. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ČO DOM DAL

Petra G. (Pat) ID 9688
.
mimibazar.sk/pat
Oblasť: Zvolen
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.12.2006
Naposledy: 19.4.2024 6:04 DNES
Aktualizácia: 19.4.2024 6:04 DNES
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 11|2
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 573
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 104
NÁVODY 14
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

ČO DOM DAL

Šunkovo-syrový kysnutý závin



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto na kysnuté záviny a buchty mám overené od mojej starkej - je výborné, stále mäkkučké: 1 kg polohrubej múky, 1/2 litra mlieka, 3.5 dl oleja, 1 vajce, 1 žĺtok (zvyšný bielok používam na potretie závinov), 1 kypriaci prášok (ja ho vo všetkých receptoch nahrádzam sódou bikarbónou), 1 droždie, soľ a ak robíme záviny so sladkou náplňou, tak 3 hrste práškového cukru (miera starkej :o) Na plnku: čo dom dá a čo máme radi - ja som dala plátky šunky, tvrdého syra, cibuľu, kečup, vajce.....

POSTUP PRÍPRAVY

Keďže môj syn veľmi nemá rád sladké záviny, tak keď pečiem makovníky, tvarožníky, orechovníky...... pre nás, jemu robím takýto slaný. Cesto vypracujeme, hneď rozdelíme na 3 časti (z toho sú tri záviny na jeden plech), každú vyvaľkáme a v tomto prípade som cesto potrela kečupom zmiešaným s jedným vajcom a nakrájanou cibuľou, môžeme pridať aj cesnak a koreniny podľa chuti, na to som rozložila plátky šunky, syra, zrolujeme a kladieme na vymastený plech. Na plechu necháme cca 30 minút kysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov, kým nechytia zlatú farbu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.11.2009, 14:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Francúzske maslo



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g masla, 4 PL múky - svoj pomer si ale každý nájde časom sám

POSTUP PRÍPRAVY

Toto maslo je výborná pomôcka na zahusťovanie a zjemnenie mäsových omáčok, polievok...... Maslo s múkou vymiešame a uskladňujeme ako klasické maslo, kedykoľvek potrebujeme zjemňovať a zahusťovať jedlo, kúsok použijeme. Pomer masla a múky si môžete kombinovať podľa seba. Je výhodné aj v tom, že takto zamiešaná múka nám neurobí v jedle hrčky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (8) posledné: 8.3.2016, 19:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Jarná plnka pod kura alebo na plechu



POTREBNÉ PRÍSADY

Na jeden rožok (nakrájaný na kocky) jedno vajce a 1dl mlieka, kuracie vnútornosti alebo pečienka, kopec čerstvej žihľavy nakrájanej na maličké kúsky - môže byť aj sušená, petržlenová vňať, na kocky nakrájaná slanina, vegeta a koreniny podľa chuti. Dobrá je aj vegetariánska verzia bez mäsa a slaniny.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny zmiešame. Z bielkov môžeme urobiť zvlášť sneh, plnka bude nadýchanejšia, ale nemusíme a dáme na vymastený plech (alebo natlačíme pod kožu kurčaťa). Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 45 minút - záleží to od množstva, tak, aby sme mali zlatistý povrch.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu