končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MLETÉ MÄSO |
Frikadelky po švédskyPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g cvikly, 1 ošúpaná cibuľa, očistený strúčik cesnaku, 400 g mletého mäsa, 1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate, 3 lyžice strúhanky, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 4 paradajky, 18 l šľahačkovej smotany, 60 g strúhaného chrenu, 2 lyžice nasekanej pažítky, 2 lyžice oleja na smaženie POSTUP PRÍPRAVY 1.Cviklu, cibuľu a cesnak pokrájame na malé kúsky a v miske premiešame s mletým mäsom, petržlenovou vňaťou, strúhankou a vajíčkami. 2.Hmotu dobre vypracujeme, osolíme a okoreníme. Vyformujeme 8 frikadeliek a uložíme do chladu. 3.Na paradajkách poodkrajujeme jeden koniec a vydlabeme ich. Osolíme a obrátené dnom hore necháme dobre odkvapkať. Vyšľaháme tuhú šľahačku, primiešame chren, ochutíme a paradajky touto zmesou naplníme. 4.Na rozpálenom oleji opečieme frikadelky dohneda. Podávame s plnenými paradajkami, posypanými nasekanou pažítkou. Vďaka cvikle zostávajú tieto frikadelky šťavnaté. Cvikla sa uvarí v šupke, aby nepustila šťavu. Čas prípravy sa skráti, ak sa použije hotová zaváraná zelenina. V oboch prípadoch sa budete oblizovať. V mrazničke vydržia do 3 mesiacov. Frikadelky zmrazujte upečené. Príprava: 35 minút, Smaženie: 15 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Fašírky s kozím syromPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cibuľa 1 strúčik cesnaku 1 PL masla 150 g kozieho syra /môžete nahradiť aj ovčím/ 600 g mletého mäsa /zmes bravčoviny a hovädziny/ 1 vajce soľ mleté čierne korenie 1/2 PL mletej sladkej papriky 1 PL oregana olej na pečenie 500 g zemiakov 8 sušených nakladaných paradajok 1 zväzok šalátu rukola 200 ml zeleninového vývaru 4 PL oleja 4 PL octu 1 PL horčice čerstvá bazalka POSTUP PRÍPRAVY 1. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame nadrobno a dosklovita opražíme na masle. Kozí syr nakrájame na 8 rovnako veľkých kociek. 2. Mleté mäso, vajce, koreniny, opraženú cibuľu a cesnak spolu vymiešame. Navlhčenými rukami so zmesi vyformujeme 8 fašírok, do stredu každej vtlaèíme kocku syra a zabalíme ju. Fašírky opekáme na rozohriatom oleji asi 10 minút. 3. Zemiaky uvaríme v šupke, ešte horúce olúpeme, nakrájame na plátky a dáme do misy. Ocot, vývar, soľ, korenie a horčicu premiešame a nalejeme na zemiaky. Rukolu umyjeme a natrháme na menšie kúsky, koktailové paradajky nakrájame na pásiky. 4. Do zemiakov pridáme nakrájanú zeleninu, olej a podľa chuti ešte pridáme soľ, korenie alebo ocot. Šalát necháme postáť a podávame k fašírkam. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 24.11.2009, 17:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Špízy z mletého mäsa s cibuľouPOTREBNÉ PRÍSADY 5 červených cibúl 5 bielych cibúl 300 g paradajok 2 zvezky jarnej cibulky 1 zvezok petržlenu 1/2 zvezku tymiánu 4 lyžice octu soľ mleté čierne korenie mletá paprika 10 lyžíc olivového oleja 1 lyžička mletého koriandru 2 strúčiky cesnaku 500 g mletého hovädzieho mäsa 1/2 lyžičky pasty Harissa (bežne dostať vo väčšine hypermarketov) - nemusí byť 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY 1. Ošúpanú cibuľu a umyté a osušené paradajky najprv nakrájame na plátky. Jarné cibulky očístíme, umyjeme, dve posekáme, zatiaľ čo ostatné pokrájame na kolieska. Bylinky opláchneme, otrasieme, necháme uschnúť a posekáme nadrobno. 2. Zmiešame ocot, mleté čierne korenie, soľ, mletú papriku, osem lyžíc oleja, štipka koriandru a polovicu posekaných byliniek. Nakrájanú cibulu zmiešame s paradajkami a kolieskami jarnej cibulky a všetko prelejeme zálievkou. 3. Cesnak ošúpeme a posekáme nadrobno. Mäso premiešame s cesnakom, posekanou jarnou cibulkou, zvyšnými bylinkami a koriandrom, pikantnou harissou, paprikou a vajcom, osolíme a okoreníme. Zo zmesi vytvarujeme okolo grilovacích ihiel alebo špajglí špalíčky a opekáme ich na zvyšnom oleji zo všetkých strán asi osem minút. Špízy položíme na cibulový šalát a podávame. Tip. Pastu harissa môžte nahradiť pikantným ajvarom, ktorý je dostať v hypermarketoch. Ak nemáte radi štiplavé, nemusíte pridávať nič, špízy chutia aj tak dobre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 4.2.2010, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Pappardelle zapečené s mletým mäsom a žampiónmiPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g cestovín pappardelle /široké rezance/ 20 g (1/4 hrnčeka) čerstvej strúhanky 1 lyžica bieleho vína 375 g mletého kuracieho mäsa 375 g mletého teľacieho mäsa 2 prelisované strúčiky cesnaku 100 g najemno nakrájaných mladých žampiónov 2 rozšlahané vajcia štipka muškátového oriešku štipka kajenského korenia 60 ml (1/4 hrnčeka) kyslej smotany 4 najemno nakrájané jarné cibulky 2 lyžice najemno nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate soľ a čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Formu na biskupský chklebíček o objeme asi 1,5 ml vytrieme tukom. Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente a scedíme. Môžete použiť aj takýto šikovný cediaci vrchnák na hrniec, viď obrázok dole. Nájdete ho za príjemnú cenu medzi mojimi aukciami v kategórii Darčekové predmety. Viac informácií o ňom v popise. 2. Trúbu predhrejeme na 200 C. strúhanku namočíme do vína. Potom ju zmiešame s kuracím a teľacím mletým mäsom, cesnakom, žampiónmi, vajcami, muškátovým orieškom, kajenským a čiernym korením a soľou. Pridáme kyslú smotanu, jarné cibulky a petržlenovú vňať a znovu premiešame. 3. Polovicu mäsovej zmesi upravíme rukami do formy. Po celej dĺžke vytvoríme priehlbinu, do ktorej vložíme cestoviny, a navrch dáme zostatok mäsovej zmesi. Pečieme 50 - 60 minút. Behom pečenia dvakrát odoberieme prebytočný tuk a šťavu. Pred nakrájaním na plátky necháme jedlo mierne vychladnúť. Poznámka: Žampióny môžeme taktiež rozmixovať, nesmieme ich však pripravovať príliš dlho predom, aby nezčernali. Celý pokrm, by potom od nich bol nepekne tmavý. Jedlo chutí teplé i studené. Pred podávaním doplníme jednotlivé porcie rôznou listovou zeleninou - listy červeného alebo zeleného hlávkového šalátu, potočnice a pod. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |