
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Cesnakáče...POTREBNÉ PRÍSADY recept som si vypočula od jednej kuchárky, vyskúšala a nepoznám lepšiu prílohu k mliečnym /kyslým/ polievkam...potrebujem cca 800g hladkej múky, 1 kocku čerstvého droždia, 3-4dl teplej vody, 2 ČL soli, 1 ČL kryštálového cukru, 2 PL oleja... 100g masla, 5 strúčikov cesnaku 1-2 ČL soli, môže byť aj 125g bryndze POSTUP PRÍPRAVY Do misky nasypeme múku /najskôr asi 700g/, prisypeme cukor, rozmrvíme droždie, na kraj nalejeme olej a nasypeme soľ, nalejeme vodu /najskôr stačí 3 dl, pridávame podľa potreby/ , vymiesime cesto, ktoré podľa potreby buď zriedime vodou alebo zahustíme múkou /malo by byť redšie, úplne vláčne, v miske sa trochu "rozlieva"/... Cesto necháme prikryté utierkou nakysnúť na teplom mieste asi 30 minút. Na plnku si zmiešame zmäknuté maslo so soľou, pretlačeným cesnakom a kto má rád môže pridať aj bryndzu... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 1.12.2015, 16:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() "Tatranské" zemiakové lokše...POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg zemiakov /staršie, z nových sa lokše nedajú dobre robiť/, 300g hladkej múky, 1 vajce, soľ...bravčová alebo kačacia masť na pomastenie alebo rozpustené maslo, mletý mak a práškový cukor na posypanie - záleží, či chceme nasladko alebo naslano. Ja ich plním kuracou pečienkou - recept som dala nižšie. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky si deň vopred uvaríme v šupke /to je dôležité/, necháme vychladnúť, na druhý deň ošúpeme, najemno nastrúhame. Pridáme hladkú múku, soľ a vajce. Rýchlo zmiesime a hneď začneme pripravovať lokše. /Cesto nesmie dlho stáť, inak začne rednúť, potom bude treba prisypávať múku a stratia svoju "mäkkosť" a "vláčnosť" pre ktoré ich my zbožňujeme. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 27.10.2017, 12:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Tekvicovo zemiakové placky...POTREBNÉ PRÍSADY 500g v šupke uvarených zemiakov, 800g očistenej tekvice, 2 cibule,soľ, 3 vajcia, 3 - 4 PL hladkej múky, 1 PL kyslej smotany, mleté čierne korenie, štipka postrúhaného muškátového orieška... POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame alebo pretlačíme cez lis, tekvicu nastrúhame nahrubo, cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Všetko spolu zmiešame v miske, pridáme vajíčka, múku, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok a smotanu. Dobre premiešame a na rozpálenom oleji vysmažíme placky...podávame s tzaziky alebo s jogurtovým dipom... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 14.8.2013, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |