končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
ČO DOM DAL |
Francúzske zemiaky úplne inak - naozaj skveléPOTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky, chudá oravská slanina (alternatíva údené mäso), dva tenšie alebo jeden hrubší párok (alternatíva 20 dg slovenskej točenej), väčšia cibuľa, 3 vajíčka (na obrázku sú 4, ale nakoniec som dala len tri), kyslá smotana, 1/2 šľahačková smotana, mleté korenie, solčanka, soľ, 1/2 dl vody (pri nových zemiakoch netreba). POSTUP PRÍPRAVY K príprave týchto skvelých "francuzákov" som sa dostala ako slepá kura k zrnu - jednoducho sa mi pokazila rúra a bola som nútená improvizovať a spraviť ich na sporáku. Vyskúšajte, neobanujete, chute sa krásne prepoja a ich chuť je jednoducho úžasná, úplne iná ako bežné francúzske zemiaky. Ak raz skúsite, k bežnej príprave francúzskych sa už asi nevrátite :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 95 návštěvníkov) KOMENTÁRE (78) posledné: 17.9.2016, 22:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Stratené kura alebo "Ako Eviana prasknuté vajíčka od maminky a zvyšok údeného zo Silvestra využila" :)POTREBNÉ PRÍSADY 6-8 rohlíkov, 500 g kuracej pečene, 300-500 g údenej šunky (podľa toho kto koľko má, resp. ako veľmi mäsové má rád), 3-4 PL detskej krupice, 5-6 vajíčok, väčšia cibuľa, kačacia masť, resp. olej či maslo, soľ, mleté čierne korenie, solčanka, majoránka, petržlenova vňať. POSTUP PRÍPRAVY Maminka mi po sestre poslala domáce vajíčka - zabalila ich netradične do dózy, v ktorej som jej pred Vianocami posielala vanilkové rožteky... no a sestre sa chúďatku zvrtla noha na schodoch. Na šťastie nespadla, ale pri záchrannom manévri udrela taškou o zábradlie... a odniesli to chúďatká vajíčka od maminky... No a nakoľko domáce vajíčka sú domáce vajíčka a z 8 vajíčok boli celé len dve, tak som musela trošku improvizovať a ako dobrá gazdiná ich využiť... takže takto nejak som sa dnes dopracovala k tomuto úžasnému jedlu, ktoré som už celé roky nerobila a ani nejedla - v Trnave a okolí sa mu hovorí - "Stratené kura". Zrejme preto, že to, čo je teoreticky kuracieho pôvodu - pečienky i vajíčka - sú v zmesi stratené :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 15.1.2011, 22:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |