. .. .. .. .. .. .
. .

"Tatranské" zemiakové lokše... - RECEPT 54983

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


"Tatranské" zemiakové lokše...


[ recept č. 54983 zo dňa  ]


"Tatranské" zemiakové lokše...


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg zemiakov /staršie, z nových sa lokše nedajú dobre robiť/, 300g hladkej múky, 1 vajce, soľ...bravčová alebo kačacia masť na pomastenie alebo rozpustené maslo, mletý mak a práškový cukor na posypanie - záleží, či chceme nasladko alebo naslano. Ja ich plním kuracou pečienkou - recept som dala nižšie.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky si deň vopred uvaríme v šupke /to je dôležité/, necháme vychladnúť, na druhý deň ošúpeme, najemno nastrúhame. Pridáme hladkú múku, soľ a vajce. Rýchlo zmiesime a hneď začneme pripravovať lokše. /Cesto nesmie dlho stáť, inak začne rednúť, potom bude treba prisypávať múku a stratia svoju "mäkkosť" a "vláčnosť" pre ktoré ich my zbožňujeme.









Cesto rozdelím na dve časti, jednu dáme na pomúčenú dosku /podsypávam hladkou múkou/, urobím šúľok, ktorý nakrájam na menšie časti, Z každého kúska vyvaľkám placku /treba stále jemne múkou podsypávať/ a opekám na platničke /treba ju dobre rozohriať/, každú placku nožíkom "posekám" /len také malé zárezy, cez ktoré uniká nahromadený vzduch/. Lokše potom pomastím masťou a nechám chvíľu prikryté medzi dvomi taniermi - krásne zvláčnejú.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


NÁPLŇ Z KURACEJ PEČIENKY: 500g kuracej pečienky, 1 cibuľa, 1/2 jabĺčka, trocha mletej červenej papriky /nemusí byť/ , soľ, olej Na oleji si osmažíme na plátky nakrájanú cibuľu a ošúpané a na kocky nakrájané jablko, osmažíme do zlatova. Pečienku si očistíme od blán, umyjeme a pridáme k cibuli, podľa chuti prisypeme trošku červenej papriky /ale nemusí byť/, a prikryté dusíme vo vlastnej šťave domäkka. Necháme vychladnúť a zomelieme na mäsovom mlynčeku, potom podľa chuti osolíme. Touto plnkou plním lokše.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Čokoládová klasika... | "Tatranské" zemiakové lokše... | Prasiatko... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
andrea k. (happyhappy) ID 42918, mimibazar.sk/happyhappy (26.1.2017, 13:50)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (27.10.2017, 12:16)
(L)
ODPOVEDAŤ
Jarmila P. (jemina1) ID 29668 (1.8.2014, 12:42)
vyzerajú chutne
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (1.8.2014, 14:11)
:-$ :-$ :-$ oni aj chutia výborne, treba vyskúšať (L)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (31.7.2014, 22:40)
(Y) (Y)...už ich robím ,-)... (L)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (1.8.2014, 14:10)
:-) :-) :-) Dúfam, že boli (Y)a chutili (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu