![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Karé z diviny na červenom víne (4) 15.12.2019, 19:48 PECENY DIVIAK***** (19) 25.9.2017, 13:27 Jelení guláš (13) 7.1.2017, 9:28 Skvelý zajac na cesnaku (4) 27.1.2016, 16:52 Jelenie medailóniky s brusnicovou omáčkou (10) 22.1.2016, 13:26 Jahnacie kotlety podla Jamieho Olivera (1) 8.1.2015, 22:58 Mäso na spôsob sviečkovej (2) 7.1.2015, 14:57 Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom (14) 21.12.2014, 19:35 JEMNÝ JELENÍ BIFTEK (1) 19.9.2014, 13:02 TAK ZVERINA? (21) 16.10.2013, 21:53 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 41 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
ZVERINA |
![]() Skvelý zajac na cesnakuPOTREBNÉ PRÍSADY 4 stehná zo zajaca (ja som mala dve zadné a dve predné), 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, soľ, korenie, cca 150g oravskej slaniny, 1 väčšia mrkva, kúsok zeleru, 1/3 väčšieho petržlenu, olej, 6 guľôčok čierneho korenia, 1 bobkový list POSTUP PRÍPRAVY ... dnes som skúšala - pôvodný recept Zdeňka Pohlreicha som jemne upravila a bolo to výbornéééé, preto posúvam ďalej ... stehná umyjeme, osušíme, prešpikujeme časťou slaniny - 1/3 si necháme do omáčky ... osolíme, okoreníme a zatiahneme na rozpálenom oleji ... vyberieme z panvice, do výpeku dáme na malé kocky pokrájanú koreňovú zeleninu a restujeme do hneda, pred koncom pridáme pokrájanú cibuľu a polovicu pokrájaného cesnaku, orestujeme ... mäso preložíme do pekáča, pridáme orestovanú zeleninovú zmes a nadrobno pokrájanú zvyšnú slaninu, celé korenie a bobkový list, ak máme málo tekutého výpeku podlejeme trochou oleja ... prikryjeme a dusíme do mäkka (mne to trvalo cca 1,5 hodiny) ... po upečení vyberieme ... podávame s prílohou podľa chuti (v originál recepte bola prílohou zemiaková knedľa a špenát, ja som robila zemiakovú kašu) ... polejeme šťavou z výpeku a restovanou zeleninou ... fantastická kombinácia chutí a tá vôňa ..... proste mňaaaam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 27.1.2016, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
![]() Karé z diviny na červenom vínePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kus karé z diviny (ja som mala cca 30 cm kúsok), 2 plátky oravskej slaniny, olej, 2 cibule, cca 2-3 dl červeného vína, soľ, korenie, celé borievky, 2 kopcovité PL slivkového lekváru, 1/4 ČL rasce, 20g masla, cca 1/2 l vývaru, sladkokyslé alebo iné hríbiky POSTUP PRÍPRAVY ... tento recept vznikol ako čistá improvizácia - ale výsledok stál zato - jeden z najlepších receptov, ktorý som jedla ... preto posúvam ďalej, možno niekoho osloví : v širšom hrnci rozpálime olej ... odblaníme mäso a nakrájame ho na plátky hrubé cca 1 cm, prudko opražíme na rozpálenom oleji aby sa mäsko zatiahlo a vyberieme von ... na výpeku osmažíme cca 4 minútky nadrobno pokrájanú slaninu slaninu a cibuľu ... vložíme späť mäsko, osolíme, okoreníme, podlejeme vínom ... necháme prevrieť, aby sa sa alkohol odparil, pridáme pokrájané hríby, borievky a slivkový lekvár, vývar, prikryjeme a dusíme do mäkka za občasného premiešania ... keď je mäsko mäkké, vyberieme von, omáčku rozmixujeme a prepasírujeme (kto nechce nemusí, my máme radšej hladšiu konzistenciu), dochutíme soľou, korením ... servírujeme s mäskom a knedľou alebo napr aj s ryžou alebo len s chlebíkom a s pohárikom červeného vínka... chuť je úplne úžasná OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 15.12.2019, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Jahnacie kotlety podla Jamieho OliveraPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/jahnacie-kotlety-podla-jamieho-olivera.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:male zemiaky (ja som mala dokopy asi 500g) hrst cherry paradajok 6 ks jahnacia kotleta olivovy olej hrst oliv (s kostkou ) 5-6 ks cesnakovych strucikov sol cierne korenie Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 8.1.2015, 22:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
![]() Mäso na spôsob sviečkovejPOTREBNÉ PRÍSADY karé z diviny (prípadne aj iné vhodné mäsko, ja som použila aj kúsok bravčovej panenky), 2 väčšie mrkvy, 2 petržleny, 1 menší zeler, 1 cibuľa, 200g údenej slaniny, soľ, korenie, horčica, 1 smotana (podľa chuti - na šľahanie, na varenie, kyslá smotana), olej, korenie na divinu, 1 dl vína (nemusí byť), sušené borievky, celé a nové korenie, 1 KL cukru, citrónová šťava a kôra POSTUP PRÍPRAVY ... toto bol môj prvý pokus a vydaril sa, preto posúvam ďalej - možno niekoho inšpiruje :-) ... mäsko prešpikujeme polovicou slaniny pokrájanej na pásiky, divinu posypeme korením na divinu, pokrájame si nadrobno zvyšnú slaninu a cibuľu, koreňovú zeleninu očistíme a pokrájame - mrkvu a petržlen na kolieska, zeler na kúsky ... slaninu opražíme na troche oleja, keď pustí šťavu pridáme pokrájanú cibuľu, chvíľu restujeme ... na tomto základe zatiahneme zo všetkých strán mäso, ktoré následne vyberieme von - do výpeku vložíme pokrájanú koreňovú zeleninu, pridáme sušené borievky, 1 KL cukru a restujeme do zlatista, nakoniec podlejeme vínkom ktoré necháme odpariť .... celú túto zmes dáme do pekáča, navrch položíme zatiahnuté mäso, pridáme 2 bobkové listy, podlejeme cca 1 - 1,5 dl vody, prikryjeme a pečieme na 180°C cca 45 minút až hodinu, kým nie je mäsko mäkké. Mäsko vyberieme, zabalíme do alobalu a necháme odpočívať cca 10 minút. Zeleninovú zmes rozmixujeme najemno, pretlačíme cez sito, aby sme sa zbavili častí korenia (ja som pasírovala 2x), vrátime do hrnca, pridáme smotanu, horčicu, citrónovú šťavu, soľ, korenie podľa chuti, premiešame, necháme prejsť varom a podávame ... ja som robila úžasnú hrnčekovú knedľu (zmiešame 1 žĺtko, 1 hrnček polohrubej múky, štipku soli, štipku prášku do pečiva, pridáme 2 nadrobno pokrájané rožky a nakoniec sneh z bielka, zľahka premiešame, plníme do 2/3 vymastených a múkou vysypaných šálok, vložíme do hrnca s vriacou vodou tak aby voda siahala min. do 1/2 šálok, prykryjeme a varíme 45 minút ... vyberieme, nožom obídeme kraje a vyklopíme ... robila som ju prvý krát a je mňaam, inú už nebudem robiť ... dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 7.1.2015, 14:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
JEMNÝ JELENÍ BIFTEKPOTREBNÉ PRÍSADY Budeme potrebovať jeleniu sviečkovicu 600 až 700g, 3 ks žĺtka, 1 veľká cibuľa, cesnak 2 strúčiky, mleté čierne korenie, worčestrová omáčka, soľ, horčica 1 PL, 1 PL rajčinový pretlak. POSTUP PRÍPRAVY Sviečkovú nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame tiež na kocky a pomelieme spolu s mäsom a cesnakom na mlynčeku. Pridáme žĺtka, koreniny, pretlak, horčicu, soľ, worčestr a dobre premiešame. Necháme aspoň hodinku postáť a môžeme konzumovať. Mne najviac chutí na spôsob medajlónky opečené tak 2 min obe strany. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | jarmila b. (tepánek) ID 182316 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 19.9.2014, 13:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
![]() Jelenie rezne na cibuľkePOTREBNÉ PRÍSADY Maso z jelenieho stehna alebo pleca ( najlepšie z mladého kusa alebo lane, može však byť aj so srnca alebo daniela), cibuľa, soľ, č.m. paprika, č.m.korenie, horčica POSTUP PRÍPRAVY Maso zbavíme blán a šliach. Nakrájame na plátky, kt. naklepeme, posolíme a z 1-nej strany posypeme č.m. korením, z 2-hej strany zase paprikou. Možeme zľahka potrieť horčicou. Plátky odložíme do chladu a necháme postáť niekoľko hodín. Odstavíme maso a vkladáme do rozpáleného tuku a krátko opečieme z oboch strán. Vo vačšom hrnci opražíme vo výpeku na drobno posekanú cibuľu. Na ňu poukladáme pláty, podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme do makka. Ak varíme v pomalovarnom hrnci ( bez prikrývky) prudké opekanie si možeme odpustiť.( V ňom sa jedlo varí tak šetrne, že sa z masa živiny nevyplavujú). Vtedy jednoducho všetko uložte do hrnca a na plno varte cca 5 hodín... do makka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
![]() Jahňacie s vínovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Jahňacie mäso (karé) Pác: olej,cesnak,sol,korenie,tymián,rozmarín Omáčka:1 cibula,25 g masla,50 ml balsamicový ocot,175 ml červeného vína,150 ml hovädzieho vývaru,1-2 čl brusnicového džemu POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájané na plátky si noc pred varením napácujeme.Polovicu z masla si rozpustíme na panvičke,opečieme mäsko a odložíme do tepla.Na panvicu pridáme zvyšok masla ,nakrájanú cibulu a restujeme vo výpeku až do zhnednutia (nie zhorenia! ).Pridáme balsamicový ocot a necháme pár minút vyvariť.Prilejeme víno,o chvíľu vývar a necháme zredukovať ,až kým sa všetko pekne nespojí .Nakoniec môžete dochutiť brusnicovým džemom. Teplé medajlónky prelejeme na tanieri omáčkou.Ja som k tomu podávala zemiakové pyré,medovú mrkvu s tymiánom a hrášok na masle. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 20.11.2012, 17:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
![]() Kančí kýta na smetaně s brusinkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Maso z kančí kýty.kořeni na zvěřinu od vitany,kořenovou zeleninu -mrkev,celer ,petržel,olej,2 smetany ke šlehání,plátky anglické slaniny,cibuli,sůl. POSTUP PRÍPRAVY Kanči maso odblaníme,koření na zvěřinu smíchame s olejem potřeme maso a ještě trochu přisolíme.Necháme alespon půl dne odležet v chadu.Nakrajenou kořenovou zeleninu a cibuli dáme do pekáče.Naložené maso orestujeme na oleji,obalíme plátky angl.slaniny a dame do pekáče i s výpekem,podlíjeme horkou vodou.Přiklopíme a dáme péct.Pečeme asi hodinu,pak odklopíme a pečeme ještě 20 min.Upečené maso výjmeme, zeleninu s výpekem rozmiksujeme ,přidáme smetany,povaříme.Podáváme s houskovym knedlíkem a brusinkami.Chutná i s kroketama nebo s hranolkama s rozmarýnem.Je to lahůdka OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | jana K. (septulka) ID 32484 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 3.4.2012, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
![]() Divina na dubákoch s brusnicamiPOTREBNÉ PRÍSADY Na túto dobrotu budeme potrebovať:1 kg mäsa z diviny ( jeleň, daniel , príp.diviak.Ja som mala srnčie stehno,preto som volila varenie v tlakovom hrnci)Na pác: 200 ml oleja + 1PL korenia na divinu, 2-3 PL bravčovej masti,1 väčšia cibuľa,2 bobkové listy,10 ks celého čierneho korenia,3 ks celého bieleho korenia,2 klinčeky,soľ,štipku mletého čierneho korenia,štipku rasce,150 g dubákov(ja som dal 2 hrste sušených) a brusnicový džem POSTUP PRÍPRAVY Je nasledovný: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 18.4.2012, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
![]() SRNCIE STEHNO A LA SVIECKOVA*****POTREBNÉ PRÍSADY Srnčie stehno,olej,mrkva,petržlen,červená cibuľa,citron,soľ,čierne mleté korenie,bobkový list,hovädzí vývar,šľahačková smotana POSTUP PRÍPRAVY * OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 14.2.2013, 18:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 41 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |