. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MLETÉ MÄSO

Katarína B. (kava4) ID 47637
.
Oblasť: Malacky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.5.2008
Naposledy: 26.4.2024 5:47 včera
Aktualizácia: 23.1.2024 8:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 16
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 39
RODINNÉ FOTOGRAFIE 26
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 84
NÁVODY 25
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

MLETÉ MÄSO

Frikadelky po švédsky



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g cvikly, 1 ošúpaná cibuľa, očistený strúčik cesnaku, 400 g mletého mäsa, 1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate, 3 lyžice strúhanky, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 4 paradajky, 18 l šľahačkovej smotany, 60 g strúhaného chrenu, 2 lyžice nasekanej pažítky, 2 lyžice oleja na smaženie

POSTUP PRÍPRAVY

1.Cviklu, cibuľu a cesnak pokrájame na malé kúsky a v miske premiešame s mletým mäsom, petržlenovou vňaťou, strúhankou a vajíčkami.
2.Hmotu dobre vypracujeme, osolíme a okoreníme. Vyformujeme 8 frikadeliek a uložíme do chladu.
3.Na paradajkách poodkrajujeme jeden koniec a vydlabeme ich. Osolíme a obrátené dnom hore necháme dobre odkvapkať. Vyšľaháme tuhú šľahačku, primiešame chren, ochutíme a paradajky touto zmesou naplníme.
4.Na rozpálenom oleji opečieme frikadelky dohneda. Podávame s plnenými paradajkami, posypanými nasekanou pažítkou.

Vďaka cvikle zostávajú tieto frikadelky šťavnaté. Cvikla sa uvarí v šupke, aby nepustila šťavu. Čas prípravy sa skráti, ak sa použije hotová zaváraná zelenina. V oboch prípadoch sa budete oblizovať.
V mrazničke vydržia do 3 mesiacov. Frikadelky zmrazujte upečené.
Príprava: 35 minút, Smaženie: 15 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Fašírky s kozím syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa 1 strúčik cesnaku 1 PL masla 150 g kozieho syra /môžete nahradiť aj ovčím/ 600 g mletého mäsa /zmes bravčoviny a hovädziny/ 1 vajce soľ mleté čierne korenie 1/2 PL mletej sladkej papriky 1 PL oregana olej na pečenie 500 g zemiakov 8 sušených nakladaných paradajok 1 zväzok šalátu rukola 200 ml zeleninového vývaru 4 PL oleja 4 PL octu 1 PL horčice čerstvá bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

1. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame nadrobno a dosklovita opražíme na masle. Kozí syr nakrájame na 8 rovnako veľkých kociek.

2. Mleté mäso, vajce, koreniny, opraženú cibuľu a cesnak spolu vymiešame. Navlhčenými rukami so zmesi vyformujeme 8 fašírok, do stredu každej vtlaèíme kocku syra a zabalíme ju. Fašírky opekáme na rozohriatom oleji asi 10 minút.

3. Zemiaky uvaríme v šupke, ešte horúce olúpeme, nakrájame na plátky a dáme do misy. Ocot, vývar, soľ, korenie a horčicu premiešame a nalejeme na zemiaky. Rukolu umyjeme a natrháme na menšie kúsky, koktailové paradajky nakrájame na pásiky.

4. Do zemiakov pridáme nakrájanú zeleninu, olej a podľa chuti ešte pridáme soľ, korenie alebo ocot. Šalát necháme postáť a podávame k fašírkam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.11.2009, 17:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Špízy z mletého mäsa s cibuľou



POTREBNÉ PRÍSADY

5 červených cibúl 5 bielych cibúl 300 g paradajok 2 zvezky jarnej cibulky 1 zvezok petržlenu 1/2 zvezku tymiánu 4 lyžice octu soľ mleté čierne korenie mletá paprika 10 lyžíc olivového oleja 1 lyžička mletého koriandru 2 strúčiky cesnaku 500 g mletého hovädzieho mäsa 1/2 lyžičky pasty Harissa (bežne dostať vo väčšine hypermarketov) - nemusí byť 1 vajce

POSTUP PRÍPRAVY

1. Ošúpanú cibuľu a umyté a osušené paradajky najprv nakrájame na plátky. Jarné cibulky očístíme, umyjeme, dve posekáme, zatiaľ čo ostatné pokrájame na kolieska. Bylinky opláchneme, otrasieme, necháme uschnúť a posekáme nadrobno.

2. Zmiešame ocot, mleté čierne korenie, soľ, mletú papriku, osem lyžíc oleja, štipka koriandru a polovicu posekaných byliniek. Nakrájanú cibulu zmiešame s paradajkami a kolieskami jarnej cibulky a všetko prelejeme zálievkou.

3. Cesnak ošúpeme a posekáme nadrobno. Mäso premiešame s cesnakom, posekanou jarnou cibulkou, zvyšnými bylinkami a koriandrom, pikantnou harissou, paprikou a vajcom, osolíme a okoreníme. Zo zmesi vytvarujeme okolo grilovacích ihiel alebo špajglí špalíčky a opekáme ich na zvyšnom oleji zo všetkých strán asi osem minút. Špízy položíme na cibulový šalát a podávame.
Tip. Pastu harissa môžte nahradiť pikantným ajvarom, ktorý je dostať v hypermarketoch. Ak nemáte radi štiplavé, nemusíte pridávať nič, špízy chutia aj tak dobre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.2.2010, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Pappardelle zapečené s mletým mäsom a žampiónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g cestovín pappardelle /široké rezance/ 20 g (1/4 hrnčeka) čerstvej strúhanky 1 lyžica bieleho vína 375 g mletého kuracieho mäsa 375 g mletého teľacieho mäsa 2 prelisované strúčiky cesnaku 100 g najemno nakrájaných mladých žampiónov 2 rozšlahané vajcia štipka muškátového oriešku štipka kajenského korenia 60 ml (1/4 hrnčeka) kyslej smotany 4 najemno nakrájané jarné cibulky 2 lyžice najemno nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate soľ a čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Formu na biskupský chklebíček o objeme asi 1,5 ml vytrieme tukom. Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente a scedíme. Môžete použiť aj takýto šikovný cediaci vrchnák na hrniec, viď obrázok dole. Nájdete ho za príjemnú cenu medzi mojimi aukciami v kategórii Darčekové predmety. Viac informácií o ňom v popise.

2. Trúbu predhrejeme na 200 C. strúhanku namočíme do vína. Potom ju zmiešame s kuracím a teľacím mletým mäsom, cesnakom, žampiónmi, vajcami, muškátovým orieškom, kajenským a čiernym korením a soľou. Pridáme kyslú smotanu, jarné cibulky a petržlenovú vňať a znovu premiešame.

3. Polovicu mäsovej zmesi upravíme rukami do formy. Po celej dĺžke vytvoríme priehlbinu, do ktorej vložíme cestoviny, a navrch dáme zostatok mäsovej zmesi. Pečieme 50 - 60 minút. Behom pečenia dvakrát odoberieme prebytočný tuk a šťavu. Pred nakrájaním na plátky necháme jedlo mierne vychladnúť.
Poznámka: Žampióny môžeme taktiež rozmixovať, nesmieme ich však pripravovať príliš dlho predom, aby nezčernali. Celý pokrm, by potom od nich bol nepekne tmavý. Jedlo chutí teplé i studené. Pred podávaním doplníme jednotlivé porcie rôznou listovou zeleninou - listy červeného alebo zeleného hlávkového šalátu, potočnice a pod.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu