninovým šalátom. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 9.4.2014, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
SPARGLA AKO PRILOHAPOTREBNÉ PRÍSADY Spargľa,maslo,syr POSTUP PRÍPRAVY Spargľu vyberieme z nálevu,naservírujeme na tanier,pridáme tenký plátok masla,zakryjeme plátkom tvrdého syra a vložíme na chvíľu do mikrovlnky.Syr sa rozpustí a máme prílohu k prírodným prsíčkam alebo rebierku.Komu to nestačí,naloží si zemiakovú kašu.Na mäsko je dobré dať si kúsok cesnakového masla. SPARGLU odporúčam z METRA,je dobrá,nie mini balenie a za prijateľnú cenu. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
SEDLIACKE ZEMIAKY od babky z Vyšenca*****POTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky,kyslá kapusta,údená slanina,cibuľa-môže a nemusí byť,soľ,rasca POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky očistíme,pokrájame na kocky a uvaríme s pridaním soli a rasce do mäkka.Pridáme scedenú kyslú kapustu a vyškvárenú slaninku.Poriadne premiešame.Ak máme radi,môžeme pridať aj opráženú cibuľu. SVIATOCNA VERZIA:škvrkaný rezeň-bravčové rebierko,ktoré sme naklepali,osolili,okorenili a rýchlo opiekli z oboch strán,navrch cesnakové maslo. Babka to robievala s dusenou kapustou,ale ja radšej takto.Kapusty asi jednu tretinu. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 12.2.2010, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
CIPKARKY_ALEBO GRANADIR MOJEJ SUSEDY*****POTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky,olej-masť,červená paprika,soľ,cibuľa,cesnak-ak máte radi,polohrúba múka,vajíčko,voda POSTUP PRÍPRAVY Z múky,vajíčka a vody si urobíte cesto skoro ako na rezance.Môžete doňho pridať za lyžicu oleja.Prikryte a nechajte 15 minút postáť,bude sa vám s ním lepšie robiť.Medzitým si očistíte pár zemiakov a dajte variť nakrájané na drobné kocky.Cesto rozváľkame na pomúčenej doske a odštipkávame z neho do pripravenej rajnice s osolenou vriacou vodou.Ked vyplávajú čipkárky hore,sú uvarené.Zmiešame so scedenými horúcimi zemiakmi,pridáme opraženú cibuľu do ružova.Odtiahneme z plameňa,aby nám paprika,ktorú pridáme, nezhnedla(bude škaredá a horká).Horúce vlejeme na zmes zemiakov a cesta.Ak máme radi,dáme aj cesnáčik,olejom nešetríme. Podávame s kyslou uhorkou. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (6) posledné: 4.5.2010, 6:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
CHALUPARSKE TRHANCE OD MOJEJ SUSEDY*****POTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky,polohrúba múka,soľ,vajce,trocha oleja,bryndza,kyslá smotana,voda,údená slanina POSTUP PRÍPRAVY Zamiesime cesto z múky,vajíčok a vody,pridáme za lyžicu oleja.Cesto má byť menej tuhé ako na rezance.Necháme dákych20 minút prikryté postáť.Do väčšej rajnice dáme variť osolenú vodu.Pár zemiakov ošúpeme,nakrájame na drobné kocky a dáme uvariť do mäkka.Cesto rozdelíme na viac časti,rozváľkame a držiac v jednej ruke ,trháme nerovnaké kúsky do rajnice s vriacou vodou.Ked vyplávajú hore,vyberáme do misy.Do vody na varenie môžeme pridať pár kvapiek oleja,aby sa nám po vybratí nepochytali za ruky. Hotové zmiešame s uvarenými zemiakmi,bryndzou,smotanou,prelejeme slaninkou,ktorú sme upražili.Premiešame,podľa potreby osolíme . DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 20.5.2010, 12:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
PIROHY_TRI ROHY*****POTREBNÉ PRÍSADY Polohrúba múka,soľ,voda Na plnku:hrúdkový tvaroh,soľ Na poliatie:kyslá smotana,údená slaninka POSTUP PRÍPRAVY Do misy dáme múku-pre 4osoby asi kilo,za lyžičku soli a vodu,ktorú prilievame pomaly,aby nevzniklo veľmi riedke cesto.Zamiesime redšie cesto ako na rezance a na pomúčenej doske rozváľkame.Radielkom pokrájame na rovnaké štvorce a plníme osoleným tvarohom.Kraje cesta riadne popritláčame,aby plnka pri varení nevyliezala.Kraje všelijakých tvarov necháme prázdne.Varíme vo väčšom množstve osolenej vody-musí byť vriaca.Ked vybehnú na hladinu,necháme 5 minút povrieť a vyberáme do misy.Polejeme rozškvarenou slaninkou,osolíme.Smotanu môžeme dať každému na tanier alebo do všetkých. BON APETIT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (14) posledné: 15.1.2011, 12:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |