. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

melania l. (lararuby) ID 130989
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.1.2010
Naposledy: 25.2.2024 8:26
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 852
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 272
NÁVODY 12
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

PLACKY Z KUKURICE*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Konzerva kukurice Bonduelle,2-3 vajíčka,soľ,1/2 prášku do pečiva,mleté čierne korenie,strúčik cesnaku,polohrúba múka

POSTUP PRÍPRAVY

Kukuricu zmiešame s ostatnými indiegrenciami,múky nedávame veľa a lyžicou kladieme na rozpálený olej plácky,ktoré opečieme z oboch strán.
Podávame s čerstvou zeleninou alebo šalátom.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

DEDKOVE TATARCANE PIROHY*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Hladká múka,pohánková múka,voda,soľ. Na plnku:varený zemiak,bryndza alebo tvaroh alebo kyslá kapusta údená slanina

POSTUP PRÍPRAVY

Hladkú múku zmiešame s pohánkovou asi v pomere 4:1,pridáme soľ a toľko vody,aby vzniklo hustejšie cesto.Poriadne vypracujeme a rozváľkame ako na klasické pirohy.Radielkom pokrájame na rovnaké štvorce a plníme.Hodí sa bryndzovo zemiaková,tvarohová,ale aj kapustová plnka.Pirohy po pridaní plnky poriadne postláčame,aby nám pri varení nevyliezala z cesta a varíme vo väčšom množstve vriacej osolenej vody.Ked vyplávajú na povrch,necháme 3-4 minútky povrieť a scedíme.Polejeme vyškvarenou slaninkou,poprípade osolíme.
Podávame poliate kyslou smotanou alebo len so zakysankou.

Bolo to obľúbené jedlo nášho dedka a na východe sa podávalo ako miestna špecialita.

DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (12) posledné: 29.4.2010, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

BABKINE ZEMIAKY*****S TVAROHOVOU PENOU



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky,tvaroh,maslo,soľ,zelená cibuľka

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky rovnakej veľkosti,ale nie veľmi veľké ,poriadne umyjeme a dáme variť do osolenej vody s pridaním
rasce.Medzitým vymiešame tvaroh,mäkké maslo,soľ a mladé cibuľky aj s pierkami.Zemiaky scedíme,lúpeme a ešte teplé rozkrojíme,dáme sa na ne vymiešaný tvaroh a mlsáme,ládujeme,džgáme,papkáme,žereme,dusíme...................................... .

Môžeme aj zameniť tvaroh za bryndzu plus červenú papriku.

Deti sa potešia a maminy budú mať čo upratovať.

Takže BON APETIT alebo DOBRU CHUT

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

RIZOTO?_Z TARHONE S HUBAMI*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Tarhoňa,olej,soľ,cesnak,huby-môžu byť čerstvé,mrazené alebo šampiňony,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Tarhoňu orestujeme na oleji do svetlohneda-celý sáčok,zalejeme vodou,osolíme a prikryté dusíme.Robíme podobne ako ryžu,len musíme sem tam premiešať,aby neprihorela a vodu tiež dolievame podľa potreby.Tarhoňa od rôznych výrobcov sa líši,preto sa nedá určiť presne množstvo vody.Do hotovej pridáme strúčik postrúhaného cesnaku a udusené ochutené huby.
Je to celkom jednoduché jedlo,ktoré si pripravíte do polhodinky.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.3.2010, 16:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ZAPEKANA SPARGLA V ZEMIAKOVEJ KASI*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Sterilizovaná špargľa,zemiaky,soľ,maslo,mlieko,vajíčka,smotana kyslá,šunka,tuk na vymazanie formy a hrubá múka

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky očistíme,pokrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka.Scedíme,pridáme maslo,trocha horúceko mlieka a vyšľaháme kašu.Pekáčik alebo formu vymastíme tukom,vysýpeme múkou a rozotrieme kašu .Rozložíme šunku,ktorú sme nakrájali na menšie kúsky a scedenú špargľu,ktorú môžeme tiež rozkrájať na polovice.Dáme do vyhriatej rúry zapiecť na dákych 20 minút .Vajíčka,kyslú smotanu a soľ poriadne rozmiešame a vlejeme na zmes vo forme.Pečieme do ružova,aby nám smotana s vajíčkami stuhla.
Lepšie sa to krája studené.

PODAVAME so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.4.2014, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

SPARGLA AKO PRILOHA



POTREBNÉ PRÍSADY

Spargľa,maslo,syr

POSTUP PRÍPRAVY

Spargľu vyberieme z nálevu,naservírujeme na tanier,pridáme tenký plátok masla,zakryjeme plátkom tvrdého syra a vložíme na chvíľu do mikrovlnky.Syr sa rozpustí a máme prílohu k prírodným prsíčkam alebo rebierku.Komu to nestačí,naloží si zemiakovú kašu.Na mäsko je dobré dať si kúsok cesnakového masla.


SPARGLU odporúčam z METRA,je dobrá,nie mini balenie a za prijateľnú cenu.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

SEDLIACKE ZEMIAKY od babky z Vyšenca*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky,kyslá kapusta,údená slanina,cibuľa-môže a nemusí byť,soľ,rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky očistíme,pokrájame na kocky a uvaríme s pridaním soli a rasce do mäkka.Pridáme scedenú kyslú kapustu a vyškvárenú slaninku.Poriadne premiešame.Ak máme radi,môžeme pridať aj opráženú cibuľu.

SVIATOCNA VERZIA:škvrkaný rezeň-bravčové rebierko,ktoré sme naklepali,osolili,okorenili a rýchlo opiekli z oboch strán,navrch cesnakové maslo.

Babka to robievala s dusenou kapustou,ale ja radšej takto.Kapusty asi jednu tretinu.

DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.2.2010, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

CIPKARKY_ALEBO GRANADIR MOJEJ SUSEDY*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky,olej-masť,červená paprika,soľ,cibuľa,cesnak-ak máte radi,polohrúba múka,vajíčko,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky,vajíčka a vody si urobíte cesto skoro ako na rezance.Môžete doňho pridať za lyžicu oleja.Prikryte a nechajte 15 minút postáť,bude sa vám s ním lepšie robiť.Medzitým si očistíte pár zemiakov a dajte variť nakrájané na drobné kocky.Cesto rozváľkame na pomúčenej doske a odštipkávame z neho do pripravenej rajnice s osolenou vriacou vodou.Ked vyplávajú čipkárky hore,sú uvarené.Zmiešame so scedenými horúcimi zemiakmi,pridáme opraženú cibuľu do ružova.Odtiahneme z plameňa,aby nám paprika,ktorú pridáme, nezhnedla(bude škaredá a horká).Horúce vlejeme na zmes zemiakov a cesta.Ak máme radi,dáme aj cesnáčik,olejom nešetríme.
Podávame s kyslou uhorkou.
DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (6) posledné: 4.5.2010, 6:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

CHALUPARSKE TRHANCE OD MOJEJ SUSEDY*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky,polohrúba múka,soľ,vajce,trocha oleja,bryndza,kyslá smotana,voda,údená slanina

POSTUP PRÍPRAVY

Zamiesime cesto z múky,vajíčok a vody,pridáme za lyžicu oleja.Cesto má byť menej tuhé ako na rezance.Necháme dákych20 minút prikryté postáť.Do väčšej rajnice dáme variť osolenú vodu.Pár zemiakov ošúpeme,nakrájame na drobné kocky a dáme uvariť do mäkka.Cesto rozdelíme na viac časti,rozváľkame
a držiac v jednej ruke ,trháme nerovnaké kúsky do rajnice s vriacou vodou.Ked vyplávajú hore,vyberáme do misy.Do vody na varenie môžeme pridať pár kvapiek oleja,aby sa nám po vybratí nepochytali za ruky.
Hotové zmiešame s uvarenými zemiakmi,bryndzou,smotanou,prelejeme slaninkou,ktorú sme upražili.Premiešame,podľa potreby osolíme .
DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 20.5.2010, 12:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

PIROHY_TRI ROHY*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Polohrúba múka,soľ,voda Na plnku:hrúdkový tvaroh,soľ Na poliatie:kyslá smotana,údená slaninka

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme múku-pre 4osoby asi kilo,za lyžičku soli a vodu,ktorú prilievame pomaly,aby nevzniklo veľmi riedke cesto.Zamiesime redšie cesto ako na rezance a na pomúčenej doske rozváľkame.Radielkom pokrájame na rovnaké štvorce a plníme osoleným tvarohom.Kraje cesta riadne popritláčame,aby plnka pri varení nevyliezala.Kraje všelijakých tvarov necháme prázdne.Varíme vo väčšom množstve osolenej vody-musí byť vriaca.Ked vybehnú na hladinu,necháme 5 minút povrieť a vyberáme do misy.Polejeme rozškvarenou slaninkou,osolíme.Smotanu môžeme dať každému na tanier alebo do všetkých.

BON APETIT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (14) posledné: 15.1.2011, 12:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu