Eva A. (Eviana) ID 114156 |
|
Oblasť: Dunajská Streda |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 25.9.2009 |
Naposledy: 1.4.2018 9:30 |
Aktualizácia: 10.3.2012 22:13 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Stratené kura alebo "Ako Eviana prasknuté vajíčka od maminky a zvyšok údeného zo Silvestra využila" :)
[ recept č. 36085 zo dňa 4.1.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
6-8 rohlíkov, 500 g kuracej pečene, 300-500 g údenej šunky (podľa toho kto koľko má, resp. ako veľmi mäsové má rád), 3-4 PL detskej krupice, 5-6 vajíčok, väčšia cibuľa, kačacia masť, resp. olej či maslo, soľ, mleté čierne korenie, solčanka, majoránka, petržlenova vňať.
POSTUP PRÍPRAVY
Maminka mi po sestre poslala domáce vajíčka - zabalila ich netradične do dózy, v ktorej som jej pred Vianocami posielala vanilkové rožteky... no a sestre sa chúďatku zvrtla noha na schodoch. Na šťastie nespadla, ale pri záchrannom manévri udrela taškou o zábradlie... a odniesli to chúďatká vajíčka od maminky... No a nakoľko domáce vajíčka sú domáce vajíčka a z 8 vajíčok boli celé len dve, tak som musela trošku improvizovať a ako dobrá gazdiná ich využiť... takže takto nejak som sa dnes dopracovala k tomuto úžasnému jedlu, ktoré som už celé roky nerobila a ani nejedla - v Trnave a okolí sa mu hovorí - "Stratené kura". Zrejme preto, že to, čo je teoreticky kuracieho pôvodu - pečienky i vajíčka - sú v zmesi stratené :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Rohlíky, resp. žemle nakrájame a namočíme - do mlieka, vody, vývaru... kto ako zvykne, ja som dnes použila len čistú pramenistú vodu :)
...rohlíky vyžmýkame
...údenú šunku nakrájame na kocky, pečeň opláchneme a tiež nakrájame na malé kúsky (akože tiež "kocky")
...cibuľu nakrájame na drobno a podusíme na kačacej masti (ak máme), resp. na masle, či oleji.
...keď je cibuľa sklovitá pridáme do nej nakrájanú pečeň
...cca 5 minút podusíme
...rohlíky "rozbordelizujeme" (varechou rozmiešame vyžmýkané útvary guľovitého tvaru)
...prisypeme cca 3-4 polievkové lyžice detskej krupice
...pridáme pečeň s cibuľkou
...kocky údenej šunky
...potom pridáme vajíčka, soľ, solčanku, mleté čierne korenie, medzi prsty majoránku
...nasekáme a pridáme hojne petržlenovej vňate
...všetko spolu zmiešame a rozotrieme na vymastený a krupicou vysypaný plech (u mňa jenskú misu)
...povrch pekne uhladíme a posypeme sezamom a môžeme dať piecť
...pri 180° cca 40-45 minút, kým sa na povrchu nevytvorí chrumkavá červenkastá kôrka. A je to. Možno jesť teplé, ako prílohu k mäsu, so zeleninou... alebo na studeno - ja osobne to mám rada studené.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
| Zlatica H. (obezitka) ID 62929 (11.1.2011, 12:53) |
Fakt nemá chybu,tento receptík prudko jedlí,vynikajúci-Super |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (15.1.2011, 22:06) |
Zlatka, ďakujem za uznanie budem rada, ak niekedy vyskúšaš keď mi dáš vedieť či chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.1.2011, 20:42) |
Evka toto stratené kura robí moja svokra a neviem sa ho dojesť |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (8.1.2011, 23:31) |
Ivetka, keď ho robievala maminka, tiež som sa ho nikdy nevedela dojesť Teraz som ho jedla (aj robila) po dlhokánskom čase, ale zmizlo fakt veľmi rýchlo čo svedčí o skvelej chuti a hlavne som využila tie vajíčka a údenú šunku, takže som spojila príjemné s užitočným |
ODPOVEDAŤ |
| sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (6.1.2011, 0:17) |
To je trošku podobné našej pečke Vyzerá to výborne |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (8.1.2011, 23:28) |
Silvuška, ďakujem za uznanie... ani netuším čo to je pečka - keď niekedy budeš robiť, nezabudni pridať recept, rada vyskúšam na túto tému niečo nové Kamarátka zo Zvolena mi vravela o niečom podobnom čo robia, že plech sa vyloží rezancovým cestom a do toho potom ide takáto podobná plnka...zrejme je viac podobných variácií... je to jedlo nenáročné na čas aj suroviny a chutné a sýte |
ODPOVEDAŤ |
| Slavka H. (Archaa) ID 84161 (5.1.2011, 20:41) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (5.1.2011, 22:18) |
|
ODPOVEDAŤ |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (5.1.2011, 18:36) |
Šikovnica šikovná ani zrnko na zmar |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (5.1.2011, 22:17) |
Betuška... zrnko by som možno aj oželela, ale domáce vajíčka od maminky ani za nič |
ODPOVEDAŤ |
| martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (5.1.2011, 12:13) |
No,ty si ale vynaliezava kucharocka,Evka vyzera to veeeelmo jedlo |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (5.1.2011, 17:13) |
Ďakujem za uznanie Maťka je to také jedlo z núdze cnosť, ale všetkým veľmi chutí, čo je hlavné a mňa veľmi teší |
ODPOVEDAŤ |
| Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (5.1.2011, 11:37) |
Toto musí byť výborné papaníčko! Samé dobroty tam idú Máme radi všelijaké "zapekance " |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (5.1.2011, 17:12) |
Je to naozaj výborné a hlavne rýchle a nenáročné na prácu a v podstate aj suroviny... Budem rada ak niekedy vyskúšaš Monik a dáš vedieť ako sa zadarilo |
ODPOVEDAŤ |
| Želka G. (dzaja26) ID 80145 (5.1.2011, 11:28) |
super názov a super žrádielko, už včera som si to uložila |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (5.1.2011, 17:11) |
Ďakujem za uznanie Želka ... veru super žrádlo, zobrala som si dnes do práce na obed a skoro som hladná ostala, kolegom veľmi chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| Alena L. (alal) ID 50015, mimibazar.sk/alal (upravené 12.1.2011, 7:39) |
Evka si velmi vynaliezavá...musí to chutiť výborne. určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (5.1.2011, 17:10) |
Ďakujem Alenka ak vyskúšaš budem rada ak mi dáš vedieť či a ako chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (4.1.2011, 21:26) |
Ty si neuveriteľne šikovné žieňa |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (5.1.2011, 8:47) |
Ďakujem Ivanka to vieš - jedna "gazdina" sa musí vedieť vynájsť... |
ODPOVEDAŤ |
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (4.1.2011, 21:13) |
uzasny nazov a tie suroviny a cela priprava.......MNAM Evicka....vynikajuce |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (5.1.2011, 8:47) |
Ďakujem Kikuška za pochvalu ono to naozaj je vynikajúce a pritom celkom jednoduché jedlo |
ODPOVEDAŤ |