Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Cesnakáče...
[ recept č. 59077 zo dňa 27.11.2015 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
recept som si vypočula od jednej kuchárky, vyskúšala a nepoznám lepšiu prílohu k mliečnym /kyslým/ polievkam...potrebujem cca 800g hladkej múky, 1 kocku čerstvého droždia, 3-4dl teplej vody, 2 ČL soli, 1 ČL kryštálového cukru, 2 PL oleja... 100g masla, 5 strúčikov cesnaku 1-2 ČL soli, môže byť aj 125g bryndze
POSTUP PRÍPRAVY
Do misky nasypeme múku /najskôr asi 700g/, prisypeme cukor, rozmrvíme droždie, na kraj nalejeme olej a nasypeme soľ, nalejeme vodu /najskôr stačí 3 dl, pridávame podľa potreby/ , vymiesime cesto, ktoré podľa potreby buď zriedime vodou alebo zahustíme múkou /malo by byť redšie, úplne vláčne, v miske sa trochu "rozlieva"/... Cesto necháme prikryté utierkou nakysnúť na teplom mieste asi 30 minút.
Na plnku si zmiešame zmäknuté maslo so soľou, pretlačeným cesnakom a kto má rád môže pridať aj bryndzu...
Nakysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 2 cm, natrieme plnku /nemusí byť úplne dokonale rozotretá, stačí len tak, aby bolo všade/, zvinieme do rolády, nakrájame na štvorce /keďže cesto je naozaj redšie, tak sa na doske "rozvalí"/, každý štvorec prekrojíme na trojuholníky a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie /oceníte, keď plnka bude pri pečení vytekať/, dáme hneď so rúry vahriatej na 180°C a pečieme do zlata... asi tak 30 minút. Ešte teplé pomažeme olejom alebo rozpustenou bravčovou masťou. |
 | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (30.11.2015, 10:57) |
Robievame napríklad na grilovačku k Výborný  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (28.11.2015, 10:19) |
 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |