končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MLETÉ MÄSO |
GEMISTESPOTREBNÉ PRÍSADY 5 velkych paprik (taky tvar aby stali v pozore na plechu) 5 velkych rajcin,mensie baklazany,cukiny ak chcete 400 - 500g mleteho hovadzieho masa 2 cele vajcia,cibula,sol,petrzlenova vnat cierne korenie,olej,3/4 hrnceka ryzi,parmezan,struhanka POSTUP PRÍPRAVY Najprv si vsetku zeleninu dokladne umyjeme a odrezeme klobuciky aj so stopkou spolu.Z paradajky,z cukiny a baklazanu vydlabeme vnutrajsi obsah do jednej misky vsetko mozme dat spolu.Do plechu ukladame ako vojacikov vedla seba paradajku,papriky,cukiny a baklazan.Nicim zatial nepodlievame.Do inej vacsej misy vlozime mlete maso.Pridame k nemu 2 kompletne vajicka,nakrajanu cibulu,a napokon vnutrajsok,vydlabanu zmes zo zeleniny.Pridame k tomu sol,cierne korenie,petrzlenovu vnat (niektore grecke gazdinky pridavaju aj hrozienka)Vsetko spolu dobre premiesame najlepsie rukou.Potom to trochu opecieme na rozpalenej panvici a pridame k tomu 3/4 pohara surovej ryze.Kym nechiti color.Zlozime z ohna a nechame trochu vychladnut.Nasleduje naplnanie zeleniny touto zmesou.Po naplneni posypeme kazdy vrch zeleniny trochou parmezanu a prilozime spat klobuciky ktore sme na zaciatku odrezali.Vlozime ich do vyhriatej rury.Zeleninu podlejeme trochou oleja a poharom vody.Vrch posypeme struhankou.Pecieme na 170'C asi 40-45 min.Upecene vyberieme z rury a prikryjeme plech na 10 min cistou utierkou.Vyborne chuti s FETOU! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
ORIGINALNA GRECKA MUSAKAPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g zemiakov,2 baklazany,4 cukiny,600g mleteho masa(hovadzieho),olej,bazalka,sol,cierne korenie,muskatovy orech,struhany syr,struhanka,skorica BESAMEL: 5 PL vody,muka,citronova stava(do citr.stavy pridame trochu cierneho korenia,sol,muskat.orech)2 zltka POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky si ocistime a nakrajame na kolieska.Baklazan,umyjeme neosupeme iba odkrojime stopku a nakrajeme ho pozdlzne tak isto aj cukiny. Nachystame si panvicu s olejom,potom ako sa olej rozpali oprazime v nom zemiaky,trochu do ruzova,aj baklazan aj cukinu(vsetko zvlast ale v tej istej panvici)Do mleteho masa pridame koreniny(bazalku,sol,cierne korenie,muskat.orech)podla chuti.Trochu to vsetko opecieme na oleji aby to chytilo farbu.Pripravime si zapekaciu misu.A vrstvime.Najprv polku opecenych zemiakov na to vrstvu-polku baklazanu-tretia vrstva cukiny.Na to rozdelime polku mleteho masa ktore sme si opiekli v panvici.Potom na maso znova druhu polku zemiakov,druhu polku baklazanu a druhu polku cukin a zvysnu zmes mleteho masa.Cele to pocakame trochou olivoveho oleja.Teraz si pripravime BESAMEL.Dame zovriet 5PL vody.Zlozime z ohna a pridame muku za staleho miesania metlickou,potom citr.stavu aj s koreninami,Besamel musi byt tak akurat ani riedky ani ako malta.Nakoniec pridame 2 zltka a trochu to vsetko premiesame na miernom ohni.Na suroviny v pekaci rozdelime rovnomerne struhany syr,potom rovnomerne rozdelime besamel a posypeme struhankou a na zaver velmi jemne skoricou.Pecieme vo vyhriatej rure na 160 - 170'C cca 1 hodinu.Po upeceni vyberieme z rury,nechame vychladnut.Najprv krajame nozom- - - - a potom este raz---------. Greci jedia musaku zasadne z bielim chlebom-cerstvym a na kvanta,ale ja si myslim ze je to potom uz TOO MUCH.DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 7.4.2008, 17:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |