
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
MLETÉ MÄSO |
![]() Zapekaný plnený pórPOTREBNÉ PRÍSADY 1-2 veľké póry, asi 500 g mletého mäsa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce, 2 PL strúhanky, 1 PL mlieka. na preliatie: 1 kelímok smotany, asi 100 g eidamu POSTUP PRÍPRAVY Pór očistíme a nakrájame na 10 cm dlhé valčeky. Vrstvy vysunutím oddelíme tak, aby nám vznikli duté komíny (1 komín má mať 2 vrstvy). Takto pripravené komíny naplníme zmesou mletého mäsa. Na zmes budeme potrebovať mleté mäso, pretlačený cesnak, vajíčko, strúhanku, mlieko, soľ, korenie. Všetko dôkladne premiešame a naplníme lyžičkou alebo prstami do pórkov. Naplnené pórky uložíme do zapekacej misky a zalejeme rozšľahanou smotanou, v ktorej sme rozmiešali jednu lyžicu hladkej múky. Vložíme do rúry a na 180-200 C zapekáme asi 25 min. Potom navrstvíme nastrúhaný syr a ešte chvíľočku zapekáme, kým sa syr nerozpustí. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 17.4.2012, 16:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
![]() Baklažán plnený mletým mäsom+ryža+zeleninaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY aj takéto papanie môže vznikúť.. ked už neviem, čo narýchlo spraviť... a toto bolo naozaj raz-dva hotové. viem, ze to nie je nič nové pod slnkom, no pridávam na inšpiráciu... POSTUP PRÍPRAVY použila som všetko vhodné, čo som našla v kuchyni: zabudnutý baklažán, mleté mäso, ryžu, cibuľu, cesnak, kápiu, sojovú omáčku, provenskálske korenie, kukuricu, mrazenú zeleninovú zmes (čínsku), paradajjky, petržlen. vňať, syr Ryžu som dala variť. Baklažán som rozkrojila pozdlžne a opatrne "vydlabala". Na oleji som spenila cibuľu, pridala nakrájanú kápiu a potom mäso, pokrájané vnútro z baklažánu, okorenila som to a pridala všetko ostatné okrem číny a kukurice, tie som primiešala už len nakoniec. Dala som tomu asi pol hodinku. potom som posolený baklažán naplnila udusenou zmesou + ryža a položila do pekáča. podliala výpekom z maska+voda ak treba v priebehu pečenia. ku koncu som posypala nastrúhaným syrom. do baklažánu sa mi nezmestilo celé to mäsko so zeleninou a ryžou, zjedli sme to len tak, ani do 10 by ste nenarátali, ako to zmizlo :-D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
![]() Pastierska pitaPOTREBNÉ PRÍSADY 50 dk mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo teľacie), 20 g masla, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 PL worchesterovej omáčky, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, za pohár zeleného hrášku, soľ, čierne mleté korenie, 2 bobkové lístky, asi 2 dl mäsového vývaru alebo 1/2 hovädzieho bujónu. NA VRCH: 50 dk očistených zemiakov, 1 dl mlieka, 30 g masla, 2 žĺtka POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme ju na masle. Pridáme na drobné kocky pokrájanú mrkvu a bobkový list. Chvíľku popražíme a pridáme mleté mäso. Dobre premiešame a asi po 1 minúte pridáme pretlak a pretlačený cesnak. Varíme, kým sa tekutina nezredukuje aspoň o polovicu. Potom pridáme worchesterovu omáčku, korenie, soľ (pozor so soľou, kedže ešte pridáme vývar alebo bujón), vývar 2 dl alebo bujón+2dl vody. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme pri nižšej teplote variť asi 15 minút. Pred dovarením pridáme hrášok a ešte povaríme, kým trocha nezmäkne. Z uvarených zemiakov zlejeme vodu, pretlačíme ich, pridáme maslo, mlieko a žltka. Vymiešame na hladkú kašu. Rúru predhrejeme na 180 C, program najlepšie ohrev zdola a zhora /alebo teplovzdušný/ +gril. Do pekáča dáme mäsovo-zeleninovú zmes. Na vrch natrieme zemiakovú kašu, pričom je koncom vidličky ozdobne rozotrieme. Pečieme do zlata asi 15-20 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 18.12.2011, 9:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
![]() Slaná torta s mäsom, kapustou a špenátomPOTREBNÉ PRÍSADY Výborné! 800 g hlávkovej kapusty, 2 veľké cibule, 400 g pomletého bravč. masa, 2 vajcia, 1 kyslá smotana, balík mrazeného špenátu (cca 400 g, v závislosti od výrobcu), 4 strúčiky cesnaku, 2 dl mlieka, soľ, vegeta, petržlen. vnať, 1 PL masla, strúhanka alebo ovsené vločky. POSTUP PRÍPRAVY ako na to: Pomleté maso zmiešame s nadrobno posekanou cibuľou, jedným vajíčkom a lyžičkou vegety. Masu necháme odstáť, kým si pripravíme špenát. Na masle usmažíme cesnak, zalejeme mliekom, vložíme doň mrazený špenát. Posolíme a počas stáleho miešania varíme až do zovretia. Potom špenát ochutíme štipkou korenia. Pokrájanú hlávkovú kapustu podusíme na cibuli do makka. Pekáč alebo misu z jenského skla vymastíme olejom a vysypeme strúhankou/vločkami. Vložíme don pomleté maso, rovnomerne, po celej ploche. Na maso rozložíme kapustu, ktorú jemne vtlačíme do tejto masy. Polejeme hotovým špenátom a na záver zalejeme kyslou smotanou zmiešanou s vajíčkom a soľou, ozdobíme vnaťou a necháme piecť cca 45 minút. Krájame ako tortu. Variantom tohto postupu môže byť ešte pridanie ryžovej vrstvy - medzi kapustu a špenát. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 24.4.2012, 9:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
![]() Šťavnatá sekaná plnená hlávkovou kapustouPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g mletého mäsa, 1 malá hlávka bielej kapusty, olej/masť, 1 cibuľa, 2 vajíčka, mleté čierne korenie, drvená rasca, soľ, majoránka, 100 g údeného syra, sušený/prelisovaný cesnak, sušené pšeničné ovsené otruby alebo iná drobná obilnina na zahustenie (nemusí byť), strúhanka na zahustenie POSTUP PRÍPRAVY Kapustu očistíme a pokrájame na drobno. V rajnici ju opražíme na cibuli spenenej na oleji, pridáme trocha drvenej rasce a mleté korenie. Môžeme podliať troškou vody, aby sa kapusta udusila. Nemusí do mäkka, skôr len do chrumkava. Mleté mäso dáme do misy, tiež osolíme, okoreníme, pridáme vajíčka, nastrúhaný syr, cesnak a zamiešame. pridáme pripravenú kapustu (bez vody, ak nejaká v hrnci zostala), a toľko otrúb a/alebo strúhanky, aby sa masa spojila (možno 2 - 3 hrste). Masa nemusí byť hustá, stuhne vo forme/pekáči. Formu na biskupský chlebík/väčší srnčí chrbát/menší pekáč môžeme vystlieť alobalom. Dobre potrieme olejom/masťou a navrstvíme masu. Dáme piecť na 180 C asi hodinu alebo až kým povrch nezhnedne. Asi v polovici pečenia som ešte na vrch lyžicou naliala trochu oleja. Naozaj výborná varianta sekanej. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
![]() Hamburger po domáckyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Čo máte: najlepšie veľká žemla, ľadový šalát, čerstvá cibuľa, sekaná, horčica, maslo... poraďte :) POSTUP PRÍPRAVY keď hladní prídeme domov z práce, príprava je super rýchla :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |