končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
HOVÄDZIE MÄSO |
Mäsové bombičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g chudého hovädzieho mäsa; soľ; 2 cibule; 1 žemla; čierne korenie; 1 vajce; majorán; tuk POSTUP PRÍPRAVY Mäso, jednu cibuľu a namočenú vytlačenú žemľu pomelieme. Zmes osolíme, okoreníme, pridáme vajce a všetko spolu dôkladne zmiešame. Zo zmesi formujeme malé guľky a pomaly ich zo všetkých strán oprážame na tuku. Vyberieme ich na teplý tanier. vo výpeku opražíme druhú nadrobno pokrájanú cibuľu a hotové bombičky ňou posypeme. Podávame s uvarenými alebo opekanými zemiakmi alebo studené s chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Roštenka v uhorkovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY 600 g hovädzej roštenky; olej; 1 cibuľa; 6 - 7 sterilizovaných uhoriek; 150 g hladkej múky; 1 lyžička vegety; soľ; mleté čierne korenie; 1/2 lyžičky mletej papriky; majorán; 250 ml šľahačkovej smotany POSTUP PRÍPRAVY Mäso pokrájame na tenké pásiky. Múku zmiešame so soľou, s vegetou, korením, paprikou a majoránom a v zmesi obalíme každý kúsok mäsa. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, opražíme ho a zalejeme vodou. Zakryté necháme dusiť (občas premiešame, prípadne podlejeme). Pred dokončením pridáme nadrobno pokrájané uhorky. Do hotového mäsa vlejeme smotanu (môžeme do nej pridať trochu hladkej múky) a za stáleho miešania chvíľu varíme. Vhodnou prílohou sú zemiaky alebo ryža. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Bifteky z vajcomPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g hovädzej sviečkovice; 6 zrniek čierneho korenia; soľ; olej; 4 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Sviečkovicu pokrájame na rezne ( asi 2 cm). opakom noža ich mierne naklepeme a osolíme. Korenie potlčieme, posypeme ním bifteky a rukou ho vtlačíme do mäsa. Na panvici rozohrejeme olej a mäso opekáme po 3 - 4 minúty z oboch strán. Formou na volské oká natrieme olejom, dáme zohriať a do jamiek opatrne zozbijeme vajcia. Osolíme ich a na malom ohni necháme stuhnúť. Pred podávaním položíme na každý biftek volské oko. Vhodnou prílohou sú zemiakové hranolčeky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |