. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MLETÉ MÄSO

Lenka Š. (lienok1) ID 98707
.
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.6.2009
Naposledy: 31.5.2022 12:42
Aktualizácia: 5.9.2011 10:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 38
RODINNÉ FOTOGRAFIE 36
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 19
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

MLETÉ MÄSO

Plnená paprika v paradajkovej omáčke našej Kristínky



POTREBNÉ PRÍSADY

Naša malá miluje paradajkovú polievku i omáčku...troška som si to upravila podľa seba, ale keď je hotová, okamžite má prázdny tanier.... Potrebujeme: 0,5kg balenie mletého mäska (kupujem zmes br. a hov.),ryža(ja dávam guľatú-lepšie sa rozvarí a asi množstvo ako jeden varný sáčok ryže), pasírované paradajky (500g), paradajkový pretlak (140g), 3 papriky, 1-2vajcia, soľ, cukor, ml.škoricu, ml.čierne korenie, ml.rascu, tymián, grilovacie korenie alebo korenie do fašíriek, muškátový oriešok, hl.múku a olej

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veľmi jednoduchý a to sa mi na tom páči....:-)
Ryžu si osmahneme na troške oleja, troška posolíme, zalejeme vriacou vodou (asi dva palce nad ryžu) a na miernom ohni varíme, až kým vodu nevidno...odstavím z plameňa a nechám pekne dôjsť-je potom úžasná...
Mleté mäsko zmiešame s uvarenou ryžou, ochutíme soľou, grilovacím korením, tymiánom, mletou rascou a štipkou ml.čierného korenia, pridáme rozšľahané vajce (aj dve) a vypracujeme super zmes...ňou naplníme vydlabané a umyté 3 papriky(paprík dávam len tri, lebo tie ľúbim len ja)
Z ostatnej zmesi urobíme guľky (asi 8-10ks), ktoré poukladáme na olejom potretý pekáčik alebo zapekaciu misu...guľky upečieme pomaly v rúre...asi pri 160 st., kým nie sú zlatavé...počas pečenia ich otočíme...neprikrývame pekáč...
Kým sa guľky pečú ,naplnené papriky uložíme do menšieho hrnca a zalejeme vriacou vodou, aby boli zakryté...vodu posolíme a varíme, kým vnútro nebude mäkké...tymián v náplni urobí v omáčke zázraky
Uvarenú papriku vyberieme z vody na tanier, vývar necháme schladiť.
V druhom hrnci si urobíme svetlú zásmažku z hladkej múky a oleja, zalejeme trochou studenej vody a dolejeme vývar z paprík...chvíľu povaríme a miešame, aby sa nezhrčkavela...
Pridáme paradajkové pyré alebo pasírované paradajky, paradajkový pretlak, mletú škoricu, cukor, troška korenia a rasce-všetko dávam podľa chuti, ja to stále ochutnávam...necháme povariť, kým sa chute nespoja a nakoniec už do odstavenej omáčky nastúhame máličko muškátového orieška...dodá tomu správny šmrnc...

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 4.12.2016, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

PLNENÉ KELOVÉ LISTY



POTREBNÉ PRÍSADY

kelové listy /dľa potreby i ružičkový kel/, soľ, mleté mäso/polotovar z marketu asi 500g/, ryža vo varných sáčkoch /asi 1 sáčok/, hubový bujon, fašírkové korenie, cesnak /asi 3 strúčiky/, múka, vajce, strúhanka.

POSTUP PRÍPRAVY

Kelové listy umyjeme a prevaríme v osolenej vode. Vyberieme a necháme vychladnúť. Tie najväčšie a najpeknejšie odložíme na plnenie a ostatné použijeme do plnky /keď nemám dosť listov, zvyknem uvariť ružičkový kel spolu s listami/. Mleté mäso zmiešame s ryžou, ktrorú sme vopred uvarili vo vode s hubovým bujonom, mierne osolíme, dochutíme fašírkovým korením. Pridáme roztlačený cesnak, časť uvarených kelových listov /alebo uvarený ružičkový kel/, ktoré sme nadrobno nakrájali. Vymiešame masu, ktorou plníme listy. Najskôr si z plnky vyformujem valček, ktorý zabalím do listu a potom celý naplnený list obalím v trojobale. Smažíme na oleji. Robievam ich veľa do zásoby, takže potom ich skladujem neobalené v trjobale v marzníku. Dľa potreby vyberiem, obalím a vysmažím Zvyknem k tomu urobiť na kocky uvarené zemiačky poliaté roztopeným maslom....no fakt mňamka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.5.2011, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu