. .. .. .. .. .. .
. .

DEDKOVE TATARCANE PIROHY***** - RECEPT 26380

melania l. (lararuby) ID 130989
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.1.2010
Naposledy: 25.2.2024 8:26
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 852
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 272
NÁVODY 12

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


DEDKOVE TATARCANE PIROHY*****


[ recept č. 26380 zo dňa  ]


DEDKOVE TATARCANE PIROHY*****


POTREBNÉ PRÍSADY

Hladká múka,pohánková múka,voda,soľ. Na plnku:varený zemiak,bryndza alebo tvaroh alebo kyslá kapusta údená slanina

POSTUP PRÍPRAVY

Hladkú múku zmiešame s pohánkovou asi v pomere 4:1,pridáme soľ a toľko vody,aby vzniklo hustejšie cesto.Poriadne vypracujeme a rozváľkame ako na klasické pirohy.Radielkom pokrájame na rovnaké štvorce a plníme.Hodí sa bryndzovo zemiaková,tvarohová,ale aj kapustová plnka.Pirohy po pridaní plnky poriadne postláčame,aby nám pri varení nevyliezala z cesta a varíme vo väčšom množstve vriacej osolenej vody.Ked vyplávajú na povrch,necháme 3-4 minútky povrieť a scedíme.Polejeme vyškvarenou slaninkou,poprípade osolíme.
Podávame poliate kyslou smotanou alebo len so zakysankou.

Bolo to obľúbené jedlo nášho dedka a na východe sa podávalo ako miestna špecialita.

DOBRU CHUT


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


pohánková múka-na východe tatarčaná


rozvaľkané cesto,vykrajujem pohárom


naplnené osoleným hrudkovým tvarohom


uvarené,poliate vyškvarenou slaninkou a kyslou smotanou


alebo nepremiešané



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< CICEROVY SALAT***** | DEDKOVE TATARCANE PIROHY***** | ZEMIAKOVA KYSLA S MASOVYMI GULKAMI*****od Božky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína R. (Hersi) ID 85661 (27.4.2010, 22:31)
tatarčané preto,lebo mukka sa vola "tatarka" ,tatarčaná muka...,ale veru neviem ci to je to iste,alebo pohanka je jemnejsia,teraz si nie som ista ,je to ine,a nemelieme najemno,ale na hrubo,vtedy to je ono :-p u nas oblubene,hlavne klasika,tvarohove.. tak neviem ci je to podla tatarov ,-) :-$ [A]
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (28.4.2010, 11:55)
Je to to isté ,-) ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (27.4.2010, 22:42)
Vraj aj tatarský biftek je pomenovaný podľa nich,nielen tatarka-pohánka.TATARI-POHANIA ,-) ,-) ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (27.4.2010, 20:55)
Ahojky Mel, :-) tiež som bola zvedavá že čo znamená tatarcané ,-) tak to už viem, ale chcem sa ešte spýtať na tú múku pohánkovú. Som to ešte nevidela nikde v obchode. Melieš pohánku? Podľa mňa pirohy sú geniálne jedlo, rovnako ako aj bryndzové halušky :-p :-p :-p
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (28.4.2010, 18:48)
Kristínka, na tejto adrese majú rôzne múky a posielajú aj poštou : www.mlyn-zrno.sk. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (29.4.2010, 5:55)
Darinka,ty si objavila super stránku,dakujem,určite ju celú prezriem ,dakujem. (Y) (Y) (Y) (F).Prajem ti pekný slniečkový víkend. (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (29.4.2010, 15:58)
Ďakujem Melanka, my tam kupujeme múku už dávno, muž dal do vyhľadávača múku na chleba a tak sme sa tam dostali a sme spokojní. Ahoj, aj tebe pekný víkend! (L) (K) (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.4.2010, 23:14)
Dari, ďakujem, si veľmi milá (L) Máš dobré skúsenosti s nákupom múky takto? Ešte som potraviny cez nett nekupovala. Len dáku techniku. Ešte raz vďaka (L) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (29.4.2010, 15:55)
Áno, máme len dobrú skúsenosť, kupujeme tak múku asi dva roky bez problémov. (L)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (27.4.2010, 21:11)
Občas dostať v biopotravinách,ak máš mlynček,určite sa dá aj zomlieť.Videla som niekoho ponúkať aj na internete,ale či to ešte platí,neviem. *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (27.4.2010, 20:27)
No Melanka, musím sa priznať, že aj keď som z východu, v živote som tieto pirohy nejedla, len som o nich počula.Myslím, že sa robia až celkom na východe Slovenska. A prvý krát čítam recept na tieto pirôžky. A ozaj, prečo tatarcané ??Ale vraj je to veľká dobrota (pl) (pl) (pl) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (27.4.2010, 20:36)
Vraj preto,že pohánku k nám doniesli Tatári. *-) *-) (L) a je to ozaj dobrota.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu