končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Syrové lievancePOTREBNÉ PRÍSADY 1/4 l vriaceho osoleného mlieka 100 g hrubej múky 200 g varených zemiakov 100 g strúhaného syra 2 vajcia 50 g tuku POSTUP PRÍPRAVY Do vriaceho osoleného mlieka vsypeme za stáleho miešania hrubú múku. Pripravíme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Do nej pridáme v šupke uvarené a potom olúpané zemiaky, ktoré sme nastrúhali na jemnom strúhadle. Ďalej pridáme nastrúhaný syr a vajcia. Vypracujeme cesto a lyžicou dávame na vymastený lievanečník a rozotrieme. Lievance opekáme na tuku dozlatista. Ešte horúce ich posypeme strúhaným syrom. Podávame so zeleninou a zemiakovou kašou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Šúlky s bryndzouPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej múky, 1 vajce, 2 dcl vody, soľ, 1 cibuľa, 15 dkg bryndze, asi 7 zemiakov, údená slanina POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca s vodou (4 litre) pridáme na menšie kúsky nakrájané zemiaky. Pokiaľ sa zemiaky varia, pridáme šúľky, ktoré si medzi tým pripravíme nasledovne: do 1/2 kg hladkej múky pridáme 1 celé vajce, soľ podľa chuti, asi 2 dcl vody a všetko spolu vymiesime na redšie cesto. Na dobre pomúčenú tablicu dlaňami vytvarujeme cesto o hrúbke 3 cm a šírke 3-4 cm. Cesto narežeme na menšie kúsky, ktoré potom šúľame na dĺžku 10 cm. Do vriacej vody ku zemiakom ich postupne necháme aspoň 10 min. variť. Potom ich varechou vyberieme na misu. Zmiešame s bryndzou alebo kyslou kapustou . Posolíme,posypeme vyškvarenou slaninkou spolu s cibuľkou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |