Jana K. (januscha23) ID 104163 |
|
Oblasť: Nové M. nad Váhom |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 12.7.2009 |
Naposledy: 7.7.2023 8:03 |
Aktualizácia: 17.11.2014 16:46 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
250g mletého hovädzieho mäsa, 300g hladkej múky, 3 vajcia, 2PL olivového oleja, 2 strúčky cesnaku, 400g paradajok v konzerve, 50ml mlieka, 40g parmezánu, 100g mozzarely, 1PL masla, 1PL čerstvej bazalky, 1 cibuľa, rozmarín, soľ, mleté čierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Preosejeme múku a uprostred urobíme jamku. Rozklepneme do nej vajcia a vlejeme 1PL oleja. Vypracujeme cesto, zabalíme ho do fólie a necháme odležať 30min. v chladničke. Na zvyšnom oleji osmaží- me posekaný cesnak, pridáme paradajky a rozvaríme. Omáčku zjemníme mliekom a maslom, dochutíme bazalkou, soľou a korením. Mleté mäso osolíme, okoreníme a poriadne ho premiešame s nasekanou cibuľou a nakrájaným rozmarínom. Cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme na hrúbku asi 1mm a rozkrájame ho na obdĺžniky ( 10 x 8 cm ). Z mäsa vytvarujeme valce asi 8cm dlhé a každý valec zabalíme do cesta. Cannelloni rozložíme do vymasteného pekáča a zalejeme pripravenou omáčkou, posypeme syrom a vložíme do rúry vyhriatej na 90st. na 40minút. Podávame teplé.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
KOMENTÁRE (2) posledné: 11.2.2010, 23:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |