končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MLETÉ MÄSO |
Plnená paprika v paradajkovej omáčke našej KristínkyPOTREBNÉ PRÍSADY Naša malá miluje paradajkovú polievku i omáčku...troška som si to upravila podľa seba, ale keď je hotová, okamžite má prázdny tanier.... Potrebujeme: 0,5kg balenie mletého mäska (kupujem zmes br. a hov.),ryža(ja dávam guľatú-lepšie sa rozvarí a asi množstvo ako jeden varný sáčok ryže), pasírované paradajky (500g), paradajkový pretlak (140g), 3 papriky, 1-2vajcia, soľ, cukor, ml.škoricu, ml.čierne korenie, ml.rascu, tymián, grilovacie korenie alebo korenie do fašíriek, muškátový oriešok, hl.múku a olej POSTUP PRÍPRAVY Postup je veľmi jednoduchý a to sa mi na tom páči....:-) Ryžu si osmahneme na troške oleja, troška posolíme, zalejeme vriacou vodou (asi dva palce nad ryžu) a na miernom ohni varíme, až kým vodu nevidno...odstavím z plameňa a nechám pekne dôjsť-je potom úžasná... Mleté mäsko zmiešame s uvarenou ryžou, ochutíme soľou, grilovacím korením, tymiánom, mletou rascou a štipkou ml.čierného korenia, pridáme rozšľahané vajce (aj dve) a vypracujeme super zmes...ňou naplníme vydlabané a umyté 3 papriky(paprík dávam len tri, lebo tie ľúbim len ja) Z ostatnej zmesi urobíme guľky (asi 8-10ks), ktoré poukladáme na olejom potretý pekáčik alebo zapekaciu misu...guľky upečieme pomaly v rúre...asi pri 160 st., kým nie sú zlatavé...počas pečenia ich otočíme...neprikrývame pekáč... Kým sa guľky pečú ,naplnené papriky uložíme do menšieho hrnca a zalejeme vriacou vodou, aby boli zakryté...vodu posolíme a varíme, kým vnútro nebude mäkké...tymián v náplni urobí v omáčke zázraky Uvarenú papriku vyberieme z vody na tanier, vývar necháme schladiť. V druhom hrnci si urobíme svetlú zásmažku z hladkej múky a oleja, zalejeme trochou studenej vody a dolejeme vývar z paprík...chvíľu povaríme a miešame, aby sa nezhrčkavela... Pridáme paradajkové pyré alebo pasírované paradajky, paradajkový pretlak, mletú škoricu, cukor, troška korenia a rasce-všetko dávam podľa chuti, ja to stále ochutnávam...necháme povariť, kým sa chute nespoja a nakoniec už do odstavenej omáčky nastúhame máličko muškátového orieška...dodá tomu správny šmrnc... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 4.12.2016, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
PLNENÉ KELOVÉ LISTYPOTREBNÉ PRÍSADY kelové listy /dľa potreby i ružičkový kel/, soľ, mleté mäso/polotovar z marketu asi 500g/, ryža vo varných sáčkoch /asi 1 sáčok/, hubový bujon, fašírkové korenie, cesnak /asi 3 strúčiky/, múka, vajce, strúhanka. POSTUP PRÍPRAVY Kelové listy umyjeme a prevaríme v osolenej vode. Vyberieme a necháme vychladnúť. Tie najväčšie a najpeknejšie odložíme na plnenie a ostatné použijeme do plnky /keď nemám dosť listov, zvyknem uvariť ružičkový kel spolu s listami/. Mleté mäso zmiešame s ryžou, ktrorú sme vopred uvarili vo vode s hubovým bujonom, mierne osolíme, dochutíme fašírkovým korením. Pridáme roztlačený cesnak, časť uvarených kelových listov /alebo uvarený ružičkový kel/, ktoré sme nadrobno nakrájali. Vymiešame masu, ktorou plníme listy. Najskôr si z plnky vyformujem valček, ktorý zabalím do listu a potom celý naplnený list obalím v trojobale. Smažíme na oleji. Robievam ich veľa do zásoby, takže potom ich skladujem neobalené v trjobale v marzníku. Dľa potreby vyberiem, obalím a vysmažím Zvyknem k tomu urobiť na kocky uvarené zemiačky poliaté roztopeným maslom....no fakt mňamka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 1.5.2011, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |