
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
ČO DOM DAL |
![]() Pečené zemiaky s rozmarínomPOTREBNÉ PRÍSADY INGREDIENCIE: menšie až stredne veľké zemiaky, olivový olej, horčica, rozmarín (najlepšie čerstvý), hrubozrnná soľ POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: 1. Zemiaky v šupke umyjeme a dáme variť v osolenej vode. Keď sú mäkké, scedíme ich a necháme ich vychladnúť. Každý zemiak potom do kríža narežeme. 2. Plech vymastíme olivový olejom a poukladáme naň nakrojené zemiaky. 3. V miske zmiešame 3-4 lyžice olivového oleja s 2-3 lyžicami horčice. Touto zmesou potom zemiaky polejeme. Nakoniec ich dochutíme čertvým rozmarínom (ak nemáme, poslúži aj sušený) a posypeme hrubozrnnou soľou. 4. Pečieme v rúre zohriatej na 220°C cca 15 min, môžeme zapnúť aj funkciu gril. 5. Podávame teplé s kyslým mliekom alebo nejakým smotanovo-cesnakovým dipom - kto má ako rád. POZNÁMKA: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 28.6.2011, 16:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
![]() Zemiaky s kyslou kapustouPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, kyslá kapusta, cibuľa, 2-3 strúčiku cesnaku, trochu oleja, klobáska (alebo párky, údené mäso - čo doma nájdete), rasca, soľ, vegeta, mletá červená paprika POSTUP PRÍPRAVY 1. Zemiaky uvaríme v šupke. Keď sú uvarené a vychladnuté, ošúpeme ich a nakrájame na kocky. (Tu je dôležité, aby sme zemiaky uvarili tak akurát, lebo ak ich uvaríme moc, tak pri krájaní sa budú moc rozpadávať a vznikne nám z toho "kaša"). 2. Cibuľu nakrájame na jemno a opečieme na troche oleja. Keď začína cibuľka sklovitieť, pridáme nasekaný alebo pretlačený cesnak - kto má ako rád. Chvíľu opečieme. 3. Pridáme na kolieska nakrájanú klobásku (ja som tentokrát mala zvyšok párkov) a spolu s cibuľou a cesnakom ešte opekáme. 4. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, trochu vegety, soli a rasce - premiešame a opekáme, kým sa zemiaky nezačnú jemne pripekať. 5. Tesne pred koncom môžeme pridať trochu mletej papriky. 6. Na záver pridáme kyslú kapustu, ktorú len premiešame a prehrejeme, nie je potrebné ju dlho opekať, lebo potom sa moc vysuší a nie je už taká chutná. 7. Podávame teplé. Dobrú chuť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov) KOMENTÁRE (44) posledné: 2.10.2016, 14:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |