končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
ČO DOM DAL |
Šunkovo-syrový kysnutý závinPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto na kysnuté záviny a buchty mám overené od mojej starkej - je výborné, stále mäkkučké: 1 kg polohrubej múky, 1/2 litra mlieka, 3.5 dl oleja, 1 vajce, 1 žĺtok (zvyšný bielok používam na potretie závinov), 1 kypriaci prášok (ja ho vo všetkých receptoch nahrádzam sódou bikarbónou), 1 droždie, soľ a ak robíme záviny so sladkou náplňou, tak 3 hrste práškového cukru (miera starkej :o) Na plnku: čo dom dá a čo máme radi - ja som dala plátky šunky, tvrdého syra, cibuľu, kečup, vajce..... POSTUP PRÍPRAVY Keďže môj syn veľmi nemá rád sladké záviny, tak keď pečiem makovníky, tvarožníky, orechovníky...... pre nás, jemu robím takýto slaný. Cesto vypracujeme, hneď rozdelíme na 3 časti (z toho sú tri záviny na jeden plech), každú vyvaľkáme a v tomto prípade som cesto potrela kečupom zmiešaným s jedným vajcom a nakrájanou cibuľou, môžeme pridať aj cesnak a koreniny podľa chuti, na to som rozložila plátky šunky, syra, zrolujeme a kladieme na vymastený plech. Na plechu necháme cca 30 minút kysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov, kým nechytia zlatú farbu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 15.11.2009, 14:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Francúzske masloPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g masla, 4 PL múky - svoj pomer si ale každý nájde časom sám POSTUP PRÍPRAVY Toto maslo je výborná pomôcka na zahusťovanie a zjemnenie mäsových omáčok, polievok...... Maslo s múkou vymiešame a uskladňujeme ako klasické maslo, kedykoľvek potrebujeme zjemňovať a zahusťovať jedlo, kúsok použijeme. Pomer masla a múky si môžete kombinovať podľa seba. Je výhodné aj v tom, že takto zamiešaná múka nám neurobí v jedle hrčky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (8) posledné: 8.3.2016, 19:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Jarná plnka pod kura alebo na plechuPOTREBNÉ PRÍSADY Na jeden rožok (nakrájaný na kocky) jedno vajce a 1dl mlieka, kuracie vnútornosti alebo pečienka, kopec čerstvej žihľavy nakrájanej na maličké kúsky - môže byť aj sušená, petržlenová vňať, na kocky nakrájaná slanina, vegeta a koreniny podľa chuti. Dobrá je aj vegetariánska verzia bez mäsa a slaniny. POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny zmiešame. Z bielkov môžeme urobiť zvlášť sneh, plnka bude nadýchanejšia, ale nemusíme a dáme na vymastený plech (alebo natlačíme pod kožu kurčaťa). Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 45 minút - záleží to od množstva, tak, aby sme mali zlatistý povrch. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |